05 juni 2008

Vårt sovrum

Idag tänkte jag visa bilder från vårt sovrum. Det är verkligen "vårt sovrum" och inte "ett av våra sovrum". Vi har nämligen bara ett sovrum i huset för tillfället, utbyggnaden kommer ge oss två barnsovrum, men de är ju inte klara än. Här sover vi alltså allihopa... det går hyffsat, det är väl jag som sover sämst, men med öronproppar i så brukar jag kunna ignorera mannens snarkningar, sonens tandgnissel och dotterns gny.Såhär ser det ut när man kommer in i sovrummet (J:s säng står i en liten nisch precis till vänster och syns inte på bild, det var så stökigt där idag så den finns inte med på något kort). Nej, vi ska inte ha trärena takplankor. De ska vitmålas. Och nej, jag vill inte ha furu i sänggaveln... jag försöker intala S att man på ett litet kick skulle kunna såga bort gaveln och istället skruva dit en gammal dörr (vitmålad så klart). Han ignorerar mig och tycker vi har annat att pyssla med, och han har ju rätt... så tills vidare får gaveln vara som den är. Jag har i alla fall trollat bort övriga furusängramen under en vit tygkappa.Såhär ser det ut under snedtaket, där har vi byråar från Ikea, som jag målade vita och shabbade förra sommaren. Det blev avsevärt mycket finare och gav ett lugnare intryck. Här står också två av de ommålade äppletstolarna med linnetyg på sitsen.Står man framme vid fönstret och tittar bakåt i sovrummet så ser man vår platsbyggda garderob i grått, en liten dörr in till ett förråd till vänster (som också ska målas bara tiden finns!) och så dörren ut till allrummet på höger sida (höger om dörren sover J i sin säng). Trasmattan på golvet har jag ärvt och jag har precis tvättat upp den för att se om den kommer passa att ha i J:s blivande pojkrum, så det är därför den ligger här. Jag har inte bestämt mig för om den är för färgrik och plottrig eller om den är perfekt vintage till övriga prylar i hans rum.Nu över till detaljerna, det roliga! Här är sängkamrater till M i fotänden på hennes säng. Det quiltade överkastet har vi fått i present från bonussvägerska, och det randiga påslakanet är från Nyblom o Kollén.Här är mitt sängbord. Köpte brädan med texten "Carpe Diem" alldeles nyss på Tradera. Ljusstakarna är också Traderafynd, men från förra året. Sängborden var också trärena innan de råkade ut för vita penseln förra sommaren. Egentligen skulle jag vilja ha den här svala, vita känslan i hela rummet, men det går som sagt inte riktigt än, när vi sover här alla fyra (för på barnens sängar är det ju mer färg). Som jag har skrivit om innan skulle jag vilja måla väggarna i en ljus, bruten vit nyans men det sätter S stopp för. Övertalning pågår, vi får väl se hur det blir...Detalj på sänglamporna, som är från Ikea.Detalj på en lampskärm (inte till sänglamporna) med monogram.

6 kommentarer:

Helena Dovier sa...

Vilket fint sovrum ni har! Sängbordet var alldeles extra fint, tycker jag. Vill också passa på att tacka för inspirationen och tipset om bokstäverna som du har använt till lådorna. Jag följde länkarna i kommentarerna och såg att du har köpt stämplarna på Panduro och använt hobbyfärg, så nu blir det en tur till Pandurobutiken för min del :-). Inte för att jag vet exakt på vad jag vill stämpla, men det visar sig nog. Det var ju så himla snyggt på dina lådor!

Ha det gott i solen!

Kram från Helena

Karin Lindström sa...

Hej Kristin!
Ja du, hur många är det inte som sover hela familjen i samma rum. Vår äldsta son har äntligen slutat komma in på natten, men lillkillen sover fortfarande inne hos oss. vi har inget rum över till honom så vi får se hur vi löser det.
Ert sovrum ser jätte mysigt ut tycker jag. Många fina detaljer. Och det är ändå rart med barnsakerna, det går så fort. För min del tycker jag det är mysigt med våra barn hos oss.

Ha en riktigt skön helg och kramar till er alla!
karin

Linda sa...

Självklart får du länka, jag gör detsamma om det går bra:) Glad att du hittade till min blogg för då hittade jag din! Ni verkar bo jätte mysigt. Vad fina leksakslådor du har gjort! ha det bra. kram linda

Gårdsromantik sa...

Så vacker garderoben var - och lampan från Ikea hade verkligen en snygg skärm.

Kram Maud

Nygammalt sa...

Vilket myspys. Med öronproppar brukar man kunna lösa det mesta ;)
Trevlig helg!
Kram.

Millas hem sa...

Hej!
Vilka härliga sovrumsbilder!
Den "shabby" ramen har jag också!

Måste titta mer här...ser så himla mysigt ut!
Länkar, så jag inte "tappar" bort
dig!

Kram Camilla