02 september 2008

En annorlunda kista

Nu måste jag uppdatera bloggen så det händer något här! Tack för era krya-på-er-hälsningar, vi har kommit över förkylningen och Speja blir bättre och bättre. Hon är enerverande påfrestande nu med sitt gnäll över att ha sin strut, men såret läker fint och det är ju huvudsaken!

Jag tänkte visa bilder idag på den senaste inhandlade möbeln här hos oss. Kom ni ihåg att jag skrev att jag hade sett en så fin kista på ett av loppisarna vi besökte när vi var hos min syster i Bohuslän? Jag kunde inte få den där kistan ur tankarna, så jag bad syster åka och handla den till mig. Sedan fick den stå hos henne ett tag, och så forslade mamma och pappa hem den när de var där för någon helg sedan.





Hela kistan är klädd i zinkplåt med metall- och läderdetaljer - visst är den lite "rå" och häftig? På låset kan man läsa "Patent May 54 Feb 62 May 68" och vi talar så klart 1800-tal! Det finns också lite instansade stjärnor och så kan man se att det står "PHILA---[oläsligt]", vi tolkar det som att det kanske har stått Philadelphia? En amerikakoffert, med andra ord? Invändigt är kistan dekorerad med gamla bilder och har två "lönnfack". Den är i ett härligt orört skick och jag ska givetvis låta den vara som den är. Jag har aldrig sett något liknande och jag gillar den skarpt. Den ska få förvara lite extra kuddar och täcken här hos oss.
Ha en bra vecka!

22 kommentarer:

Helena Dovier sa...

Härligt att höra att ni är piggare nu! Kan tänka mig att Speja tycker att livet är djupt orättvist när hon måste ha tratten på sig, men den ska ju inte vara där för evigt.

Toksnygg kista du har köpt! Den var verkligen annorlunda. Bra med familjemedlemmar som rycker ut och handlar åt en på distans - så har jag också gjort och man blir ju så glad när logistiken klaffar då :-).

Ha en bra vecka!

Kram från Helena

Hem och Lycka sa...

Ojoj vad SNYGG! Förstår att du föll för den, den är ju verkligen fin och udda! kram

Hannis sa...

Skönt att ni börjar må bättre!

Kistan var ju himmelsk!
Bra att du låter den vara.
Vissa saker ska man låta vara orörda!

Kram Hannis

Anonym sa...

Men vilken härlig kista! En riktig amerika-koffert, vilket fynd!

Skönt att vovven börjar bli piggare. Vi har också gjort den där operationen på min gamla tik (som numera inte bor hos oss utan hos mina föräldrar) och hon blev mycket piggare! Blev till sitt sätt flera år yngre av själva operationen och har nog blivit några år äldre än hon skulle blivit om hon fortsatt trassla med livmodersinflammationer... Opererades då hon var 6 år, idag är hon still going strong, 13 år gammal...

Kikade in för att se om jag kunde få lite inspiration, för det känns som det går trögt här idag. Håller på att fixa iordning barnens rum, men jag känner mig så himla velig idag att jag knappt kan sätta upp en tavla utan att ångra placeringen direkt jag satt upp den. Verkar inte vara rätt dag för detta idag :)
Sköt om vovven ordentligt!
Kram,
Miafialottan

Moodboardwithflowers sa...

Å vad mysigt med en så gammal kista. Det är snyggt med lite gammalt bland det nya.
Välkommen in till mig och tävla om fina handdukar!

Anonym sa...

Min mormor och morfar hade en liknande, men jag är rädd att den klassades som skräp och hamnade på soptippen när de sålde huset. Det var en "äkta" amerikakoffert, eftersom den tillhört morfars bror som emigrerade till Seattle. Den kom tillbaka via flyg med en massa saker i någon gång på 50-talet... Du måste kolla in min lite "elaka" skylt...//MarieJo

Lilla huset på prärien sa...

Så himla fin den är din kista! Alldeles underbar och väldigt speciell. Vad härligt att få en sådan i sin ägo. Vårda den ömt.

Kram Jenny

Kamomilla sa...

Vilken läcker kista!!!! Får man försiktigt fråga vad du var tvungen att pröjsa för den?? Alltså för den är ju underbar och har så härliga detaljer! jag kan verkligen förstå att du inte kunde få den ur tankarna! Det är ju bara en sån där "to die för" sak.

Jag gratulerar för detta underbara fynd! (även om jag är så grön av avund att jag nästan kvävs!) ;)

Marie sa...

Vilken fin kista och så otroligt vacker den var inuti med de gamla bilderna! Grattis till ett toppenfynd!

Ha en trevlig kväll Kristin!
Kram Marie

Kamomilla sa...

Jag tycker att det var ett superbra pris för din kista! Ibland måste man satsa för att unvika bitterhetens hemska vånda om man lämnar saken kvar i affären. Och vissa saker måste få kosta lite, det svider bara en gång. Absolut ett bra beslut!

Ja, tack för frågan, jag mår bra nu, är helt återställd efter den hemska sjukdomen. tack och lov fick jag inga men av den, vilket ca 40% får... Var försiktiga, viktigast är ju att kolla sig noggrannt både morgon och kväll så man hittar eventuella blodsugare. Kanske det svala vädret gör dem lite slöare? vi får hoppas på det!

Kram, kamomilla

Fröken Fräken sa...

Wow, vilken häftig koffert. Förstår att du inte kunde släppa den ur tankarna. Både ett snyggt fynd, och bra förvaring.

Ett hem på landet sa...

Men vilken gammal fin kista!!! Tänk om den kunde berätta om resorna den varit med om, om människor den mött och alla vackra saker som den har haft i sig.
Oj, oj vad min fantasi sattes i gungning nu.
KRAM

Annika sa...

Gillade skarp den häftiga amerikakofferten... tänk du om den kunde tala o berätta var den varit.... Ha det så bra..Annika

Karin Lindström sa...

Hej Kristin!
Skönt att ni är bättre! Själv tycker jag att det sticker lite i min hals här efter allt snörvel på barnen!!! Men jag hoppas det försvinner.
Kistan var verkligen fin, med så fina bilder i också! Jag har också en stor koffert, men den luktar så mycket malmedel i så jag jag använder inte den. Jag har ingen aning hur det ska försvinna, har haft den i tio år nu. Du kanske vet?
många kramar
Karin

Pysselpralinen sa...

Vilken fantastisk kista! Den skulle jag varit själaglad över att finna. Tycker du gjorde helt rätt som rädda den från loppisen! Håller helt med om att den är vacker som den är. Vissa saker ska man inte måla om.

Din blogg är väldigt mysig. Jag såg ditt tips om stämplar från Panduro (på Fröken F:s blogg) och var tvungen att springa ner på stan och inhandla egna. Testade dem i helgen och tryckte med tygfärg. Gillar teckensnittet.=)

Önskar dig en trevlig afton!

Mitt Egnahem sa...

Härlig koffert! Har en liknande, fast lite mer vanlig som soffbord. Däri ryms alla julsaker! Fina bilder från ditt kök också! MVH Mitt Egnahem

Morkullan sa...

Vilket otroligt fint hem du har.
Och vad avundsjuk jag blir på din fina koffert... helt underbar.

Hoppas vovven kryar på sig - de har ju lite svårt för dessa trattar........

kramar ina

Vitt och blandat sa...

Oj, oj OJ - vilken UNDERBAR kista - jag förstår att du gillar den!!! Superfin - vilket fynd! Ville bara säga kram och vi "ses" när jag kommer tillbaka från France. Hoppas att jag hittar några fynd där =) Pussa gnällspiken från mig, kramar igen/Anneli

Hannis sa...

Kan tänka mig att det inte finns tid för skåpbyggen när ett helt hus ska ses efter=))


Önskar dig en bra och frisk helg/Kram Hannis

♥ Fyra årstider sa...

Vilken fin blogg, tror inte jag har varit här tidigare. Nu ska jag kika runt.
Kram Lotta

Karin Lindström sa...

Hej vännen!
Vill bara önska dig en fortsatt skön helg!
Hoppas ni fått vara friska nu.
Många kramar
Karin

Anna-Paulina sa...

shit vad snygg, den var verkligen läcker. Ja ibland ångrar man sig om man inte köper det direkt. Tur att den fanns kvar så du fick den. Ha det fint. Kram ap