23 oktober 2008

Måla eller inte + köksfönster

Jag har gått omkring och blängt på en del saker här hemma, ivrig att få gå på med penseln... men min äkta hälft är inte övertygad om att slutresultatet kommer bli lika bra, som jag är. Så då tänkte jag att ni skulle få utslagsrösten! Vad tycker ni, ska jag måla eller inte?Först ut en trälåda i en betsad rödbrun färg. Den kan vara rätt trevlig att ha som förvaring såhär men i den nuvarande färgsättningen gör den ingen glad, tycker jag! Jag funderade på att måla den vit och sedan skriva text/siffror på ytterkanterna (tex 1, 2, 3, 4). Men så kom jag på att ibland har jag den ju liggande, och då blir siffrorna ju på fel sidor (uppåt och nedåt istället för på gavlarna). Hur göra???Den här ljuskronan gillar jag jättemycket, det är en 25-årspresent från mamma och pappa. Vad jag inte längre är lika förtjust i, är färgsättningen. Den är i mörkt grå med röda kulor (det syns kanske inte så bra på bilden). Jag skulle vilja ha den ljusare, den ger ett väldigt mörkt och murrigt intryck. Den röda färgen tycker jag är svår och den matchar inte mina övriga saker. Min fundering är att måla kronan vit och göra kulorna grå. Vad tycker ni? Låta vara eller inte? Det är ingen originalmålning som jag förstör, så det är knappast något större helgerån.

Sedan tänkte jag visa några bilder på köksfönstret. Jag tyckte definitivt att det var dags att byta utseende på det. Pelargonerna hade gjort sitt och jag ville ha det mer "vintrigt" utan att julpynta. Jag hängde upp ett metallkors som är en ljusstake för pyttesmå julgransljus, som vi har fått av S:s mormor och morfar, den sista presenten vi fick av dem medan de ännu var i livet. Den hänger alltid uppe på vintern, vi tycker mycket om den. Sedan ställde jag olivträden i fönstret. De håller på att tappa blad så vi får väl se hur länge de är fina - det är svårt nu med blommor, tycker jag, innan det är dags för amaryllisar! Vad har man egentligen på hösten??? Jag vägrar ha begonior och kalanchoër... Gardinen är samma som innan, den byter jag inte i första taget, det är ytterligare en av mina favoriter och hemsydd till råga på allt.

Det ska bli spännande att höra vad ni tycker om målningsprojekten. Ha en fortsatt bra vecka - imorgon är det fredag igen!

7 kommentarer:

Kristin sa...

Hmmm, jag kunde lämna kommentar själv (väldigt förståelig sådan som ni ser ovan...). Är det fler som inte kan kommentera - jag har fått veta att det är 2 st som inte kunnat lämna någon kommentar??? Märkligt... jag som inte gjort något med någon inställning...

Kram i alla fall till er som "tänkt" men inte "kunnat"...!

Helena Dovier sa...

Jag försökte kommentera flera gånger i går, men det funkade inte. Men nu ser det ut som tidigare igen här på sidan!

Jag fick en liten idé till din trälåda, som jag är säker på kommer att göra sig finfint i vitt :-). Du skulle kunna skaffa siffror i till exempel metall och göra ett litet hål i överkanten på varje siffra. Om du sedan spikar fast små spikar i/på lådan, så kan du hänga om siffrorna så att de syns oavsett om lådan står på bredden eller höjden.

Takkronan tycker jag i och för sig är fin i grått, och den färgen ser ut att passa bra till metallen. Men kanske skulle det bli snyggt att måla det gråa lite mörkare grått och kulorna vita?

Vad snäll du är som erbjuder dig att handla garn åt mig! Det behöver du inte dona med, men om du vill får du gärna dela med dig av vilket fabrikat det är så kan jag säkerligen hitta det här i Göteborg.

Och tack för dina snälla ord om mig :-). Tusen talanger har jag inte, men jag har gjort lappkast mellan olika yrken flera gånger i livet och då får man ju med sig mer eller mindre udda kunskaper längs med vägen :-).

Hoppas nu att ni får en härlig helg, och att det inte blåser för mycket på Höglandet. Väderprognosen inför söndag ser inte för rolig ut, men jag hoppas att det inte blir så illa som prognosen säger. Den har ju varit fel många gånger förrut :-).

Kram från Helena

Karin Lindström sa...

Hej vännen!
Nu ser det ut som vanligt här igen!
Det måste vara något med blogspot!

Jag ville bara säga att du fått utmärkelsen, men den hann du ju se ändå!

Vilket bra tips från Helena! Jag skulle nog bara få till lite vit färg, det är ju inte så lätt att hinna.

Du är visst kreativ tycker jag, mest hela tiden. Gå tillbaka lite bland dina inlägg så får de se vad du inspirerat med. Massor!!!

Håll i er hårt, och flyg inte iväg!
Ha en riktigt skön helg, mys och tänd ljus, det är ju räddningen i mörkret.

Många kramar
Karin

Anonym sa...

Nu funkar det!

Måla eller inte ja, det där är inte alltid lätt... Trälådan bli nog väldigt fin vit. Kanske kan du skriva siffrorna i botten på facken?

Sen när det gäller takkronan hade jag nog bara målat kulorna vita, men jag är visserligen stort fan av grått så...

Lycka till i alla fall, det blir nog bra vilket som! Trevigt ditt köksfönster blev också! Kram Terese

Annika sa...

Vad höstfint di gjort i ditt fönster... o att måla eller inte.., det är frågan... jag skulle inte måla varken lådan eller kronan jag..:) men så gillar jag ju färg o mörkt trä.... de virkade blommorna du gjort var så söta... ska ta o försöka jag med.... trots att det är sååå tråkigt med virkkroken...:) Ha en skön helg..Kram Annika

Hannis sa...

Äntligen!
Tror att blogger fått lite fnatt för det funkade inte hos mig i går heller en stund=))

Ja,du vet ju redan vad jag tycker=))

Ha en härlig helg//Kram Hannis

Royal health Center sa...

pitbull puppies for sale
pitbulls for sale
pitbulls for sale