08 september 2011

Kaos råder


På vår veranda finns just nu mängder av skor och kläder, plus en massa björklöv och grus… har det hektiskt för tillfället och jag orkar bara inte städa när jag kommer hem. Ändå stör jag mig på stöket, jag gillar inte alls att ha det så rörigt omkring mig. Jaspis, älskade fina labradoren som nu blivit över ett halvår gammal, är fortfarande väldigt förtjust i att tugga på grejor och för några veckor sedan började hon knapra på mina gummistövlar. Igår upptäckte vi att hon kanifflat på byråns ena hörn också. Nej, min hallsituation är inte toppen just nu… Så idag visar jag bilder från Norrgavels höstkatalog. Så vackert och perfekt kommer det aldrig se ut hos oss, men oj vad jag skulle bli glad om det var synen som mötte mig när jag kom hem från jobbet…


Den här hallen vore väl drömmen… tänk om det inte fanns fler par skor framme, än det ryms på skohyllan. Eller att det inte väller över av jackor (fleecetröja, skaljacka, regnjacka x 2 samt vi vuxnas ytterkläder) utan får plats på krokarna och/eller stången. Och att inga vantar, mössor, halsdukar eller strumpor kom bort utan låg i korgen. I vår familj är detta en utopi. Ibland får jag känslan av att det bara är jag i familjen som är intresserad av att hålla ordning på saker och ting. Men nog om det, ni har nog redan fattat poängen, att såhär ser det inte ut hos oss.

Vad är det då jag gillar med bilderna så mycket? För det första är jag väldigt svag för Norrgavels design. Avskalat och funktionellt, här är det minsann inga krusiduller extra. Kvalitet, det här är möbler tänkta att hålla ett bra tag framöver! Jag gillar deras miljötänk också, i allt från materialval, färgval, återvinningsbarhet och miljökompensering, hela organistionen genomsyras av den och det tilltalar mig. Färgsättningen flörtar inte så lite med allmogekulturen. Titta bara på det engelskt röda mot de stänkmålade väggarna… Huset de har fotograferat i är ju också så vackert. Notera de höga golvlisterna. Trappan har en vacker utformning med ”knyck” på mitten, absolut mer tilltalande än min egen branta ”hönsstege” till trappa (jag tror dock trappan på bilden är lika smal som vår här hemma). Liggande slät panel är kanske inte så tidstroget, men det är vackert det också. Och jag gillar absolut att man utnyttjat utrymmet under trappan till förvaring (fast då skulle jag inte ha ställt bänken framför, men så är det ju också en produktfotografering och inte fotografering från ett hem som ser ut såhär på riktigt).

Undrar dock om mattan ligger särskilt still på golvet, i och med att det är målat och mattan inte är speciellt tung eller stor? Jag är glad att man i vår hall (verandan) kliver in på ett tåligt klinkergolv. Det vet jag står emot både snö, slask och lera.

4 kommentarer:

MrsUniversum sa...

Ja det är härligt märkligt att Norrgavels produkter trivs både iäldre miljöer och modernistiskt prylfria!

Gillar!!!

Den där Victoria sa...

Åhh, ja visst är det fint, jag hade också de här fina bilderna i ett inlägg om att få ordning på hallen häromdagen, som du kan se här

http://www.elviraspekulerar.se/2011/08/dags-att-fa-ordning-i-hallen.html

Skönt att läsa att det är fler som brottas med kaoset i hallen.

//Elvira

Karin Lindström sa...

Hej kristin!

Hoppas allt är bra med er trots hallkaoset *fniss*. Har knappt bloggat något men nu fick jag en stund över och ville i alla fall skicka en hälsning!

Hallen är verkligen snygg! Jag hade grått och rött i vårt gamla hus! Nu är det ek för hela slanten, hur kunde det bli så!!! Min man vägrade måla så det blev ekplywood hos oss. Ska väl snart visa det när vi kommer i ordning. Just nu har vi 40 par skor och alla skaljackor slängda där tills vi fått till förvaringen.

Ha en fortsatt skön höst och lycka till med alla inredningsjobb! Det är verkligen roligt för er!

Kramar
Karin

Anonym sa...

haha, roliga bemärkningar: snyggt, men funkar det i verkligheten? :-D
Gött med en bloggare med fötterna på jorden!