22 januari 2008

"Preciiiis min stil"

Igår tittade jag på "Design Simon & Thomas" på TV3. Det är för mig ett riktigt feel good-program. Ni undrar säkert hur jag menar. Jo, det är så skönt att se att det finns andra familjer som har det etter värre inredningsmässigt än vad vi har det. Ibland blir det väldigt många bloggbesök för min del, och ni bloggare har ju det ena vackrare hemmet efter det andra. Då kan jag känna ibland att vi är de enda i hela världen som inte fått upp alla lister, eller målat om alla tak osv. Tittar man på något av de tv-program som sänds om inredning (Design Simon & Thomas, Bygglov, Från koja till slott, Äntligen hemma osv) så ser man nästan alltid hem där det är värre än hos oss. Kan man få vara så fräck att man av den anledningen tycker det är kul att se programmen??? Så hemsk är jag i alla fall...

En sak som har slagit mig är att nästan alla familjer utbrister "vad fint det blev, det är preciiiiiiiis vår stil!" när de får se sitt omgjorda rum/hem. Köper ni det? Jag gör inte det. Jag tror dessa människor inte har någon bestämd uppfattning om vad de gillar eller ej, de har liksom inte intresset för inredning och har därmed inte heller klart för sig vad deras stil är. Jag tvivlar starkt på att jag skulle säga detsamma om Simon & Thomas, Bygglovsgänget (bevare mig för Willy, jag tycker han verkar livsfarlig men alla jag känner tycker han verkar vara en kul typ) eller Martin Timell hade varit hemma hos oss och fixat något. Även om jag kan vara trött på att vi inte blir färdiga med vårt hus, så skulle jag faktiskt inte vilja släppa in någon inredningsmänniska från TV som skulle brassa på med färger eller stora mönster här hemma hos oss. Jag skulle snarare gråta över resultatet än säga att det "preciiiiis var min stil" som de hade lyckats fånga.

Har ni också förresten tänkt på att inredarna på TV ofta frågar familjen vad de INTE gillar. Och så kanske familjen säger något i stil med "vi kan tänka oss vad som helst, men vi gillar inte lila". Hur tror ni slutresultatet blir? Jo, mängder med lila; på väggar, golv och i textilier! Är inte det lite knäppt? Nej, jag skulle verkligen aldrig våga släppa in en tv-inredare över min tröskel. Då får vår renovering och utbyggnation hellre ta lite tid, men bli som vi vill ha det.Nej, såhär skulle det garanterat inte bli om TV-inredarna hade fått bestämma! Men det här är sådant som jag gillar och som jag tycker är vackert, och som jag kan ha som ideal för att vårt hem ska bli, eller åtminstone influeras av. Alla bilder är hämtade från Himmelrommet.

3 kommentarer:

Sophie sa...

Gud vilka fina bilder. Precis så vill jag ha det hemma, det lär nog dröja ett tag bara :)

Jag tittar också på alla de där inredning programmen. Tycker det är jätte kul, och sen får se hur slutresultatet blir. Men oftast blir det nog lite för mycket färg för min smak.
Någon jag har lite svårt för är en tjej som är med i Äntligen hemma. Som blandar prickigt och randigt i alla de möjliga färg. Blir så nervös när jag ser henne. Men alla kan ju inte ha samma smak :)

Ha det så bra/ Sophie

Anonym sa...

Skulle inte heller släppa in någon inredare från tv. Det blir ju inte mitt hem då som jag har skapat utan det blir ju någons annans hem på något vis.Det är kul att se fiffiga lösningar och så dom gör.Ett hem formas ju på någotvis under ens hela livstid och under vilka förutsättningar man har, då menar jag tid,pengar,ålder på barn ,ens egen ålder osv. Tycker att varje hem är unikt på sitt sätt och speglar nog hur just den familjen lever.
kram ewa

Bitte sa...

VILKET FINT HUS NI HAR !!!
Vilket projekt, underbart.
Håller med dig fullständigt vet inte vilket program som är värst, äntligen hemma tror jag. Skulle ALDRIG släppa in dom . Det var kul att hitta din sida , nu ska jag följa dina projekt. ps,köket var kanon /kram Bitte