19 november 2009

Nu ska här bli andra bullar

Japp, nu ska här bli andra bullar! I förra veckan köpte jag en extern, riktbar blixt. Förhoppningsvis kan den lysa mig ur höstmörkret! Jag är så frustrerad över att det aldrig blir ljust, aldrig tillräckligt bra fotoljus i alla fall. Det spelar ingen roll att jag har en bra kamera och ett ljusstarkt objektiv, jag blir ändå inte nöjd.
.

.
I helgen hade jag tänkt att börja adventspynta lite. Hittills har jag smugit igång vinterkänslan med lite kottar, tazetter, hyacinter och amaryllisar. Om alla lyckas hålla sig friska så väntar oss ett trevligt besök också på söndag. (Längtar!)
.
Håll ut i mörkret! Nu är det nästan bara en månad kvar innan det vänder och går mot ljusare tider i alla fall...
.
PS: Tack för era tips om snöbär. Dessvärre kan jag meddela att här på småländska höglandet, och särskilt hos oss, så har INGENTING tendens att sprida sig! Vi har så fruktansvärt dålig jord (i och för sig har vi inte förbättrat den heller). Jag kan ha mynta och aklejor i rabatt utan att det växer igen och sprider sig för mycket... då förstår ni hur taskigt utgångsläget är... *ler*

8 kommentarer:

Made in Persbo...Carina sa...

O la la baby!
Läckert! Jag trodde aldrig jag skulle säga detta men nu längtar faktiskt jag också efter en extern blixt.
Jag är egentligen inget för blixtljus utan gillar mjukt och naturligt ljus men jag har insett att om man bara lär sig hantera blixten rätt kan den bli ett klart lyft! Så jag har en på min "att köpa lista" med :)

Åh...ditt förra inlägg...Ulrikas och Johans hem är mitt ABSOLUTA favorithem! Jag har sparat tidningar med reportage från deras hem ända sen de bodde på andra våning i gårdens bränneri.
Har tyvärr missat ett antal tidningar där de varit med men jag har i alla fall tre nummer med deras hem och ett med Ulrikas mammas hem.
De bilder du visar här från sköna hem...finns de med i Sköna hems nummer som är ute nu eller är det bara på nätet???
Vet du vilket nummer av Vakre de varit med i? Jag skulle vilja beställa det för det har jag också missat.

Jag har aldrig haft någon artist-/musik-idol...men jag är en BIG fan av Ulrikas och Johans hem! Helt klart! Dyrkar deras genuina hem!

Du förresten...blixten du köpte...var det en extern som monteras i kamerans blixtsko eller en extern studioblixt på eget stativ?

Vi hörs!
Kram, Carina

Liten Bod sa...

Jättefin bild tycker jag! Om det nu var med nya blixten eller inte... Jag har klara problem med min skruttiga kamera och obefintliga kunskaper:) Här är snöbären utan blad för länge sedan, och hur kul är de då??? Fattar inte hur de gör i tidningar osv... Har de buskar i växthus eller? Kram, Tina

Helena Dovier sa...

Härligt med en extern och rörlig blixt! Min har räddat mig jag vet inte hur många gånger när det gäller bloggbilderna, och i jobbet använder jag den alltid, alltid - oavsett årstid och oavsett om det är utomhus eller inomhus. Jag tror att inbyggda blixtar har förstört ryktet för alla blixtar, men medan de inbyggda är ett otyg är ju de externa rena undergörarna. Lycka till med din! :-)

Kram från Helena

A Cup Of Emilia sa...

Vilken fin bild! Är den tagen med blixten? Jag funderar med på att köpa en externblix. Behöver med en sådan som kan lysa mig ut höstmörkret :) kramar från Emilia

Marie - Systrarna sa...

Hmm nu blir man inspirerad av att köpa blixt! Är bara en glad amatör vad gäller fotografering, men vet i alla fall att jag inte gillar kamerans blixt. Bättre då med en vanlig spotlampa bredvid! Då måste ju en riktig extern blixt vara ännu bättre....
/Marie - Systrarna -

Kamomilla sa...

Åh så kul! Nu väntar jag med spänning på att se mer fina bilder från dig!!!

Lilla huset på prärien sa...

Åh vad bra! Det skulle jag också vilja ha en... kanske blir det en i julklapp till mig själv? :) Undrar som Carina om det är en extern blixt du har på stativ eller som du sätter på kameran?

Kram J

♥ Fyra årstider sa...

Här ska införskaffas ny kamera och objektiv. Troligtvis i början på nästa år:-) Vill också kunna fota med mer ljus samt att ha vidvinkel.
Kram på dig/Lotta