16 juli 2008

Hemsläpade saker

Nu äntligen ska jag visa vad jag har dragit på mig den senaste tiden. Jag har samlat det på hög vid vår vedspis, alias skräphörnet... Tvättbrädan och tallrikshyllan är köpta på Tradera (tack Hanni för tipset!), jag hämtade hyllan på Bussgods så sent som idag. S kommentar var "... och var ska du ha den?". Den ska naturligtvis hänga i matsalen - så spika på S, så att rummet blir färdigt! *ler* Jag ska inte säga att varken tvättbrädan eller tallrikshyllan hade särskilt hög fyndfaktor, de blev varken jättebilliga eller jättedyra, men eftersom jag letat efter en tallrikshylla i över ett år snart, och en tvättbräda i ett halvår, så tyckte jag att det var lika bra att "slå till" nu när det dök upp några. Att de dessutom var "vita och färdiga" gör ju inte saken sämre i alla fall!





Den lilla gröna kryddhyllan köpte jag på Röda Korsets loppis här i stan för 10 kr. Jag ska måla den vit och så får jag se om den hamnar i köket här hemma eller i köket på Värmdöstugan. Emaljsleven är också från ett loppis.



Bakformen, med en upphängningsögla som söt detalj, hittade jag på Siggestas bakluckeloppis (inte bakfylleloppis, som S envisas med att kalla det) för 5 kr. Där köpte jag också den gamla kopparkannan för 25 kr, som har sådär härligt mörk patina. Jag tänkte den skulle få husera det mindre av mina olivträd så småningom. På samma loppis köpte S tre gamla handhyvlar och J en plastdinosaurie, ett flygplan och en Nalle Puh-bok. Till M hittade jag en söt ABC-bok som Lena Andersson gjort (den heter "ABC, sa lilla t"). Hela familjen fick ut något av besöket, med andra ord.

Brisak, som är en billighetsaffär av stora mått (ungefär som om Rusta korsas med Överskottsbolaget), och som också ligger på Värmdö, köpte jag två stormlyktor för 24 kr/st. De är så praktiska att tända när det blir strömavbrott, och det blir det här i de småländska skogarna titt som tätt.

Här ser ni skräphörnet i sin helhet. Att erkänna att jag inte vet var jag ska göra av sakerna, det gör jag inte... Och när det börjar bli höst igen så får det inte se ut såhär, eftersom vi faktiskt eldar ganska flitigt i vår vedspis.

16 kommentarer:

Ett hem på landet sa...

Oj va mycket fina grejer du har fyndat. Va roligt!!!

LantlivsAnette sa...

Åhh du..det var riktigt fina saker det där..ingen skräp hörna utan snygg hörna skulle jag vilja kalla det...
Tusen tack snälla du för att du tog dig tid och svarade på min fråga om gråfärgen...tack..
Kram Anette

n o r d i n g å r d e n sa...

Wow, vilket hem, vilken blogg och så glad jag blev när jag såg att jag fanns med i din "lista"! Jättemycket vackert att titta på här, en skön sommar önskar jag dig! Mari.

Lundagård sa...

Oj, oj vilken trevlig blogg, hit har jag inte hittat förr, måste återkomma och läsa mer!

Kamomilla sa...

Oj vilka fina skatter du fyndat! Vad jag skrattade åt ordet bakfylleloppis!! Härligt!

Karin Lindström sa...

Hej Kristin!
Säger som Anette, vilken snygghörna! Visst är det kul att fynda och tallrikshyllor är verkligen fina tycker jag. Skönt att slippa måla också. Ska försöka fota lite fynd jag gjort också!

Ha en fortsatt skön vecka!
Kramar Karin

Ett hem på landet sa...

Har en utmaning till dig i min blogg, om du har lust att anta den!!!

Marie sa...

Hej Kristin!
Jag tycker din "skräphörna" ser alldeles underbar ut, såååå många fina saker! Vad bra att både tallrikshyllan och tvättbrädan redan var målade, kan ju vara skönt att slippa ta fram färgburken ibland!!

Ha en trevlig helg!
Kramar Marie

Färjtorp sa...

Men vad fina grejer!! Har oxå försökt hitta en tallrikshylla men snart kanske det dyker upp nån..
Ibland får man lov att slå till på tradera men som du säger blir det sällan så billigt som man vill!

Kram Johanna

Annika sa...

Fynden duggar tätt ser jag ... vad kul!!! Det var så fina saker.... Loppisar är ju bara urkul... i morrn ska jag på en till o kolla efter det STORA fyndet HiHi :) Ha det gôtt Kram Annika

Malin sa...

Hej!
Oj vad mycket fina saker du hittat!
Kram Malin

Ingrid sa...

hej du! en del saker är helt enkelt väldigt bra å nödvändiga å ha även om alla andra (läs: äkta hälft) inte alltid fattar till vad...

jag har föresten en ny blogg, inte så mycket att se för tillfället, men ta en kik framöver - ambitionsnivån inför framtiden är hög!

http://stenklev.blogspot.com/

kram från syrran.

Lilla huset på prärien sa...

Åh vilka fina fynd du har gjort - kul att hitta på Tradera också :)

Tänkte höra med dig... jag är sugen på att åka upp lite på loppisar i Småland. Har du några tips på loppisar man bör besöka?

Kram Jenny

Hannis sa...

Men tack,tack för utmärkelsen!
Glad är jag=))

Himmlans fina hemsläpade saker!
Vad kul att du hittade nåt du ville ha på Tradera.

Jag vet inte heller alltid vart jag ska ha saker men har intalat mig själv om att det är rysligt bra att ha en "bra att ha hög"
Hihi!

Ha det gott//Kram Hannis

Malin - I min trädgård sa...

Nämen vad fina grejer! Tallrikshyllan är ju superfin! Jag har en liten en... men jag råkade banka till den lite för mycket när jag skulle sätta ihop den efter målning... får se om den verkligen får hamna i det nya köket eller om det blir någonannanstaqns.

Ha det bra!

Syster vit sa...

En kanonfin tallrikshylla du har köpt. Jag önskar det blir min tur att hitta en snart, har oxå letat länge. Kram Liselott.