23 januari 2009

Månadens "måste ha": tulpaner!

De allra ljuvligaste, ljusrosa tulpanerna köpte jag igår, visst är de som små karameller? Humöret åker alltid upp med tulpaner, tycker jag, det är verkligen en "måste ha-grej" i januari.





Oj... vad ni öste beröm över mig i mitt förra inlägg om grått i köket... det är nästan så jag blir lite generad! Och väldigt glad samtidigt! Huruvida luckorna blir grå eller ej har jag inte bestämt mig för än. Det var jätteroligt att läsa era funderingar kring detta. Just nu lutar det åt grått ändå, av tre anledningar: 1 - har man vita luckor och småbarn så kommer minsta stänk synas jätteväl, och med en ettåring i huset så blir det rätt mycket stänk hur man än städar och torkar av, 2 - med vitt tak och taklister hoppas jag att köket blir ljust nog ändå, 3 - tanken med att måla panelen i ljusare grått var att den skulle bilda en enhet med köksskåpen om de hade samma färg.

Igår hade vi en målargubbe här som mätte på tak och väggar i utbyggnaden. Vi börjar nämligen närma oss tapetseringsdags, och vår belöning till oss själva - när vi har gjort allt annat helt på egen hand utom eljobben och grunden - är att någon annan tapetserar väggarna och målar taken. När han ändå var här och mätte så fick han mäta på taken i den gamla husdelen också. Det är pinsamt att erkänna men de är inte ommålade de heller, trots att vi har haft höga ambitioner sedan vi flyttade in (och det var 2001)... Så i väntan på att offerten ska landa i brevlådan drömmer jag just nu om vita, vackra tak överallt! Kanske får jag stora skrämselhickan av offerten så att det stannar just vid drömmande, men det är ju ändå så att med ROT-avdraget som införts så behöver man ju bara betala 50% av arbetskostnaden. Om ni har missat det så läs mer på Skatteverkets hemsida.

Nu är det fredag igen. Jag vet inte riktigt vart dagarna har tagit vägen den här veckan. Jag önskar alla en trevlig helg, själv ska jag nog måla lite till och så försöka komma iväg på egen hand och titta i lite affärer. De senaste fjorton dagarna känns det som om jag bara har kunnat lämna huset till förmån för att mocka i stallet (och det ligger bara på andra sidan gårdsplanen) så jag behöver lite "frihet", känner jag.

16 kommentarer:

annashusidingtuna sa...

Vad spännande med offerten hoppas att du kan få dina färger som du tänkt dem!
Ha en fin helg du med!
Kram karm Anna

Karin Lindström sa...

Hej Kristin min vän!

Ja, det är ungefär som hemma hos oss då, fast jag har inte mockat. Hämtat posten och slängt soppor är nog det längsta jag varit iväg. Kom just på att vi var i Leksand! Nu får jag skämmas men ibland blir man så låst med alla sjuklingar *ler*

Jag önskar er lycka till med alla projekt och offerten nu. De är ju så skönt när man kommer lite längre på renoveringen!
Jag har precis målat toadörren ett lager, kanske jag blir klar imorgon.

Ha en skön helg nu!

Varmaste kramarna

Karin

StrandviksVillan sa...

Ljuvliga bilder!!

Visst behöver man få tid för sig själv då och då, utan barnen. Få lufta sig lite...

Önskar dig en fin fredag!
A-C

Lilla huset på prärien sa...

Hej kära vän! (jag kallar dig det *ler*)

Åh så skönt att få målat och tapetserat av någon annan! Och det gör sådan skillnad också juh, känns som ett helt nytt rum/hus efteråt. Hoppas offerten är bra också.

Förstår att du känner dig innestängd. Precis så känner jag också... kommer ibland iväg på lite utflykt en timme eller så när J har kommit från jobbet men det räcker liksom inte... behöver MERA!

Nu när lillan får tänder också så är hon mer klängig än någonsin (vilket jag ju iofs kan förstå) så jag blir ännu mer i behov av frihet.

Idag hoppas jag på en riktigt mysig fredagkväll och det önskar jag även dig!

Kram Jenny

Anette sa...

vackert med tulpaner, liksom lite vårigt tycker jag.
fina bilder du har .

önskar dig en härlig dag med dina vackra tulpaner.

kramelikram @nette

Tulipa sa...

hej Kristin!
Vad mycket fint du hittat på! och så har ni varit sjuka och du tycker att du inte har ångan uppe! Här på bloggen verkar du lika aktiv och kreativ som vanligt!
Det går ju i en rasande fart med alla projekt...målargubbar, syende, bakande...ska skriva ut receptet, lät riktigt gott!

Ser väldigt fint ut från köket. En väldigt vilsam och behaglig grå!

Hoppas du får komma iväg lite själv nu i helgen!

Kram Mariette

Anonym sa...

Det är så underbart med tulpaner! Vad skönt att vi är på "rätt" sida av nyår.

Marie sa...

Härligt med tulpaner, ett måste för mig också den här tråkiga månaden.

Här är en till som längtar efter lite egentid efter många långa dagar med sjukt barn, ska försöka ta mig iväg en liten sväng imorgon!

Ha en riktigt mysig helg!
Kramar Marie

Anna-Paulina sa...

Tulpaner är verkligen solsken på skaft. Man blir så glad av de krispiga blommorna så här i början på året då det ännu är rett kallt och mörkt. Ja den gråa färgen på panelen var jätte fin, särskilt till vita detaljer. Nog för att vi har vita skåpluckor med spår i men dom har klarat sig bra från synliga smutsfläckar trots två små grabbar i huset. = )Men grått blir nog jätte fint på luckor också.
Kram

Millygarden sa...

Vackert som bara den..älskar tulpaner! Grått i köket låter som en toppenidé ser jättefint ut!n Vill se mer?


Kram Marina

kardemumma sa...

Åååå...vad fint med rosa. Det är min nya älsklingsfärg och den kommer att dyka upp ofta på Kardemumma,både i bloggen och butiken.
Kramar C

Vitt och nött sa...

mm härligt krispiga tulpaner! ja ska köpa en ny bukett imorn :)

va skönt att nån annan målar! :)
ska bli kul å få se resultatet sen! för de får vi väl!? :)

ha en skön helg!
kram ellen

Fröken Fräken sa...

Hejsan!

Jag hoppas att du kommer längre ut ur huset i helgen! :-) Visserligen gillar jag att vara hemma, men det är inte kul när man tvingas vara hemma pga sjukdom...

Väldigt söta tulpaner i just den där blekrosa nyansen! Jag satsar nog mest på vitlöken för att den är fin med sin långa blast och för att det är härligt med något som växer. Något annat än snöhögarna alltså - de fick ju gärna börja krympa nu..

Hoppas att du fick mitt mail där jag utgjöt mig om mina tankar kring köksfärgerna?! Men du hittar säkert själv allra bästa lösningen. Har man en idé ska man självklart pröva den! Nä, om man skulle ta sig samman och göra något av denna dag?! Ha det fint!

Annika sa...

Hoppas att den inte blir alltför hög offerten..... härligt att få nymålat.... gillade en grå panelen i köket... det är snyggt grått o vitt... o en snygg påse har hon sytt också...... Kram Annika

Jes/Vita villa vila sa...

Hej vännen,

Ja men visst är det underbart med tulpaner omkring sig så här års? Det ger en lite hopp om våren tycker jag. Köpte också en ljusrosa variant på torget, till helgen - mysigt!

Hoppas du & din familj får en toppenmysig helg!

Kram/Jes ♥

Anonym sa...

Spännande vad du välger, jag har grått i köket och är super nöjd med grå luckor.

Kram annica