27 december 2010

Vinterrosen

Tog några bilder igår på en julrosstängel jag har satt i en gammal glasflaska. Nu såhär när allt är begravt under ett enormt snötäcke så känns blommor och andra gröna, växande saker så exklusivt. Jag fick riktig vitsippelängtan när jag såg den vitaste av blommorna... ahhhh vad långt det är kvar dit, då det är vamt och skönt och gräset spirar.

På programmet idag: handling (julmat vill man inte ha längre), tandläkarbesök och kurering mot ont i halsen. Inte toppbetyg på dagen med andra ord, men åtminstone har ingen mer blivit magsjuk, det är ju alltid något. Jag är ledig nu i mellandagarna, det är i alla fall hur bra som helst!!!Tack för era tips om att fästa upp granen med fiskelina så den inte går att välta! Så långt har vi inte tänkt men det var ju en jättesmart idé. Hrm, hade ju trott att det bara skulle vara den här julen som julgranen skulle vara oemotståndlig för katterna, då de bara är ett halvår gamla nu och aldrig har sett någon så rolig "leksak" inomhus... ja, vi får se hur det går! (Och bild på katterna kan nog komma, men då ska det vara en riktigt fin en, så jag vet inte när det blir!)

8 kommentarer:

Rose Garden Malevik sa...

Vackert :)
Men passa dig för växtsaften....hela julrosen är mycket giftig.....
Varm Julkram Håkan

Anonym sa...

Vita blommor är extra vackra!
Kan ju hoppas att era katter inte blir såna busungar som våra birmapågar..Det và mest smällkaramellerna de ville käka,kanske de hört att det ska finnas nåt gott i ;) (fast det har vi inte haft i våra) krya på er!kramiz Veronica

Tidsmästarinnan sa...

ohhh, vilka bilder du tar Kristin! Jag njuter här :-)
Kram
Susanne

Inredningsfrun sa...

Ja, här på the Island är i princip allt begrav under snö, å då menar jag faktiskt ALLT :). Så jag längtar också efter våren och grönska. Men det är ljuvligt vackert ute nu också!

KRAM på dig!

// Inredningsfrun

Fröken Grön sa...

Julrosen är verkligen ett litet underverk, julens vackraste blomma om du frågar mig!
Visst är man trött på julmat; igår blev det makaroner till de överblivna prinskorvarna här, och idag satsar vi på ärtsoppa till skinkmackan. Kanske det blir en pizza av skinkresterna någon kväll, mums!
Må så gott i mellandagarna, och ett gott nytt år när det blir dags för det!
/Anna-Karin

Zinkhjärtat ♥ sa...

Hej!
Vilka underbara bilder du bjuder på idag! Blomman är ljuvlig.
Stor Kram Annelie ♥

Inspiration i vitt sa...

JULROSOR ÄR BLAND DET FINASTE JAG VET.
JAG HOPPAS ATT DET NYA ÅRET BLIR RIKTIGT SPÄNNANDE MED MÅNGA MÖJLIGHETER BÅDE FÖR KROPP OCH SJÄL.
PUSS O KRAM OCH ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR / INGELA

C. Tvillingmamma sa...

Bilder i helt min smak!