11 januari 2009

Pardörrar

Hos oss pågår ju en utbyggnad som bl a ger oss en matsal i markplan, ni fick ju se en skymt av den tidigare. Tanken är att vi ska ha ett par gamla pardörrar mellan kök och matsal. Vi kommer återanvända verandans innerdörrar och sätta där, för tillfället har dessa dörrar bara stått ute i ett förråd. Igår tog vi in dem och provade dem till matsalen, bara genom att luta dem mot väggen. Det blev så fint! Jag hade aldrig trott det skulle bli så bra!
.
Såhär kommer det se ut från köket sett in mot matsalen... (please bortse från alla hemska sladdar och annat byggskräp). Vi måste göra en ny karm, minska ner dörrarna genom att kapa lite i dörrbladen både på bredd och höjd men sedan ska vi faktiskt inte göra mer - vi tänkte låta dörrarna vara som de är med sin avskavda färg.
.

.
Vi hängde på dörrarna på verandan, där de ursprungligen satt, så att de inte ska behöva stå ute i fukten mer. Väldigt ovant att ha dem där igen (det blir så trångt och mörkt i vår pyttelilla hall) men man vänjer sig nog och det är ju inte för evigt!
.

.
För övrigt kan jag meddela att jag har målat färdigt kökspanelen i ljusgrått, det blev väldigt bra (ni får se senare), snart ger jag mig på köksluckorna också, men inte idag... Jag är ensam hemma med barnen, S jagar nere på Österlen. M hade magsjuka i natt och jag vet fortfarande inte om jag och J får det. Magsjuka är verkligen bland det äckligaste som finns... Nu är M bättre men det känns inte som att jag hinner med att måla något idag.

29 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

God för..efter?middag!
Jag kan bara säga en sak. Vad ni i övrigt hittar på kring matsal och kök spelar ingen roll för det kommer inte att kunna bli annat än otroligt vackert med de där pardörrarna! (Äh, vaddå om det blir lite trångt i hallen, man måste böja sig för att det är så fint! ;-) ) Nej Fröken Fräken, du är absolut inte alls avis..

Tur att du hittat en bra grå färg till slut, grått är inte lätt att hitta rätt med. Jag börjar fundera på om mitt nya tygskåp kanske ska målas med vitt med en dragning åt grått, funderar på om de tkan passa bättre än kritvitt?! Får fundera lite till, för det kommer inte att hända så mycket på den fronten just nu..
Jepp, precis den pallen är det. Jag har målat ett första varv med grepp oljebaserad utan några som helst problem. Nu blir det vattenbaserad matt (10) färg på och det ser ut att bli finemang. Fast nu såg köksluckorna inte så vita ut längre (de är målade i Stockholmsvitt, vanligt vitt fanns inte att välja på när de lackerades om). Har man inte problem så skapar man sig några..

Usch, hoppas att magsjukan inte sprider sig till er övriga då. Håller med, av de vanliga sjukdomarna är den det värsta. Mitt magont tror jag berodde på tacosen som åts häromdagen. Nu kommer jag att titta lömskt på tacoskryddor ett bra tag framöver...

Klart att det spelar roll vilken typ av objektiv man har till kameran. Jag tänkte mer på att det är mer charm över gammaldags ateljefoton, man var uppklädd, det var något speciellt när man skulle låta sig fotograferas osv än hur det blir nu när man kan ta hur många foton som helst.

Kökspallen väntar!!

Kamomilla sa...

Åh vilka dörrar!!!! Verkligen vackra och slutresultatet kommer att bli underbart!!
Hoppas du slipper magsjukan, det är faktiskt himla jobbigt. Mjölksyrebakterier kan stärka magen och funka i preventivt syfte. Åtminstone lindra symptomen en smula, så det rekommenderar jag.
Kram, Kamomilla

Karin Lindström sa...

Hej Kristin!

Så fina dörrar, det kommer att bli så fint hos er.

Usch har ni också åkt på det. R blev dålig natten till onsdag, och han har varit hängig i flera dagar fast bara kräkts en gång. Idag går jag omkring och mår så illa. Vill bara lägga mig, men det kan man ju tyvärr inte. Hoppas nu att det inte blir mer än så. Jag hatar verkligen magsjuka. Har du sprit till händerna? Och ta lite vitpepparkorn ca tio säger dagisfröknarna hjälper!

Jag hoppas ni blir friska snart och ser även fram mot att få se mer av utbyggnaden!

Kramar
Karin

Hem och Harmoni Marie sa...

Väldigt vackra dörrar! Det kommer bli jättefint när allt är klart, ska bli kul att se.

Hoppas magsjukan inte sprider sig nu. Önskar er en skön söndagkväll!
Kram Marie

Nettan sa...

Vilka vackra dörrar....Åhh magsjuka verkar herja runt i hela Svedala...blää, peppar, peppar det vill man inte ha !
Ska bli kul & se det du målat !

Hoppas att resten av er slipper.." kräket
Kram Nettan

Vit stjärna sa...

Vilka otroligt vackra dörrar! Det kommer bli toppen! Vill oxå ha ett par gamla dörrar när vi ska öppna mellan matsal och sällskapsrum å nu blev jag insirerad att börja leta!
Fly från kräket!
Kram Anna

♥ Fyra årstider sa...

Helt underbart..så fint det blir.
Kram Lotta

Helena sa...

Hej!
Så jätte fint ni har det, helt ljuvliga dörrar!!!
Ha en bra vecka/ Helena

annashusidingtuna sa...

Dörrarna är ju helt fantastiskt fina, det kommer ju verkligen att ge er inrednig det där lilla extra!
superavis........
Kram kram Anna

Lilla huset på prärien sa...

Men åh Kristin... vilka fantastiska dörrar!! Vilken tur ni har som hade sådana redan hemma och bara kan återanvända dem :) Åh vad jag blir avis... jag vill också ha sådant gammalt fint här hos mig. Måste nog flytta helt enkelt! Vill ha dörrarna, vill ha verandan, vill ha allt... utom kräksjukan!

Kram Jenny

Interiörboden sa...

ÅHHH!!! Vad fint!! Så underbart! Det kommer att bli så bra och jag längtar sååå efter att få se resultatet!
Hoppoas att inte ni blir smittade av magsjukan, det är verkligen inte kul!! :(

Ha en jätte bra kväll.
Kram Sandra

Marie sa...

Vilka helt underbara dörrar Kristin, kommer bli såååå fint! Är på jakt efter ett par gamla pardörrar, du har möjligtvis inga över, hihi.

Stackare, hoppas att ni andra slipper den hemska magsjukan. Ät vitpepparkorn, rekommenderas! Det gör vi alltid på dagis när eländet härjar!!!!

Ha en bra vecka!
Kram Marie

Liten Bod sa...

Så vackra gamla dörrar! Jag förstår att ni vill ha dem där ni kan se dem :) Väntar med spänning på köksbilder. Då kanske jag kan få gubben med på grått kök ... Kram, Tina

Vintage sa...

Glad att jag hittade hit Kraam Susanne

Annika sa...

Skulle nog vänta med att måla utifallatt...:) inte kul att springa emellan..:) vilka alldeles underbara dörrar.. kommer att bli kanon.... skulle villa ha....:) spännande att få se de färdigt sen..Kram Annika

Tulipa sa...

Vad glad man blir när man ser dessa dörrar! Det blir ju bara så fint!!! Hade jag varit i dina skor hade jag varit lycklig, men det misstänker jag at du är!!!
Har du målat i köket, det har jag missat.
Kulörer är svårt att få den rätta nyansen på som man hadé en vision om.
ska bli intressant at se!
Hoppas ni andra klarar er från "sjukan"!
Den är läskig!
Kram Mariette

johanna sa...

å vad fint!!!!! Håller tummarna att ni slipper magsjukan!
Kraaaam

Himmelbit/Njut en smula sa...

Åhhhh vilka underbara dörrar!!! Vill ha!! Så otroligt fina! Det kommer bli kanon.

Ha en toppendag!
Kramar

Ps. Hoppas att ni sluppit/slipper magsjukan! Ds.

Betty sa...

Så vackert ! Vi gjorde samma sak för en tid sedan o blev lika nöjda med resultatet.
Kram Betty !

Karin Lindström sa...

Hej Kristin!

Står du på benen än? Jag blev dålig i Söndags och mådde så dåligt på kvällen och natten. I går morse kunde jag inte resa mig upp, bara kallsvettades och var yr. Det blev lite stökigt här hemma och maken fick stanna hemma från jobbet! Idag känner jag mig i alla fall nästn bra. Det gick precis fyra dagar från att R blev dålig. Nu får vi se hur det går för de andra!

Jag skulle precis börja måla vitt i groventren, men då har M använt penseln till något grått! Jag får inte bort färgen och måste åka och köpa en ny, typiskt. Jag funderar på att måla toadörren svart. Har svarta hyllor som ska upp på väggen utanför. Det är en sån där tråkig 60-tals dörr utan speglar, så jag är inget rädd om den. Den har svart backelit handtag så det kanske kan bli snyggt!

Kram på dig och hoppas du klarar dig!

Karin

Designe sa...

Såå himla fina dörrar! Det låter som om det blir jättefint i köket, jag gillar grått jättemycket, är inne i en grå period nu!..inte negativt grått utan jag gillar det!:) Så fint ni har i vardagsrummet oxå, vilket fantastiskt fint gammalt skåp ni har där! Kram :)

Kullan Pullan sa...

Helt underbara dörrar, det kommer att bli hur fint som helst.Ser verkligen fram emot slutresultatet.
Tack för titten!
kram Paula

Bygatan sa...

Vilka dörrar!! Tappar andan, såådana vill jag också ha, vad fint det kommer bli. Du tar otroligt många andra fina bilder oxå. Själv kämpar jag på med digitalkamera som man är väldigt beroende av ljuset, vilket inte är det bästa just nu.

Kommer snart tillbaka;-)
Lena

Karin Krut sa...

Hallå jag struntar i sladdar och byggskräp för dom dörrarna var bara otroligt fina!!! :) Jösses amalia!
Ha en skön vecka
Kram Karin

Hem T Gårn sa...

hej kul att du hitat till mig, jag ska absolut köpa leilas tidning när den komer. De dörrarna var fantastiska o de växer inte på träd nuförtiden grattis. må så gott maria

Emma Clara sa...

Underbara dörrar!!!
Skrattar åt din bebbe och datorn..ny maskinvara...haha...ja de är med och trycker överallt!!!!!
god fortsättning!!

Hem och Lycka sa...

Vilka underbara dörrar, så snygga!

Kika gärna in här - http://hemochlycka.blogspot.com/2009/01/hr-finns-bara-snlla-barn.html ;-)

kram

Viveka i Bläckhornet sa...

Men hjälp vilka underbara pardörrar. Vilka lyckosar som redan hade dem på hemmaplan. Det kommer att bli jättevackert.

Kram
Viveka

Helena Dovier sa...

Åh suck, vilka härliga dörrar! Helt fantastiska. Vad roligt för er att kunna se fram emot att sätta in dem på sin rätta plats!

Kram från Helena