31 januari 2008

Fina gamla ting

Vill visa de gamla saker som jag hittade i pappas antikaffär igår. Ett flaskställ med plats för fyra flaskor, jag har velat ha ett sådant länge, och igår så hittade jag det! En gammal förnicklad ljusstake där mässingen börjat lysa igenom, väldigt charmigt sliten. Så en knoppbräda med bara två knoppar, liten och smidig, kan nog inte vara så svårt att hitta någon plats åt den... Och till sist en låda, som varit "insats" i en mindre kista. Inte original, så därför fick jag ta den. Har inte bestämt mig för om jag ska ha den som låda eller hänga den på väggen som hylla - vad tycker ni? Om jag känner mig själv rätt så kommer knoppbrädan och lådan få göra bekantskap med den vita färgen inom kort (hurra - nu har jag "överkomliga" målningsprojekt!).








Jag hittade två backar från Vin & Sprit också, inte jättegamla, som skulle passat perfekt som barnbokslådor, men när pappa insåg att jag skulle måla över den blå originalfärgen så tyckte han att det var synd. Så dem fick jag inte ta. Som jag har skrivit om tidigare här så är det inte alltid bra att ha en pappa som vet vad man tänker göra med grejorna. Nu har han gått från att fråga "vad ska du ha den till?" till "du ska väl inte måla den vit?!?". Hmmmm.

En annan sak som är helt otrolig är att det varit över 15.000 besökare på bloggen nu!!! TACK SÅ MYCKET ALLIHOPA - särskilt till er som lämnar "avtryck" efter er i form av snälla, roliga och gulliga kommentarer. De värmer!!!

Ha en fortsatt bra vecka (vi får se om den här stormen blir något att oroa sig för? Hemskt mycket stormvarningar har det varit nu på sistone, tycker jag!)

9 kommentarer:

Sophie sa...

Hej Kristin!

Vilka fina saker du har hittat och vilken tur du har som har en pappa med antikaffär. Där kan du ju hitta många fina fynd.
Känner igen den där kommentaren "du ska väl inte måla den där vit", det har man hört några gånger. :)
Här hemma är det förkylt, lillen har feber och näsan och ögonen bara rinner på honom. Stackarn.
Så vi blir nog hemma imorgon. Tråkigt eftersom vi hade tänkt att titta förbi dig. Men vi får väl sikta in oss på nästa vecka istället, om du orkar med det?

Ha det bra/ Sophie

Bitte sa...

Pappa som har antikaffär hur bra får man ha det. Härliga saker du hittat,de kommer att bli jättefina VITA hi hi hi /Kram Bitte

Vårt lilla hem sa...

Åh en så fin blogg du har! Och va roligt att din pappa har en antikbutik! Spännande att gå där och botanisera bland alla gamla härliga, fina saker! :)

Fårskinnen du visar i ett tidigare inlägg ser helt underbara ut! Ha rlänge funderat på att köpa ett fint gosigt fårskinn.

Kraaam!! Jenny

Länkar dig :)

Jessan sa...

Hej! Hittade din sida via en annan blogg. Mitt virriga huvud minns dock inte vilken....har man tur eller har man tur som har en alldeles egen pappa med en alldeles egen antikaffär....?....flaskstället är jättefint. Jag letar också efter ett sånt...Tittar gärna in fler gånger! Kramar Jessan

Taggtråd & Gamla spetsar! sa...

Hmmm.....e de inte lite "fusk" att ha en pappa med antikaffär?!? (skrattar)
Gud va kul med en "hästtjej"!!! Vi tillhör westernfolket dvs rider och tävlar western efter ca 30år som klassiskryttare. Vi har två American Painthorses, en godkänd avelshingst och en avkomma efter honom samt en minishetland på 81cm.
Rider du själv något??? Har ni många hästar?? Berätta jag tycker detta är JÄTTE kul!!
Din sida är jättemysig så hit kommer jag fler gånger!! Jag länkar till dig på min sida om det är ok?!
Kram Helen

Jes/Vita villa vila sa...

Hej tjejen,

Vilka härliga fynd du har gjort :) Vad mysigt med en pappa som har antikaffär!

Önskar dig en toppenfin kväll! Kram Jes

Marie sa...

Måste vara ganska bra med en pappa som har antikaffär, vad många fina saker du hittade! Vad bra att du har fått dig några målningsprojekt, hihi.

Angående eucalyptusen så blir den helt ok när den torkar. Mina kransar och girlanger som jag gjorde i höstas ser fortfarande fina ut.

Blåser det hos er nu ikväll? Här blåser det så jag tror till och från att taket ska lyfta, dessutom ösregnar det. Tur att man är inne! Vi får ses framöver istället, det ska bli jättekul!

Kram Marie

Ps. Jag undrar vems telefonsvarare det var du pratade in ditt meddelande på, hihi.

Dorthe ♥ sa...

Ljuvliga fynd!

Kram
Dorthe

"M" sa...

Vilken lyx att ha en pappa som är antikhandlare...du kan ju plocka guldkornen då före alla andra...kanske...vill åxå ha en sån där flaskhållare....