12 januari 2008

"Nya" prylar

Ja, här kommer då bilder på Blocketfyndet, ett linneskåp modell mindre, det är 71 cm brett och 189 cm högt och ca 49 cm djupt. Jag tänkte det skulle stå i vårt badrum när det blir klart... Här har vi bara ställt in det i vår bakre hall. Trodde först det skulle kunna stå här, men det blir för instängt så det får stå ute i någon bod tills det blir dags för att "inreda" badrummet. Har letat länge efter ett sådant här smalt linneskåp eller garderob, men nu dök det alltså upp! Kostade 1100 kr men då medföljde två äppletstolar också.

Skåpet var i jättefint skick men stolarna känns lite som plockepinn, de går inte sitta på i dagsläget. Nu har vi inget behov av stolarna men de får också åka ut och stå till sig i något förråd och så kanske de blir extrastolar när man har fest för många så småningom. Både skåpet och stolarna är nymålade i en svagt gräddgul nyans och har slitningar på de rätta ställena. Jag skulle nog ändå vilja ha det vitt senare, men det får vi ta då. Gillade skåpets lilla pärlkant runt själva dörrspegeln! Och jag tror att jag faktiskt gillar jugendstilen (ca 1900-1920) mer än andra stilar. Kanske för att vårt hus uppfördes på dess befintliga plats runt 1910. Möbler från denna tidsepok har vi rätt många i vårt lilla hus.Visar också några nya gräddvita fat som jag köpte på Tradera och fick hem nu i veckan. Nu får jag snart inte köpa fler uppläggningsfat, då svämmar vi över... behovet av tallrikshylla börjar kännas påtagligt!En ny sak som jag också köpt på nätet, från Me and my home, är den här fina klockan!!! 179 kr tyckte jag kändes som hittat! Och ja, om ni undrar, så är det jag och min man på bilden i jämte... orkade inte censurera bort det...Ikväll ska vi in till Jönköping och se filmen Arn! Efter det blir det middag på en restaurang som vi inte varit på tidigare. J ska sova över hos mormor och morfar och det ska bli rätt skönt att få en barnledig kväll. Det gäller väl att passa på nu innan tvåan anländer... för sedan blir det svårare att komma loss.

8 kommentarer:

Nilla sa...

Så mycket fint du har här! Skåpet är helt underbart =) Roligt att du också visar en ny klocka!

Muffinsen lite längre ner skrev jag av receptet på, lät så goda, bra att ha åt barnen när de kommer hem från skolan som mellis, speciellt då jag inte kommer att vara hemma.

Ha en riktigt skön helg!

Kram Nilla

Kamomilla sa...

Fina saker. Skåpet är urläckert! Och klockan gillar jag massor också. Fint bröllopsfoto, bra atta du inte cencurerade bort det!

Kamomilla

Marie sa...

Hej Kristin!
Vilket fint skåp, vackra detaljer på det! Tänk vad snyggt det kommer att bli i badrummet!

Hihi, jag var på loppis idag, gissa vad jag fyndade? Jo, ett gräddvitt fat. Dina var jättefina.

Hoppas ni har en riktigt mysig kväll med bio och restaurangbesök.
Kram Marie

Ps. Kul att få se bild på dig!

Sophie sa...

Vilket fin skåp! Har själv tittat på ett liknande skåp men det var brunt. Men jag funderar fortfarande, har ingen plats för det egentligen.

Jag har också varit inne i Jönköping idag och tittat på Arn, vilket sammanträffande.
Tyckte den var jätte bra, fast jag blev lite besviken på slutet. Ville ju att de skulle få varandra till slut. Men min sambo sa att det kommer en film till, så då blir man ju tvungen att se den också. :)

Ha det så bra, så hörs vi/ Wilmas vind

Dorthe ♥ sa...

SUCK!!!!!! Vilket skåp...och vilka fat! Konstigt men man kan aaaldrig få för många :o). Hoppas att ni hade en mysig kväll!

Kramar
Dorthe

Kristin sa...

Tack allihopa för kommentarerna!!! Ja, jag tror skåpet blir jättefint på rätt plats i huset (när det blir klart med utbyggnaden).

Och åååååå vad lyxigt det kändes att få åka iväg en kväll och bara göra vuxensaker och inte behöva barnanpassa... det behövde vi. Jättebra film och supergod mat. Dessutom sovmorgon i morse! Mer kan man inte begära!

Ha det bra alla

Kristin

Annie - Annalunda sa...

Jättefina fynd...! Jag har skickat vidare en award till dig förresten - se min sida!
Kram Annie

Millas hem sa...

Hej! Jag skrattade gott när jag läste att du hade universums minsta toalett,,då skulle du se vår, du går in och backar ut.
Vilket jättefint skåp!
Kram Camilla (NY)