17 december 2008

Här sover vi...

Här sover vi oss igenom jordskalv. Jag läste att det hade kunnat kännas ända upp till Småland och Östergötland, men vi sov och sussade oss igenom det igår... och idag försov vi oss till klockan sju (vanligtvis ringer klockan kvart över sex). Håhåjaja...

I min perfekta julvärld (det är nu ni ska le lite grand) dök det upp två orosmoln igår. De två julstrumporna jag sydde är för smala för att hysa julklapparna jag hade tänkt stoppa i dem. Jag orkar inte sy andra strumpor och jag har ingen lust att ge mig ut och ragga andra klappar heller, så tomten får helt enkelt lägga en lapp i strumporna där det står "tyvärr hade ni för små strumpor i det här huset, så jag gömde klapparna i/under/på X istället". Lösning à la Kristin...

Mina julkort som jag hade beställt kom inte och efter irriterat mailande till leverantören (som till sist lovade mig ett tillgodokvitto på framtida beställningar, efter att först ha varit så idiotiska att de erbjöd mig en ny julkortsbeställning som skulle levereras inom en vecka - dvs efter julafton...) så fick jag snabbeställa i vår lokala fotobutik istället. Tack och lov att man kan ladda över bilder på nätet, då behövdes bara en resa till stan för att hämta ut dem när de var klara. Sedan turboskrev jag alla julkorten igår kväll, letade adresser och klistrade frimärken så idag är de på lådan. Även det problemet avklarat, alltså. Puha!Jag avslutar med en bild på ytterligare några hyacinter, jag hoppas ni inte tröttnar... Just de här står i en liten aladåbform i porslin med mossa över och istuckna pärlor på nålar. I bakgrunden står en fin hjärtljusstake från Åhléns som jag köpte förra året, en kopia av den "äkta" från Westergaard & Kovacs som inte passar min plånbok.

7 kommentarer:

Marie - Gula Villan i Vallen sa...

Hej och hå!

Tack för julkort, speciellt som de krävde så mkt arbete! Har har tomten också problem med för liten smal julstrumpa. Det är nästan bara böcker som ska ner. Här hänger han i snöre bakom strumpan. Vi måste nog ta ihop det med tillverkarna av de där strumporna... Jag blir så avundsjuk på sina hyacinter. Vill också ha, men jag tål dem inte.

Vitt och nött sa...

ååh va irriterande me julkorten!! å ja, man vill ju säkert ha hem sina julkort EFTER jul.. men va skönt att det löste sig!

ha en skön dag!
Kram!

Ps. VACKER BILD!

Kamomilla sa...

Ett sånt jobb med julkorten!!! Och suck ändå en sån ersättning de erbjöd.
Ni har goda sömngåvor ni, det kan man då säga!

Tulipa sa...

Hej!
Ja vilket dilemma, stort leende..., de fina julstrumporna som jag fortfarande har i huvudet...nästa år får du anpassa paketen efter strumpan! Då gör du förhoppningsvis inte samma misstag!
Vad krångligt med julkorten.
Trodde de att du skulle bli nöjd att få dem efter jul...
De kanske klämt skägget i brevlådan!
Kram Tulipa

Sandras älskade hem sa...

Vad synd det där med julstrumporna, men du kom ju på en super bra idé ändå!! :)

Jätte fin hyacint!!

Ha en bra kväll.
Kram Sandra

Karin sa...

Hej!

Vi försov oss också idag! Jag hoppas vi kommer upp imorgonbitti. Då är det skolavslutning, inte så bra att komma försent till!

Jag skickar alltid julkort med valigt porto, och många kommer nog fram i mellandagarna! I år ser prognosen lite bättre ut, men jag har nog några kvar som jag glömt :)

Ha det så gott!

Karin

annashusidingtuna sa...

Vilken tur att det löste sig med julkorten till slut.
Kram Anna