26 december 2007

Mellandagsmys

Hoppas ni haft en bra jul!
Vi har haft det lugnt och skönt, även om det uppdagades på kvällen före julafton att ljusslingan inte funkade, när granen skulle kläs. In till stan och blixtinhandla nya extralampor (alla ljusslingor var förstås slut, alla vettiga människor hade nog kollat sina före elfte timmen). Vi hittade den trasiga lampan och så blev det julgran med ljus i alla fall.

Nu sitter jag mest och tittar på julklapparna. J leker med riddarborgen han fick, och vi har spelat diverse barnspel (Fia och Bamses Honungsjakt) ett antal gånger. Bebisen i magen har mest hicka hela tiden och mina sammandragningar fortsätter och är rätt jobbiga. Just nu hoppas jag bara på att nyår hinner passera, så den åtminstone blir född i januari på nya året och inte i slutet av det gamla året.

Fick en otroligt vacker och inspirerande bok av mina systrar, den heter Drömmen om ett orangeri och är skriven av Stefan Söder och Paula Ahlsén Söder. Den uppmärksamme läsaren som kan sina inredningstidningar känner säkert igen deras orangeri som visades i ett nummer av Hem & Antik, kan det ha varit 2005 eller 2006? Fick genast lust att fixa till mitt lyxhus som jag drömmer om, se det här gamla inlägget.

Imorgon bär det av till Skåne för sista julfirandet. Det fjärde i raden. Så blir det när det är mycket släkt som ska träffas.

5 kommentarer:

Kamomilla sa...

Härligt med inspirerande böcker! Jag fick också några riktigt härliga.

Sophie sa...

Hej!

Vad kul att du har hittat till min blogg.
Jag kommer också från Nässjö, men bor nu mera i Aneby sen 4 år tillbaka.
Jag har läst din blogg och jag håller med, det verkar som vi har nästan exakt samma intressen. Jätte roligt!!!!
För ett år sedan var jag i din situation. Jag fick min son den 19 Januari, så jag vet vad du går igenom. Hoppas allt går bra, den sista tiden kan vara ganska jobbig. Men det är det värt, när det lilla pyret äntligen kommer :)

Ha det bra!!

Sophie (Wilmas vind)

Marie sa...

Boken ser jättefin ut, jag älskar att få böcker i julklapp! Hoppas bebisen bestämmer sig för att stanna ett tag till i magen.

Ha det bra! Kram Marie

Ps. Kör försiktigt när ni åker till Skåne!

Villa Nyhem anno 1918 sa...

Trevligt jag är en ny bloggare självklart får du länka mig vidare,det är en spännande tid som väntar dig som jag förstod dig var det barn nr 2 som du väntar.Jag har 3 st. God fortsättning Maria Villa Nyhem

Kristin sa...

Hej alla!

Kamomilla: Ja, jag älskar böcker!!! Det och snittblommor ger mig en enorm lyxkänsla!!!

Sophie: Aneby är inte långt från oss då vi bor strax utanför Solberga... Kul!

Marie: Ja, jag hoppas det dröjer ett tag innan bebisen kommer. Det är ju ändå ett bra tag kvar innan det är dags enligt alla beräkningar. Det kommer bara bli så himla långdraget om det ska vara såhär hela den sista tiden, jag kan knappt lyfta en gaffel utan att magen börjar sätta igång och krampa... nåja. Som Sophie skrev, det är ju mödan värt när den väl kommer! :-)

Maria: Ja, det är vår "tvåa" som är på gång. Tack för att du tittade in!!!