15 augusti 2008

Skafferirensning

När vi var hos syster i Bohuslän blev jag väldigt inspirerad av hennes fina hyllor med specerier i fina glas- och metallburkar. I:s kök går i en pistagegrön nyans på väggarna, köksskåpen är vita. Hyllor av ek ersätter överskåp, och även bänksskivorna är i ek. Köksredskapen är främst i rostfritt, liksom spisen - kanske lite mer "modern" stil än vad jag själv föredrar och har hemma - men väldigt stiligt och smakfullt!Här står en massa burkar med te. Jag är speciellt avundsjuk på att hon har köpt Kusmi tea (kan bl a inhandlas på nätet hos Country style).Här är bänken vid spisen, som är extra djup - smidigt när man vill få plats med redskap och ha yta att jobba på!

I förra numret av Allt i Hemmet fanns det en härlig artikel om att skapa ett fint gammaldags skafferi (gjort av Johanna, Marie och Mari) - du kan läsa ett sammandrag här - så jag blev bara tvungen att städa i vårt skafferi när vi kom hem. Det var ganska välbehövligt, jag hittade bland annat mikropopcorn som gick ut januari 2008... (då undrar man ju hur länge sedan det var de tillverkades). Men nu är det fint och välstädat!Jag har fyllt upp alla mina gamla konservburkar i glas (och även kompletterat med några vanliga glasburkar, för trots att jag säkert har 20 stora konservburkar så tog de slut!). Det är ju både finare och mer praktiskt att se själva innehållet. För alla dipmixer, tacokrydda, iste och refillkryddpåsar i "platta" förpackningar, samt tårtljus och annat "kakpynt", använde jag några gamla metallburkar i samma färgskala (beige och grönt).

Tyvärr har vi ingen plats för hyllor att förvara specerierna på i vårt kök - då skulle vi få ta bort överskåp och vi har redan förvaringsbrist som det är . Vi har inte heller något gammaldags skafferi som man kan gå in i (det gamla skafferiet som fanns i huset från början var vi tvungna att utnyttja som toalett), utan burkarna står bakom dörren i ett vanligt köksskåp. Det är ju inte det snyggaste, men nu möts man åtminstone av ordning och reda när man öppnar dörren!

7 kommentarer:

Kamomilla sa...

Visst är det snyggt när man ser innehållet i burkarna. All världens bönor, mjöl och frön ser så vackra ut i sig. jag älskar det!

Tidsmästarinnan sa...

Å, jag skulle också vilja ha ett riktigt "walk-in-skafferi"!
Nån gång... när jag får min glasveranda också... :-)

Gillade bilderna på din kompis fina kök!
Letar köksinspiration nu så det var perfekt.
Ha det så gott i helgen!
kram
Susanne

syster doris sa...

Jag är helt på din sida, innehållet skall synas!! Speciellt sånt som är vitt!:)
Det var verkligen nice att titta in hos dig! Jag lovar att komma tillbaka snart!

Åsa sa...

Kära syster! Tar åt mig äran lite för syster 2:s te, hihi, det var jag som "övertalade" henne att köpa den. Mest för burkens skull. Sånt där te finns att köpa lite var stans, och i alla möjliga olika färger och smaker, om du vill kan jag enkelt införskaffa det åt dig så att du får hem det i veckan. Personlig budservice ;-)

Vitt och blandat sa...

Åhh sååå fint du har!!! Skulle nog ALDRIG kunna visa upp mitt skafferi =/ fick inspiration att göra det lite bättre med glasburkar å sånt nu av dig. Ordning å reda och så ser man vad man har i!!! Smart =) Nästa gång jag åker på IKEA blir det nog lite fler "ordningochreda" inköp! Ha en fin dag, kramar/Anneli

Fröken Fräken sa...

FÖrsöker också sortera in allt i glasburkar, det är ju både finare och så håller sig saker längre då än i papperspåsar. Men jag behöver nog ta ett ryck och städa lite i mitt skafferi också. Ni har det väldigt charmigt både du och din syster!!

Helena sa...

Vilka inspirerande bilder du visar! Jag står i startgroparna att fixa i vårt skafferi som just nu är ett kaos, men har inte riktigt orken. Men när man ser hur fint det blir när man använder glas och plåtburkar m.m. så blir jag ändå lite sugen.
Ha en skön helg/ Kram Helena