26 januari 2009

Klädkrokar

För att fortsätta på "nöjd-temat" så visar jag idag klädkrokarna på verandan. Verandan är verkligen inte stor (ca 1,5 x 2 meter), så det gäller att ha möjlighet att hänga upp kläder här då vi inte har plats för någon garderob eller hatthylla. Vi löste problemet genom att göra fyra krokbrädor, två på varje sida om dörren - en på vuxenhöjd och en på barnhöjd. Krokarna kommer från min farfars barndomshem och vi har behållt den ursprungliga svarta färgen, även om den är lite avskavd och rostig. Brädorna målades vita och min man gjorde den fina avrundningen i kanten.

Här ser ni förresten också den grå färgen som jag nu även målat kökspanelen i, och som det lutar åt att jag målar köksluckorna i också. Igår hann jag också måla om den lilla trapphallen som är innanför verandan i samma grå färg, och det blev så himla snyggt när det är samma färg i både köket, hallen och på verandan! Andra hade kanske tyckt att det var trist med samma färg i alla tre utrymmena, men vi tycker det blev konsekvent och så hålls rummen ihop bättre.

.
Huslarm är ett nödvändigt ont, känns det som. Jag är väldigt glad att vi har det, men särskilt snyggt är det inte även om jag är glad att larmenheten är vit i alla fall... Här ser ni också J:s gympapåse som jag sytt av en stuvbit. Han vill nog ha en tuffare variant (typ med Spiderman eller Jack Sparrow) när han börjar skolan men än så länge får han hålla tillgodo med vad mamma syr...
.


Ha nu en bra vecka, jag laddar upp med mer färg och ger mig inte än!

10 kommentarer:

Liten Bod sa...

Åh, så fint det är med pärlspont och krokar! Jag SKA ha det i hallen jag med.... någongång.... Kram, Tina

Lilla huset på prärien sa...

Jag håller med dig Kristin. Det blir snyggt med en färg då det blir enhetligt. Och det håller ihop rummen precis som du säger. Dessutom är ju färgen ganska neutral så det går att använda accentfärger om man vill :)

Snygg gympapåse!

Kram Jenny

Anonym sa...

Vilken jättefin gympapåse du har gjort! Synd att man är så dålig på att sy... men får jag fundera ett tag (ett bra tag) KANSKE jag kan få till något liknande. :o)

Tulipa sa...

hej!

Jag följer ditt måleri och njuter!

Snyggt och vilsamt för ögat att ha det enhetligt.

Kram

Kamomilla sa...

Jättefint är det! Snyggt med grått vitt och svart! En perfekt balans!

Fröken Fräken sa...

Charmant helt enkelt, charmant! Jag har redan hunnit tröttna på mina krokar och skohylla i hallen, men eftersom jag har fått båda i present blir det nog svårt att på ett smidigt sätt göra sig av med dem och byta ut mot något mer likande ditt...

Hihihi, fönstrena har jag dock inte hunnit tröttna på! Tidigare hade jag ju en tavellist som de stod på i köket, men listerna var för smala för att kunna göra större arrangemang på. Och så kom nu hyllan upp istället och då ville jag byta ut lite av dekorationerna... så fönstrena vilar lite just nu, men kommer nog snart fram igen!

Det blir säkert jättebra med samma färg på alla delar, det är ju ni som ska bestämma och ser bäst vad som bäst passar :-)

Hannis sa...

Jag antog utmaningen!
Skapade en viss förvirring och jag blev till slut tvungen att kolla min egen blogg för att komma på vad jag sysslade med under 2008.
Snurrig kan man kalla mig=))

Du,jag förstår att du blev nöjd med eran toalett.
Tyckte om detaljerna som fanns lite överallt,tvålen,hjärtat och boken.

Kram Hannis

Lina sa...

Fint! Känns som man aldrig får nog av ställen att hänga saker på. Och om det inte finns något som man verkligen behöver hänga upp kan man alltid hänga dit något vackert i alla fall. / Lina

annashusidingtuna sa...

Gillar verkligen er toalett den blev så fin!
Ska bli spännande att få se det färdiga resultatet i köket.
Kram Anna

Helena Dovier sa...

Halloj! Vad snyggt du har gjort på verandan med den grå färgen, krokarna och listerna! Och jag förstår att gästtoaletten fick ett lyft som hette duga under förra året :-). Jag antar med glädje utmaningen som jag fick av dig, men jag har en far-och-fläng-vecka nu igen så det kan dröja några dagar till innan jag kan dyka ner i mitt arkiv.
Ha en fin tisdag!
Kram från Helena