17 november 2009

Hem att längta till


.
Det här är hemmet som bebos av innehavarna av Stenhusets Antik, familjen Nilsson-Hall. Deras hem har visats i en mängd tidningar; Lantliv, Vakre Hjem och nu hittade jag dessa bilder på Sköna hems hemsida. Jag gillar deras hem väldigt mycket, här finns nästan bara saker i grått-vitt-svart, det är nötta saker med patina, naturmaterial som linne, fårskinn, tegel, trägolv - ja, det går enkelt att sammanfatta med ordet "genuint"! Från detta hem hämtar jag mycket inspiration och längtar efter lika vackra, slitna, gamla möbler...
.
För er som inte känner till Stenhusets Antik, så kan jag meddela att det nästan var de som började med trenden att sälja vitt porslin och gråvita möbler - för typ 15 år sedan... Jag älskade deras montrar på Antikmässan redan då!

9 kommentarer:

Tulipa sa...

Hej!
Vilka bilder!
Mycket känsla bakom dem...

Läste att du tänkte sätta snöbärsbuskar. Visst är de fina, jag älskar dem också, men tänk på att de sprider sig! Jag rensade bort alla våra (som stod här när vi flyttade in) för de var en djungel med rötter som bara sträckte sig överallt, risiga och fula med lite snöbär på...

Så de åkte!

Bara en liten tanke att ha i bakhuvudet när du väljer var du ev ska sätta dem.

Kram Mariette

Fröken Fräken sa...

Oja, de har så mycket fint i sitt hem. Enda lilla minidetaljen som jag möjligen skulle ha svårt med är att det känns lite lågt i tak med takbjälkarna (vet inte om det är lägre i tak än i vanliga hus egentligen?!) men vilken pyttesak det är jämfört med allt annat fantastiskt!!

Oja, snöbär. Den som hade det! Om man betänker hur himlarns mycket snö som det brukar bli här, borde ju snöbär finnas i mängder.. det matchar ju på alla sätt. Men icket!!

Ditt skåp - så fint!

Jag får också många reklammail från många olika företag. Jag ignorerar samtliga, utom de fåtal nyhetsbrev som jag själv anmält mig till. Jag har svårt att intressera mig helt för produktbloggar, jag vill se mer personlighet i de bloggar som jag följer. Eftersom jag inte kan eller vill skriva eller pyssla ihop saker på beställning, så gör jag på mina blogg bara det jag har lust med, jag behöver aldrig känna att det finns några måsten. Jag tror helt enkelt att du och jag tycker rätt lika i denna fråga! :-)

Millygarden sa...

Verkligen fint! Rogivande,vackert och spännade på samma gång!

Kram Marina

Vitt och nött sa...

verkligen inspirerande bilder!
kul å kika in här hos dej igen, lika fina bilder som vanligt :)

Kram ellen

Älfgärdet sa...

Jag har också följt detta par genom åren, tror att det var någon lantlivsbok för många år sedan som jag upptäckte dem. Vilken känsla, vilket otroligt lugn & harmoni de alltid får till. Skulle jag nån gång (önskar högt!) få tillgång till en gammal 1600/1700-tals gård så vill jag få till precis den atmosfären.

Liten Bod sa...

Suck! Möblerna är ju lättare att förändra än huset i sig... Gillar också naturtoner. Kram, Tina

Kamomilla sa...

Ett ord: Enastående. !!

Ett hem på landet sa...

Ååå vilka fina bilder!!! Så vackert och harmoniskt!!!
*DRÖMMA*

C. Tvillingmamma sa...

Mitt drömliv helt klart...så vackert!