05 augusti 2008

Besök hos Betty's

Idag ska ni få se lite bilder från Betty's i Borås (kolla även in bloggen Betty's torpliv). Det var en helt underbar butik! Det är bara att beklaga att jag fick alldeles för lite tid där (med en gnällig bebis och en kissnödig hund i bilen så har man helt enkelt inte ro att strosa omkring hur länge som helst). Förhoppningsvis så kan jag åka dit igen då jag kan vara där i lugn och ro...



Det här möts man av vid ingången: zink, zink, zink! Det är redan då som man inser att man är i himmelriket!











Som ni ser är det vitt och svart och lite grått som dominerar hela butiken. Efter att ha varit där så blir jag ännu mer sugen på att införa lite mer svarta saker här hemma.





Madonnor, glaskupor och fattigmanssilver finns det så klart också.



Det här fick följa med hem, en zinkhink med rostigt handtag (till mitt olivträd) och ett marmeladglas som även passar i en lykta. Båda från House Doctor. Jag köpte också små rostiga kronor att ha värmeljus i och en blompinne, men jag skulle nog ha kunnat handla hur mycket som helst...

15 kommentarer:

Tidsmästarinnan sa...

Ja då är vi två som skulle kunnat handla upp hela butiken tror jag... himmel vilka bilder, jag tror jag smäller av!!

Jättekul att få se, jag har bara läst om Bettys - nu önskar man ju att man ska få komma dit så fort som möjligt, helst med en trissvinst på fickan :-)
Kram!

Viola sa...

Hej igen, tack för tipset, butiken verkar underbar. Förstår att det kliade i fingrarna. Är nu på väg till Västervik för en loppistur. Vad göra när hösten kommit hit, jo självklart loppis, vilken tur att det finns! Nu har jag gjort min lista på mina bloggar och jag är så förtjust i din. Så självklart har du en plats där, Kram Viola

Betty sa...

Är det där verkligen min butik ! Massor av tack o varmt välkommen tillbaka igen när vi fått in massor inför julen.
Kände mig liksom du stressad o ville prata mer men höll på med blommor som skulle lev. till ett bröllop.

Massor av tackkramar från Betty o Nicklas.

Helena Dovier sa...

Halloj!

Kul att se bildena från Bettys! Jag har hört talas om den butiken tidigare utan att få iväg mig själv dit, men nu blir jag ju minst sagt sugen på att åka dit och shoppa loss :-). Jag har inte mer än sex mil till Borås, så det är ju inget avstånd. Men semestershoppingen var ganska brutal mot bankkontot, så jag får nog avvakta lite ändå...

Härligt att både du och Speja är piggare nu! :-)

Apropå det du skrev i kommentaren om fotografering av djur i rörelse, så håller jag med om att det är minst sagt svårt. Jag slänger en väldigt stor andel av de rörelsebilder som jag tar på Justus eftersom jag tycker att de är för dåliga. Men så är jag ju i och för sig yrkesskadad... Jag jobbar som journalist och fotograferar mycket i jobbet, och då blir man kräsen som tusan med skärpa, ljus och allt annat.

Men på Öland är det enklare att ta bilder på Justus i rörelse än någon annanstans som jag har prövat. Det måste vara något med ljuset där, för skärpan blir över lag ofantligt mycket bättre där än på andra ställen. Och så underlättar det ju så klart att Justus alltid ser ut som en kalv på grönbete när han kommer till alvaret eller någon av Ölands sträder :-).

Ha det fint så länge, hoppas att det inte regnar alltför mycket på er!

Kram från Helena

Fröken Fräken sa...

Ojoj! Jag törs inte titta för ingående på de vackra bilderna för då ser jag allt som jag vill ha... suuuck!

VAd roligt att du gillade mina korgar, jag trro nog att du kan våga dig på lite mörkare detaljer. Jag aktar mig för att ta in för mycket, men det är skönt att ha något som bryter av i det vita.

Nu har jag gjort värsta reknogoseringen efter stämplar! Har ringt till Panduro, men där sa de att stämplarna utgått! Äsch, äsch, äsch! Sedan har jag ringt runt till varenda affär här som kan tänkas ha. Till slut hittade jag på Clas Ohlson, kanske lite mindre än vad jag velat ha, men det verkar ju inte finnas andra. Ska provstämpla ikväll!!!

Magdalena Martin sa...

Vilka härliga bilder :)och vilken mysig butik!
Kul att du blev så glad ang bloggen, jo jag hade sparat några special-platser för eftersläntrande bloggisar *skratt', men inte hunnit svara förrän nu. Ha en toppendag, så *syns* vi i bloggarna!
*kramar*
/Magdalena

Lilla Blanka sa...

Hej Kristin!

Det var ett tag sedan jag var inne på din sida..vad otroligt mycket fint du visar..Härligt!!!

Åh ja Bettys är en underbar butik!!! Hade också lite tidsbrist när jag var där...man vil ju liksom aldrig gå därifrån ;)

Kram
Mia

Annika sa...

Verkar ju vara rena himmelriket!!!! o fina loppisfynd hade du gjort också.... blir snyggt med hyllorna till böcker.. Kram Annika

Solsjö - Under en vind sa...

Visst är det en supermysig butik!!! Jag har turen att ha svägerskan boende bara en kortis därifrån så det brukar bli ett besök då vi är där!

Hoppas att din sommar varit skön! Stor kram!

Karin Lindström sa...

Hej Kristin!
Tack för bilderna, kul att få se deras butik. Har läst om dom i en inredningstidning och i olika bloggar. Allt ser verkligen jättefint ut.

Kram på dig och var rädd om dig!
Karin

H A N N A S - F O R M sa...

Hej!

Så fina bilder...vilken butik! TACK för att du delar med dig!

Ses snart igen!
KRAM
Hanna

Hem och Lycka sa...

Vilken underbar butik, dit måste jag bara en dag.. Tack för shoppingtipset, en butik helt i min smak! kram

Emma Clara sa...

oj vilken fin butik du hittat......där hade man gärna varit en stund....fina saker du fick med hem....trots hundar och ungar.....

Millygarden sa...

Åh vilken butik! Den skulle jag gäöäna spendera lite vuxentid i...vrida och vända på allt!


Han skön Söndag!
Kram Marina

Millygarden sa...

Åh vilken butik! Den skulle jag gäöäna spendera lite vuxentid i...vrida och vända på allt!


Han skön Söndag!
Kram Marina