17 juni 2007

Jag är en slarvmaja

Förutom att jag är sådär lite lagom glömsk och virrig (min son kallar mig guldfisk-mamma ibland och då är det riktigt illa) och glömmer bort vissa småsaker, har jag nu glömt en större sak. Nej, vi pratar inte om vem som skulle hämta J på dagis (det har bara hänt en gång att jag glömde att jag INTE skulle hämta honom, så vi dök upp två föräldrar samtidigt för att hämta vårt barn... dagispersonalen skrattade glatt. Tröstar mig med att det kunde varit värre; det kunde ju varit så att jag skulle ha hämtat, men glömde att göra det).

Jag har slarvat bort mitt förråd av gardinstänger. They are gone!!!! Jag trodde de var i en garderob vi knappt kommer in i, men så för någon vecka sedan städade vi hela garderoben och där var inga garderobsstänger. Nu har jag letat överallt här inne utan resultat. De finns inte i bodarna heller, på de ställen jag trodde. Suck. Har behov av två gardinstänger nu när jag ska byta gardintyp. I köket ska en vit gardin med spets upp istället för blårandig hissgardin, i sovrummet en vit gardin med vita broderier istället för rullgardin (vi köpte Ikeas billigaste rullgardin och monterade inne i karmen istället och det blev bättre än hemsydd rullgardin).

Nåja. Får ta en raid till och kolla läget ute i förråden. Men visst är det irriterande när man inte hittar sina saker! Absolut dålig feng shui-vibb. För att kompensera det har jag i alla fall städat skafferiet (det värsta jag hittade en O'boy som gick ut innan J föddes hösten-03, hur den hållit sig kvar i skåpet så länge förstår jag inte för jag har faktiskt städat ett antal gånger sedan dess!) så nu är det i alla fall fint där.


(Gardin från Jeanne d'Arc Living)

Det värsta jag har slarvat bort hittills är en bakplåt. Alltså gardinstänger kan man förvara på de mest konstiga ställen, typ i en garderob, bakom ett skåp eller under sängen. Men en plåt finns det ju ingen anledning att lägga någon annanstans än just i spisen. Jag känner ingen som skulle bära upp den till sovrummet eller lägga den under soffan i vardagsrummet, t ex. Och den är ju inte direkt liten och lättböjlig heller, så vart den har tagit vägen har jag ingen aning. Jag har inte haft den med mig ut eller bort till någon (som bricka) så det är uteslutet. Måste vara hustomten som spelar oss ett spratt. Irriterande är det i alla fall, när man märker att man är en slarvmaja.

8 kommentarer:

Åsa sa...

jag undrar vad de använder för gardinstänger i spetsgardinernas förlovade land (UK!). förmodligen har du lagt stängerna på ett jättesmart ställe och tänkte "smart ställe, nu vet jag exakt vad jag har dem nästa gång", det är ett släktdrag att göra så skulle jag tro.

www.mariante.se sa...

*ler stprt* å känner igen mig....
Jag förvarar mina gardinstänger i trädgården just nu....
Är du nyfiken på hur det tar sig ut eller hur det blir när man ställer ut gungstol, kökstol å byter gräsmattan mor grus. Passa på å kom till min blogg för jag har testat allt det där...
Passar på att önska en skön sommar vecka å hoppas du hittar stängerna!

Hem och Lycka sa...

Hihi, vad roligt du skriver.. Stängerna och plåten kanske återfinns på samma ställe..

Kristin sa...

Hejsan! Nix, stängerna är inte funna. Tyvärr är de inte i trädgården, hoppetossan!! Men om jag hade haft en så fin trädgård som du hade de gärna fått vara där!!! Vilken fin blogg ohc trädgård!

Tack för era kommentarer!
/Kristin

Elzie sa...

Jojo. Glömsk är man ju så det räcker och blir över. Vi bytte spis för ett tag sen och sen en dag skulle jag baka muffins. Öppnade nedersta luckan för att ta fram min teflonmuffinsform och den fanns inte. Antagligen har jag glömt att ta bort den ur den gamla spisen. Snyft! Och den som var så bra att baka i.
Ha en bra midsommar.
Kram Elzie

Anonym sa...

Har du ingen vind eller ett loft du lagt upp dem på??
Trevlig midsommar!

kram Caroline

Marie sa...

Ha en trevlig midsommar Kristin!
Kram Marie

Kristin sa...

Elzie! Tänk att det finns fler än jag som slarvar bort plåtar, även om det i ditt fall förmodligen var så att du lät plåten följa med gamla ugnen...

Caroline; nej, vi bor i ett torp utan loft/vind.

Marie - ha en skön midsommar du också med familjen!!!!

Kram K