19 augusti 2008

Svartmålning

SVART! Ja, det är vad jag målade igår. Ända sedan jag var på Betty's i Borås, som hade så många fina svarta inredningsdetaljer, har jag gått och klurat på vad jag skulle kunna svärta ner här hemma. Jag började i liten skala igår, med några saker jag inte använde...En metallhink för klädnypor, som jag idiotiskt nog skurade för att få bort lite fläckar - och då blev färgen alldeles flammig och ful, en liten metallburk i en konstig pistagegrön färg som jag aldrig använder och så ett brevställ i mörkt trä, köpt för evigheter sedan på ett loppis och sedan bortglömt i ett skåp. Alltså tre helt värdelösa saker.Såhär blev brevstället, mycket bättre i svart än i mörkt trä! Vi har inget annat i mörkbrunt trä så det kändes så udda förut. Nu får stället stå jämte telefonen och hålla ordning på bland annat adressboken, vykort och närmaste pizzerians meny.Burken fick bli pennställ.
Tvättnypehinken blev fin i färgen igen, det enda trista var ju att bokstävernas vita färg blev övermålad men det orkar jag inte sitta och dutta för att fylla i med vit färg. Det får vara såhär istället, jag är helt klart nöjd, nu får den börja användas igen.

Jag målade med Alcros Servalac Aqua, en färg som passar på både trä och metall. Den är halvblank, kanske hade jag önskat ett högre glanstal på metallsakerna, men det får bli till nästa burk med svart färg. Nu ska jag måla lite fler grejor, när jag vet att det funkar!

Min mans kommentar: "Menar du att du har köpt en burk med svart färg? Men du har ju nyss målat över våra mörka möbler till vitt? Och nu ska du göra tvärtom?". Hmmm. Korrigering: jag målade vår gamla matsalsgrupp i dyster, svartbetsad ek i vitt. Jag tycker inte det går att jämföra en dominant möbel i svart med några små detaljer i svart... ;-) Tanken är ju inte att jag ska måla allt till svart, men att införa några svarta inslag här och där.

14 kommentarer:

Ulli sa...

Vad fint det blev! Jag är mycket för svarta inredningsdetaljer just nu.

Ha en fortsatt bra dag!
Kram Ulli

Fröken Fräken sa...

Det kanske är lite svårt för herrarna att hänga med i alla inredningssvängar. Men som sagt, det är ju stor skillnad mellan ett helt möblemang och några burkar. Jag hittade ett par krukor som jag målade svarta, och de blev superläckra så. Jag tycker att svart blir så snyggt eftersom det blir mindre sött då, men man kan ändå behålla den lite lantligare stilen. Själv undrar jag hur jag ska måla en metallkorg som jag hittade.. det får nog bli sprayfärg!!

Åh, en solig höstdag med kantarellplockning kan jag byta till mig när som helst!!

Kamomilla sa...

Det är snyggt! jag har en del svart i vardagsrummet och det piffar till det riktigt trevligt!

Hannis sa...

Fnissar för mig själv!
Har också fastnat för svarta detaljer=))

Blev så fint och allra helst klädnypeburken.
Tycker inte det gjorde nåt att texten blev svart!

Kram Hannis

Vitt och blandat sa...

Men åååå så bra det blev - helrätt i svart =) Jag har ju en hel gigantisk soffa i svart och har därför oxå lite detaljer i svart. Men jag kan förstå din man =) I går sa min käresta åt mig; du skulle behöva på in på avvänjning! Han tycker det blir lite VÄL mycket inredningssnack å prat om vitt =D Nåväl, de e bara att stå ut, tyckte jag!!! Kramar till dig

Anonym sa...

På något vis kan jag ju förstå hans kommentar...//Kram MarieJo

Emma Clara sa...

det blev jättesnyggt...jag hörde på jag tror det var äntligen hemma att man ska ha något svart i varje rum som accent...det lyfter rummet...de har nog rätt!!

Marie sa...

Hej Kristin!
Vad fint det blev med de svarta detaljerna, snyggt att bryta av mot allt vitt som man har!

Du undrade över rönnbärskransen. Jag hade ingen färdig stomme hemma så jag gjorde en utav körsbärsgrenar. Man tager vad man haver, hihi, särskilt när man som jag är utav den otåliga sorten som när jag får en idé vill genomföra den med en gång!!
Sen var det bara att börja binda fast rönnbärsklasarna med myrtentråd. Satte dem tätt, tätt så den blev kompakt. Lite pilligt, men väldans kul!

Ha en bra torsdag!
Kramar Marie

Helena Dovier sa...

Det svarta blev toppensnyggt, tycker jag. Fram för fler kontraster mellan ljust och mörkt - det blir ju mer liv i saker och ting då.

Ha en fin torsdag!

Kram från Helena

Vitt och blandat sa...

Hej! Jo - visst är jag lite äcklig =) Gillar ormar och fladdermöss!! Men vad modig du var som kunde läsa i alla fall =) Hoppas att ni får en riktigt fin helg! Själv ska jag måla, måla, måla och göra klart kring byrån med hyllan å de å sånt =D å så jag längtar till det blir klart. I kväll gör jag nog ett nytt inlägg så ni slipper Väs *hi hi* Kramar från mig

Helena sa...

Vad snyggt det blev!
/ Helena

Millygarden sa...

Va fint det blev i svart...snygg kontrast mot ljusa vägar och möbler.

Trevlig Helg!
Kram Marina

Anonym sa...

Vilken fin blogg du har... Vill tipsa om en underbar webbutik: http://www.byvalentin.se

Annika sa...

Snyggt med kontraster... svart är läckert... gillade burken till "klypera" man säger så här hos mig... :) Ha det bra i helgen Kram Annika