22 november 2009

Kottar och amaryllis

I år glömde jag bort att köpa amaryllislökar tidigt, så mina har inte kommit så långt. Amaryllisar som knappt visar några knoppar är inte så roliga. Jag satte mina tre lökar i en stor zinkhink, men man måste ju nästan ha någon "topping" eftersom arrangemanget annars blir väldigt slätstruket och ointressant. Vad finns det i Småland? Jo, massor av skog... och därmed massor av kottar... grankottar fick bli toppingen, helt enkelt. Jag byter nog när stänglarna har kommit upp en bit, men till dess har jag en stor hink med kottar i köksfönstret - och pyttesmå amaryllistungor... Kanske lite galet, men alldeles gratis i alla fall!

12 kommentarer:

Louise sa...

Inte alls galet, riktigt sött. Kottar är ju fina!!

Marie - Systrarna sa...

Allt som knoppar sig är så vackert! Fantastiskt hur det funkar egentligen - vilken växtkraft det är i en blomlök! Fint!

Kamomilla sa...

vackert vackert!

Lilla huset på prärien sa...

Ahh... amaryllis! Ja det måste jag iväg och köpa genast. Eller inte idag kanske, det regnar och är skittrist. Imorgon är jag i Malmö hela dagen med jobbet men sen i veckan ska jag minsann! :)

Kram Jenny

Ett Vitare Hem sa...

Åh det blev ju hur fint som helst!
Ha en fin vecka!
Kramis/LenaS

Marie sa...

Hej Kristin!

Tack för en toppenrolig eftermiddag hos er, var så roligt att äntligen få träffas! Hoppas att vi kan ses igen framöver!

Kram Marie

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Man tager vad man haver. Och kottar är alltid fint som dekoration.
Och när de väl börjar växa brukar det gå fort. Köpte en lök förra helgen och har växt rejält på en vecka.

Hoppas du har en fin helg!

Liten Bod sa...

Kottar är fint! Jag som inte gillar skog har ju följdaktligen inte så stor kunskap om dessa ting... Tänkte plocka tallkottar, som det ju knappast borde vara brist på hos oss. Hittade bara små hårda saker, vart kan de gulliga runda fjälliga kottarna tagit vägen ??? Efter en del tankemöda tog jag in de hårda sakerna i köket, och nu efter en vecka är de förvandlade till den typ jag var ute efter! Trolleri :)))) Kram, Tina Skogsmulle (inte...)

Fröken Fräken sa...

Låter bättre att vara ute lite sent i detta fall! Min amaryllis har redan varit uppe, blommat och skrumpnat ihop.. ska inte amaryllisar blomma hur länge som helst?! Det blev väldigt mysigt, och naturligt med kottar som dekorationer - bra mycket finare än en mängd konstalde dekorationer som finns!

Karin Krut sa...

Hahaha.. vad målande beskrivning av kotthinken i fönstret :) Vet du vad jag gjorde då.. jag BRÖT AV!? min lång blomstängel som precis skulle börja spricka ut i blom :( Jag vet inte vad jag höll på med men helt plötsligt stod jag och höll i den långa blomman..ööh Så nu lever den ett liv som snittblomma och innan jag hann slänga resten så fick jag se att det är en ny blomstängel på väg :D Slutet gott allting gott ;) Det var skönt att läsa att det bara är en månad kvar tills det vänder till ljusare tider :)
Ha en skön vecka
Kram Karin

Malin - I min trädgård sa...

Jag gilalr kottar som dekoration! Min stora favorit är tallkottarna. Så jag stirrar gärna på lite kottar och små amaryllisstumpar ;-). Vilket är tur, för jag ahr inte ens köpt amaryllisar än, så jag kommer väl få stirra på kottarna ända in i mars...

Kram M

High Germ sa...

nice


pitbull puppies for sale
pitbull puppies for sale
pitbulls for sale

Glock 17 for sale cheap online without License overnight delivery (glockgunstore.com)

glock 30 for sale

uzi pistol for sale

Browning Hi-Power 9mm

golden retriever puppies for sale