04 augusti 2008

Saltstänk och senapsburkarVi varit hos min syster och sambo i Bohuslän över helgen, vi kunde åka för både jag och hunden känner oss pigga igen (TACK för alla era gulliga kommentarer!), och vi hann med en massa saker! På vägen dit åkte vi om Betty's i Borås, det ska jag skriva om i ett separat inlägg lite senare. Väl på plats vid kusten blev det en hel del loppisbesök och jag hittade flera saker som fick följa med hem...... två små brunbetsade tallrikshyllor som jag ska måla vita och ha i M:s rum och ställa barnböcker i! Äntligen hittade jag sådana här hyllor... 40 kr/st fick jag ge, det var inte så farligt. Jag köpte också en spånkorg för 50 kr, jag tänkte den skulle ta hand om mössor och vantar till barnen i vinter efter att ha träffat vita penseln.Jag hade turen att hitta ett antal små burkar med text på. Två franska och en liten svensk senapsburk och så en större burk med texten "Sagomeel". Vad kan det vara? Jag har i alla fall döpt om den till "Sagomjölsburken". Det måste väl vara sådant mjöl man bakar Drömmar av, eller vad säger ni (ha ha ha)?

Om ni är i trakterna runt Smögen så rekommenderar jag verkligen att ta ett besök på Barncancerfondens loppis i Väjern, det var där jag hittade det mesta. Hur mycket som helst i två plan - mycket "skräp", men även stora fyndchanser! Det fanns bl a en gammalt svart järnsäng (utan prislapp dock, så jag vet inte vad den skulle gått på) som jag tittade lääääääänge på, den hade omöjligt fått plats i bilen hem men den var fin! Och på Östhjälpens loppis i Hunnebostrand fanns en jättesöt kista som föll på samma kriterie, ingen plats i bilen...

Syster hade ett jättefint hus i ljusa, fina färger och en trädgård som de slitit hårt med, men som nu var väldigt mysig. Jag hoppas kunna visa några trädgårdsbilder senare, om jag får tillåtelse. Tack I & O för en jättetrevlig helg!

5 kommentarer:

Viola sa...

Hejsan, glädjande att höra att ni haft en skön helg efter allt elände, och vilka fina fynd du gjorde. Tack för tipsen på loppisarna. Ha en bra måndag i regnet, kram Viola

Ingrid sa...

Tack för besöket - det var väldigt kul att ha er här!

Klart du får visa bilder från stenklev, det är bara roligt.

"sagomjöl" tycker jag låter spännande. Har du googlat på nätet och kollat om vad det egentligen betyder? Kram från mig.

Marie Söderberg sa...

hejsan !!

här fanns det lite smått & gott att titta på, ska kolla runt på dina tidigare inlägg nu,ha det gott !!

Karin Lindström sa...

Hej Kristin!
Först hoppas jag att du känner dig bättre, sen måste jag säga att det var skönt att se att du varit ute och rest och fyndat. Det var verkligen många fina fynd du gjort och tack för tipsen.

Sagomjöl, det måste bara vara sånt mjöl man har när man bakar drömmar. Eller kanske "pippi" kakor som mon mamma brukar baka *fniss.

var rädd om dig vännen och vi ses snart igen!

Många kramar i regnet,
Karin

Fröken Fräken sa...

Tack för tipset om Panduro, det är precis sådana bokstäver som jag vill få till!! Dock hittade jag inte stämplarna på deras webbsida, köpte du dem via butik eller nätet? Länge sedan?

Det var verkligen fina fynd du har gjort, och det fanns mycket charmigt här, så nu ska jag kolla runt lite till (och prova att baka den där kanelkakan till helgen!)