04 november 2013

Ur höstens bokflora

Det kommer många trevliga böcker om inredning under ett år. Jag älskar böcker och tycker att en vacker bok inte på långa vägar kan mäta sig med fina bilder på bloggar och artiklar på nätet. Några titlar som har fångat min uppmärksamhet och min bokhylla - eller soffbord, detta är ju riktigt fina "coffee table books" - är följande:

AMONG VINTAGE AND FRIENDS (Nina Hartmann)

Fint och stort format på denna bok, och underbar papperskvalitet. Många fina foton och intressanta hem. Absolut värd en plats i bokhyllan, men... ändå känns den inte riktigt som en fullträff. Jag tycker man får för lite info om hemmen som visas i boken och en förbluffande stor del av boken ägnas åt Ninas eget hem - igen - och jag undrar varför det ska visas upp, för vilken gång i ordningen? Jag hade hellre sett längre texter, och mer översiktsbilder, för de andra hemmen.WELCOME HOME (Leila Lindholm)

Den här boken står på min önskelista! Jag har bara hört positiva omdömen om den. Leilas hem kunde man se i senaste Sköna Hem (här hittar du lite bilder därifrån) och utifrån det blir jag bara mer sugen på att läsa boken! Det Leila producerar är man ju bortskämd med att det är snyggt och välarbetat, jag tänker på hur hennes bakböcker sett ut och hur hennes tidning Leila Country Living var i de två ynka nummer den kom ut...

PS: Jag städade i min garderob för några veckor sedan och där, av någon anledning, låg ett oläst ex av boken "STILRENT OCH ROMANTISKT" av Atlanta Bartlett. Den är slutsåld på förlaget och går inte att beställa längre. Här kan du läsa vad boken innehåller. Jag har redan ett ex av denna, varför jag säljer den här dubletten. Boken är alltså helt oläst och i nyskick. Vill du passa på att fynda en julklapp så säljer jag den gärna till dig för 150 kr + porto. Hör av dig till mig på kristin.fagerskjold@gmail.com i så fall!
Inga kommentarer: