11 december 2014

Soltimmar

Jag läste att november 2014 var den gråaste november på 100 år, Stockholm hade visst bara fått två soltimmar. Nu är det ju visserligen december, men det känns som om novembervädret fortsätter... Därför blir jag så glad när solen visar sig, om så bara för några minuter... tala om att vara svältfödd på solljus! Här letade sig i alla fall en tveksam, svag liten solstråle in i början av veckan...


Linnelöparen är ett fynd från förra året, den är över två meter lång och passar perfekt på vårt matsalsbord som med alla iläggsskivor kan bli 2½ meter. Extra kul är att den har initialerna "S" och "K" broderat i ena änden, precis som Sven och Kristin :-)

Terrinerna har ungefär hundra år på nacken allihopa och kommer från Gustavsberg. Den minsta köpte jag nu i höstas. Det gäller att ha hökögonen påkopplade...

2 kommentarer:

Bokcaféet i byn sa...

Hej!
Vilket underbart vackert foto!
I sydligaste Skåne har vi fått njuta lite mer av solen på sista tiden. Dessa stunder när solen visar sig är verkligen guld värda!
Trevlig helg!
Mvh Anna

Kristin sa...

Tack snälla Anna för din kommentar! Efter att ha haft bloggen på is så länge är jag förundrad att läsarna finns kvar :-)