13 juni 2008

Vårt vardagsrum

Vad roligt att tävlingen är igång. Det är jättekul att läsa vad ni tycker, och jag tar till mig allting. Även om jag skriver nya inlägg så fortsätter ju tävlingen, så scrolla ner och lämna en kommentar om du inte redan gjort det!

Idag ska jag visa vårt vardagsrum. Det har ni inte sett innan, bara små skymtar av det. Jag har inte tyckt om det för att vi har haft så fula soffor innan, men nu har vi ju andra! Jag kan också tycka att det är lite proppat med möbler där, som ska in till matsalen när den blir färdig, men trots det så är det nog mitt absoluta favoritrum. Vi är väldigt mycket här, och det är så många saker här som jag verkligen gillar. Så här kommer en massa bilder, både "hela miljöer" och detaljbilder (i enlighet med vad ni ville se):Skåpet med rundat krön är mitt favoritskåp! Det rymmer alkoholhaltiga drycker upptill och linne nertill.Här står nu i alla fall de nya Ektorpsofforna, med klädseln Redeby beige. Jag hade velat ha vita överdrag, men vi kompromissade oss fram till dessa, och jag är nöjd jag också. De är ljusa och de passar bra in mot tapeten och övriga möbler i rummet.Det stora bufféskåpet tillhör ett matsalsmöblemang och det hade S när vi träffades (hela möblemanget med bord, stolar, karmstolar och buffé, köpt för 200 kr!), så det ska flyttas ut härifrån när matsalen blir färdigt. Det var i mörkbetsad ek förut, men jag har målat om det. Det rymmer otroligt mycket, här står (fin)porslin, vaser och ljusstakar.Kudden i soffan är från Ikea, jag fastnade för den då den har M:s initialer på sig. I och med att vi bytt soffor nu så har jag inte fått tag på passande kuddar än, men det är ju en delikat fråga, så jag håller ögonen öppna!Det gräddgula vitrinskåpet är också en möbel som ska in i matsalen senare. Det väntar fortfarande på ommålning. Jag hade tänkt måla det vitt eller gråvitt. Hyllplanen och baksidan är nygjorda, så de är trärena, det är inte så snyggt, men jag har inte hunnit ta mig an detta projekt än. Här har jag glas, mer porslin och så lite skålar och uppläggningsfat. Jag är ju något av en "skåpoman", så jag älskar sådana här gamla skåp! Jag skulle nog kunna ha hur många som helst, men det är ju utrymmet som begränsar... Vitrinskåpet och det rundade skåpet kommer från min pappas antikhandel.Söderväggen i rummet har vi byggt in med Billy-bokhyllor från Ikea. Jag har sett flera andra bloggare som gjort likadant. Vi har dock inga dörrar framför våra hyllor. Visst blir det dammigare då, men samtidigt så älskar jag böcker, så jag gillar att kunna sitta och titta på titlarna (jag är nog lite knasig!).Nu har ni fått se "runt hela" vardagsrummet. Det är en vägg med dörrar (på båda sidorna av kakelugnen) och på övriga väggarna är ett fönster vardera. Det är alltså inte så lätt att möblera, det är ju antingen fönster eller dörrar överallt! På några bilder ser man taket, som vi måste skrapa rent från gammal färg och sedan måla vitt. Just nu är det grått och jag tror hela rummet får ett lyft om det blir vitt. Det är då vi ska sätta upp taklister också... *skäms lite*På soffbordet har jag har en rosa pelargon på ett nysilverfat.

Oj, vilket långt inlägg det här blev. Jag hoppas inte jag tråkade ut er! Nu får ni ha en bra helg allihopa, trots att det är fredag den 13:e idag!

8 kommentarer:

All Things Blue sa...

Uha ja - fredag d. 13.! Men det kan man ikke se på din stue - hvor er den fin med mange rigtig gode detaljer. Ha' en dejlig weekend!

Tidsmästarinnan sa...

å, jag gillar allt! sofforna, och skåpen - jag är nog också skåpoman tror jag, fast jag har inga än :-)

väldigt kul att få se.
Ha det gott och trevlig helg!

Millygarden sa...

Oh så fina skåp du har Kakelungnen sofforna allt är så fint...jag äslar skåp i alla varianter.

Kram Marina

Kamomilla sa...

Tack för rundturen! Ert vardagsrum är underbart!!!!!

Kamomilla sa...

ja och så glömde jag säga att det där skåpet är "to dye for"!!!

Helena Dovier sa...

Vilket underbart vardagsrum! Allt är toksnyggt, men skåpet med glasdörrar är verkligen makalöst vackert.

Kram från Helena

Jen sa...

Vilket otroligt vackert skåp ni har i ert vardagsrum, det skulle jag gärna äga.

Ha det gott / jen

Anonym sa...

Vilket vackert vardagsrum! Särskilt den vitmålade buffén, jag blev allt lite kär i den:). Är själv på jakt efter något liknande, hoppas att jag hittar något lika fint.

RB