01 november 2011

Snart

Snart kan man få börja tänka på jul utan att bli betraktad som en alltför konstig prick. Om sanningen ska fram är det själva längtandet och planerandet inför jul och advent som jag tycker är det mysigaste. Den sista julstressen kan man lätt vara utan, och när nyår har kommit och gått, önskar jag krispig, vit vårkänsla istället för jul. Men nu, snart, är det fritt fram att fantisera om mossa, göra kransar, lägga fram kottar, hänga upp girlanger, prova någon ny sorts julgodis, baka med saffran, planera glöggparty, slå in julklappar. Mmmm... Inredningstidningarnas julnummer dyker upp ett efter ett i brevlådan och det jag har sett hittills har träffat mitt i prick, det passar mig i år. Det är ju inte alltid det gör det, jag har min stil och min smak och det som visas i tidningarna sammanfaller inte alltid med vad jag vill se mer av.


Några gamla julbilder:
Till vänster 2010: Mer inslag av rött och grönt än tidigare.
Till höger 2009: Det mesta gick i silver och vitt.

I år har jag tänkt fortsätta in på det röda spåret. Linne med röda monogram eller vävda ränder, mycket enris, granris och tallris, äpplen och nötter. Allt mot en ljus (vit) bakgrund, tänker jag mig. Inte så revolutionerande, med andra ord. Å, vad det kliar i fingrarna!

15 kommentarer:

annashusidingtuna sa...

Hej!
Precis så tänker jag mig julen också och för mig handlar julen mycket om traditioner och då är det den klassiska känslan jag är ute efter.
Ha en bra tisdag.
Kram Anna

Kamomilla sa...

Härliga tider vi går mot!!

Anonym sa...

Det tycker jag också är mysigast inför julen längtan och planerandet + att på julaftonen se barnens tindrande ögon.

Härliga tider väntar oss.

Ha en fin dag!

Tisdagskram
Renate

Ett ögonblick sa...

Jag håller med! tiden före jul är mysigast, att smyga in julen. Sista stressen önskar jag att jag slapp, blir trött bara jag tänker på det. Men det blir å andra sidan vad man gör det till och kanske är det så att sista stressen hör till;)
Hemma hos oss är det mer som bilden till vänster, vi har mycket gammalt, ärvt och loppis... fast bilden till höger ser härligt krispig och kallt vintrig ut, tycker om det också.

Ha en Fin Dag!
//lisamaja

Ljuva lantliv sa...

Åh vad jag längtar efter julen när jag läser ditt inlägg. Så mitt i prick med vad jag känner också. Lite orolig bara för hur jag ska få till allting med mina små att ta hand om. Dom är 11 månader då. Ja ja, det är ju ett kärt bekymmer.

Visar lite bilder från reportaget på bloggen förresten. Vilken rolig dag vi hade!!

Ha en bra dag!

KRAM Anna

Åsa sa...

Det är så himla skönt att vi är så likasinnade, syrran! Ska bli kul i helgen!!

Blandet-landhandel.dk sa...

Jeg er HELT enig :-)
I helgen tager vi til Småland og henter MOSSA. Ingen annan stans finns mossa som i Småland. Och små granträd.
Jeg har stadig en pakke til dig...det må blive når det bliver.

Knus fra Katinka
PS: Hvis du ikke kender igen mit "log in", så er det fordi jeg har startet en ny privatblog.

Susanne sa...

Hej här har jag aldrig varit vad jag vet...Fin blogg..Jag hittade hit då jag letade efter grå panel i köket...Blev så förtjust i dina bilder...Jag har en seriös blogg och undrar om det är ok om jag lånar 2 av dina bilder på kök,,jag länkar givetvis hit..Kram och tack för titten..

Susanne sa...

Jag tänkte göra ett inlägg i dag men jag gör inte det väntar och ser om det är ok att låna dina bilder,,,,kikat mer på din blogg,,den är så härlig..Vacker...

♥ Fyra årstider sa...

Så fint hos dig, längtar efter jul hos dig:)

Kram Lotta

n o r d i n g å r d e n sa...

...och jag bara älskar din stil, smakfullt till max!!! mari.

Susanne sa...

tack snälla,,,har dock ett problem jag har försökt att lägga mig som följare till din blogg massa ggr den lägger sig på listan men varje gång jag stängt av dator och går in på min instrument panel är du borta..är det inte konstigt ? Har det hänt förut?
Kram

Susanne sa...

Hej,,nej jag vet inte hur jag skall göra hur jag än gör får jag din blogg att ligga kvar när jag lägger till den för att följa dig,,,,så trist...Kram

Susanne sa...

Inte ligga kvar ska det vara ;)

LIVS LYST sa...

Hei Kristin!

Så fine julebilder. Jeg titter rundt og samle inspirasjon. JULEinspirasjon. Det er jo ikke lenge til vi skal pynte!!! Wæh... jeg er ikke helt klar.

Men takk for dine bilder, de bringer meg litt nærmere den søte julen ;O)

Ha en fiiin dag!

Liv