14 augusti 2012

Den grå vardagen

Nu är allt som vanligt igen, vi har börjat jobba och barnen är på fritids/förskola. Sorgligt att semestern är över för denna gången, denna sommar som inte "kom igång på riktigt", men det är inget att göra åt. Jag hoppas på en lång och solig höst istället!

Inför jobbstarten så har jag faktiskt redan plockat bort det allra somrigaste här hemma och gjort det lite mer ombonat istället. I mitt fall ligger ju den grå färgskalan nära mitt hjärta, därför blev det en påfyllning med grått... Visst, augusti är inte slut, så rent tekniskt är det inte höst, men ute blåser det en hel del och det är så fuktigt i gräset om mornarna... för att inte tala om kvällarna... det mörknar tidigare och fladdermössen viner runt knutarna här hos oss (det är ett riktigt säkert augustitecken, en sensommar ville de till och med flytta in och bo i vårt sovrum, men det är en heeeelt annan historia!).


Älskade kakelugn - snart är det dags för kvällseldning igen!
Tennfat från början av 1800-talet, inropat på Tradera. Ljuslyktor från Bloomingville,
vas från Julias vita drömmar. Ljuset luktar ingefära och lime - mmmm...

I början av sommaren hade jag turen att fynda två vita Jennylundfåtöljer på Blocket för en bråkdel av nypriset. De var i jättefint skick och hade vita klädslar, samma vita tyg som vi redan har på Ektorpsofforna. Tidigare hade vi bara två tvåsitssoffor här i vardagsrummet, men ju äldre barnen blir och ju längre de stannar uppe på kvällarna, desto större blir behovet av sittplatser. Eller kanske ska jag säga liggplatser, vi har en tendens att vräka oss i sofforna och ta upp en massa plats när vi tittar på tv... ingen "finsittning" här inte! Den ena fåtöljen kombinerat med den pall jag hade tidigare blev perfekta extraplatser. Den andra fåtöljen ställde vi uppe i barnens lekrum där det också behövs fler sittplatser runt tv-spelet mm. Som jag har längtat efter en fåtölj med fotpall! Där läser man bra och jag har också märkt att det går alldeles utmärkt att somna i den också, när kvällens film blir för långsam och tråkig ;-)

Grå kudde Ikea, vit kudde i grovt linne Rost Interiör. Den prickiga fleecepläden
är köpt på Brisak på Värmdö.

Naturligtvis måste katten matcha inredningen... Fårskinn från våra egna får uppskattas
inte bara av oss människor!

4 kommentarer:

Malin's Hus sa...

VACKRA VACKRA bilder! Älskade fatet med div pynt på! Gillar din blogg med :)


KRAM

Kicki sa...

Åh vilka fina bilder. Kissen ser ut att må väldigt bra i Era nya fåtöljer. Ja det är lite smådeppigt att hösten närmar sig men ändå med blandade känslor. Varje årstid har kanske sitt ändå./Tack för titten Kicki

Photo by Maria sa...

Härligt med nya sköna fåtöljer =)
Härlig Bild på njutande katt..

Kram Mia

StrandviksVillan sa...

Visst känns det som sommaren som aldrig kom... och jag har just nu semester i två veckor ännu. Men jag njuter av varje solstund och att bara vara.
Vi har i vardagsrummet två soffor och två fåtöljer, tycker ibland att det tar för mycket plats, men vi behöver verkligen så många sittplatser.
Vår kisse sover också gärna på fårskinnen :)

Ha det så bra!