12 december 2010

En värsting...

En riktig värsting har hittat hem till mig. Igår köpte jag min drömkamera, en Canon Eos 5d mark II. Alldeles, alldeles underbar!!! Kvar på bankkontot finns ett stort hål men å vad jag är lycklig som äntligen har fått min egen 5d. Ett fantastiskt objektiv smällde jag till på också. "Med det kan du fotografera baksidan på Mars", sa min man. Nej, det kan man inte, men skrämmande imponerande är objektivet, ett Canon 70-200/2,8 L (än har jag inte provat objektivet här hemma faktiskt). Tyvärr är ju vädret inte det roligaste att fotografera i (tråkigt ljus), men lite bilder har jag knäppt i alla fall. Än så länge är jag på fummelstadiet och hittar inte alla inställningsrattar, det skiljer ju en hel del på den här nya kameran mot min gamla, men med lite övning så vet jag att jag kommer älska kameran ännu mer.

Det känns så himla roligt att äntligen ha fått en fullformatare igen efter att ha haft en s k cropkamera i nästan fyra år. Jag gillade aldrig croppade kameror och det var därför jag köpte en 5d istället för en 7d, som visserligen är en nyare modell och som kan saker som inte en 5d kan. Samtidigt är 5d en proffskamera och 7d "bara" en semi-proffsmodell och jag ville verkligen byta upp mig rejält. Jag hoppas kunna ha både nytta och glädje av min nya kamera länge nu. Inför nästa år kommer jag göra reportage helt på egen hand, dvs både skriva och fotografera, så då kommer kameran väl till pass.

Eos 5d mark II + Sigma 24-70 mm @ 70 mm, bländare 4.0, tid 1/40s, iso 400
Nu ska jag fortsätta njuta av helgen som i natt bjöd på alldeles för lite sömn för att vi inte kom hem från vänner förrän klockan var halv tre... Lilla M vaknade sedan klockan sex som vanligt så idag känns ögonen lite grusiga ;-)

5 kommentarer:

♥ Fyra årstider sa...

Å vad kul Kristin. Jag vet ju att du har väntat på denna så länge! Nu jäklar kan vi fota som gudar:)

ha en underbar dag!
Kram Lotta

Rose Garden Malevik sa...

WOOW......Jag blir ju inte lite avis :)
Jag funderar på den nya 60d, som man kan ta kvadratiska motiv med :)

P
A
R
T
Y
T

fortsätter......
Ta en titt :)
Håkan

C. Tvillingmamma sa...

Mmm...älskar när kameran jobbar med en och inte mot en i strävan efter att fånga ljuset,och med en riktigt bra kamera så kan man mycket mer,bara man vågar...?

Själv är jag dock en Nikon :)

Kamomilla sa...

Hjälp- Nu blir jag ju bara sååå avis!!! Jag vill också ha..
Berätta sen hur nöjd du är- den är mitt nästa mål, men man måste simma lugnt- allt kommer inte på en gång..

Blandet-landhandel.dk sa...

Heldige kartoffel :-) Glæder mig til at se resultaterne, som jeg VED bliver gode.

LUCIA KRAM
Katinka