28 december 2014

Mera rött!

Något har hänt, för jag tycker mer och mer om rött som inslag i inredningen. Då tänker jag inte på Campbell's tomato soup-rött eller femtiotalsblanka röda lackytor, utan på lite blekrött, hallonrött... lagom "vintageaktigt" och matt, den där tonen som Cabbages & Roses kallar "raspberry" och som är så vansinnigt snygg mot vitt eller linnefärgat. Kanske fick jag en riktig inspirationsknuff igår kväll då jag såg Downton Abbeys julspecial. Mitt hjärta slår alltid lite extra när man får se de där röda tapeterna och tjocka röda mattorna...

Här är en kvartett ursnygga tapeter från Lim och Handtryck, om jag hade en vägg över som behövde ny tapet skulle de här ligga väldigt bra till.Här är en kvartett ursnygga tapeter från Lim och Handtryck, om jag hade en vägg över som behövde ny tapet skulle de här ligga väldigt bra till.

Textilier som jag tycker är snygga just nu... de kommer så klart från Cabbages & Roses som är helt outstanding! Och så en matta med röda inslag... vi har en gigantisk orientalisk matta i vardagsrummet just nu, som jag köpte på blocket till ett otroligt bra pris. Jag gillar verkligen hur den ramar in hela soffgruppen så att inga möbler hamnar "utanför" mattkanten, och hur mjukt det är under fötterna att ha den där. Det är väl färgen jag tycker är sådär bara, den går i grönt och blått och jag tycker nog att rött-grått hade varit snyggare och passat bättre till rummet. Jag har en röd orientalisk matta på min önskelista för 2015.


Sist men inte minst, vad passar bättre än rödmönstrat porslin? Jag tycker mönstret "Asiatic Pheasants" är fint - verkligen klassiskt! Man hittar ganska lätt rödvitt porslin på loppis och i andra second hand-butiker. Vill man köpa nytt är Matilde & Co att rekommendera, de har Burleighs nyproducerade (samma butik har för övrigt Cabbages & Roses tyger).

Alla bilder i det här inlägget har jag tagit från min mapp "Red & white" på Pinterest.

3 kommentarer:

Bokcaféet i byn sa...

Underbart inlägg! Så mkt inspiration du ger!
Kram Anna i Skåne

Unknown sa...

You guys are doing a great job!!!!! Delivery is safe and discreet 💯🔞
Website:https://theglobalcannabisdispensary.com/
☎Text/Call : +1(720) 314-8179
WhatsApp :+1(720) 314-8179 g13 haze strain for sale near me
chemdawg (hybrid) strain for sale near me
Ak-47 (hybrid) strain for sale near me
Animal Cookies strain for sale near me
Banana kush strain for sale near me
Hawaiian Cookies strain for sale near me
Holy Grail Kush (Hybrid) strain for sale near me
Mataro Blue strain for sale near me
OG Kush strain for sale near me
Pennywise (Hybrid) strain for sale near me
Blue Cheese (sativa) strain for sale near me
Blue Cheese (Indica) strain for sale near me
Ghost Train Haze (Sativa) strain for sale near me
Green Crack (Sativa) strain for sale near me
Green Crack Moonrocks strain for sale near me

dduytrt sa...

Glock 19 online,Buy Glock 22 online,Buy Riffle Firearms online,,Firearms for sale online,Buy guns online,Guns for sale online,Buy pistol online,Buy weapon online,Buy an AK47 Pistol online,AK47 Pistols for sale online,Buy Firearms us,Buy guns in uk,Buy guns in Australia,Buy Guns in USA,Buy firearms

beretta px4 storm for sale

uzi pistol for sale

sig sauer p938 for sale

glock 30 for sale

maltese puppies for sale