07 december 2008

Hyacinter, lummer och något att läsa

Grått, grått, grått...! Visserligen har vi lite snö, men det är töväder och under snön sticker gegga och grus fram (och sådant har vi mycket av, vi som bor på landet). Molnen går knappt över trädtopparna och luften är disig. Jag glädjer mig åt att det inte är långt kvar till midvintersolståndet, jag längtar så efter ljuset igen. Man vill ju aldrig gå ut nu!

Idag tänkte jag bjuda på några bilder av hyacinter igen, den här gången ihop med lummer och lärkkottar i en vitmålad trälåda.Tidigare idag var jag och lilla M och handlade mat. Hon är så lätt att ha med sig för tillfället, hon fascineras av allt. Hon sitter i varuvagnen och tittar upp i taket på alla lampor. Förmodligen tycker hon det är väldigt fint, för hon säger begeistrat " 'ta! 'ta!" hela tiden (detta betyder "titta"). Att man kan bli så glad av att köras omkring bland konservburkar och frysdiskar gör mig varm om hjärtat. "Ja, titta en lampa!" säger jag, och hon svarar lyckligt " 'pa!". Hur många svenska barn säger inte "titta" och "lampa" före de säger t ex "mamma" och "pappa"?
Med mig hem från Ica hade jag senaste numret av Tove. Jag köper den tidningen då och då, ibland finns det jättefina reportage där i, ibland är det nummer som inte alls passar min smak. Detta numret (nr 1/09) var ett fint nummer, tycker jag, då Guàs hem (med bloggen Hvitur Lakkris) var med där.Den här nyheten läste jag också om, nämligen att Vakre Hjem övertas av Aller-koncernen från och med årsskiftet, och att det därmed inte kommer vara några fler reportage av och med Jeanne d'Arc Living-tjejerna (det är för deras reportage jag köpt tidningen...). De har istället gjort en egen tidning som ska säljas hos deras återförsäljare och komma ut med 6 nr/år. Nu återstår alltså bara att se vilka återförsäljare här i Sverige som kommer ta in tidningen i sitt sortiment, och om man kan beställa den över nätet? För jag bor väldigt långt från en Jeanne d'Arc Living-återförsäljare om jag inte har helt fel för mig...


7 kommentarer:

Fyra årstider ♥ My Lovely Christmas Home sa...

Jag har letat efter lummer, det är så vackert...alltid fina bilder hos dig.
Kram Lotta

Kamomilla sa...

Du visar så fina bilder idag igen. :)

Lilla huset på prärien sa...

Den där Tove tidningen har jag aldrig provat tidigare men nu måste jag minsann gå och köpa den. För tillfället orkar jag bara inte med dagstidningar och böcker därför blir det "snaskblaskor" och bloggar för min del... då gör det ju ingenting att man blir avbruten och måste springa ifrån.

Det ska bli roligt att se vad de kan hitta på med den där Jeanne d'Arc Living tidningen!

Ha en skön vecka. /Kram Jenny

Hem och Lycka sa...

Ja, jag har också undrat samma sak angående tidningen. Det blir ju rejält dyra lösnummer om man måste beställa dem via nätet varje gång och det kommer ju inte hålla i längden.. kram

Milla sa...

Hej - mysig blogg du har, jag tittar in ibland men är lite dålig på att säga nåt ...
Tidningen har jag sett går att beställa här: http://www.cestlavie.se/shop/index.php?main_page=index&cPath=105&zenid=79501d6de68feefa1225fb776515baf2

Vitt och blandat sa...

Hej gumman. Japp, tricket är att skära bitarna när rullen är frusen =D Då blir dom släta å fina!

Så underbart fint du gjort i hyasintlådan.. Du tar så fina bilder oxå - får alltid så bra ljus i dom. Vad har du för kamera?

Här har vi oxå haft lite tö, men snön är i alla fall kvar. Idag har vi närmare 20 minus, så det blir att bylta på sig varma kläder =)

Kramar varma från mig

Lilla huset på prärien sa...

Hej Kristin!

Hoppas helgen varit bra. Du har en utmärkelse att hämta inne hos mig ;)

Kram Jenny