25 februari 2010

Det finns bättre veckor

Oj, så lång paus jag har haft från bloggen. Helt ofrivilligt. Jag har nämligen varit sjuk i flera omgångar, kort sagt så har jag haft många bättre veckor än den här! Efter att ha firat Matildas tvåårsdag i lördags så har vi hunnit med att skotta snö i mängder, jag har haft en omgång nässelfeber och kort magsjuka, och så på söndag kväll fick både jag och min man ont i halsen...
.

Måndag: Ont i halsen, men går till jobbet ändå. När jag kommer hem hade jag 38,8 i feber och hade riktig frossa. I med två alvedon och i säng tidigt. S mår lika pyton som jag.
.
Tisdag: Ännu mer ont i halsen, men ingen feber på morgonen. Går till jobbet. I med två alvedon vid lunch för jag fryser som en galning. Härdar ut till klockan fyra, åker hem, när jag kommer hem har jag sådan frossa att jag inte får upp värmen trots ett antal filtar och varma plagg, har över 39 grader i feber. I med en treo för nu är alvedonen slut. Då går strömmen. Jag försöker tända lite ljus samtidigt som jag tröstar två mörkrädda barn och fryser så jag knappt kan prata. S får ta in hästarna i mörkret.
.
Onsdag: Inser att vi nog måste ha penicillin. Det visar sig att vi har halsfluss båda två, och vi får varsin hästkur Kåvepenin. Jag orkar i alla fall köra barnen till skola/dagis och ta ut hästarna, stackars S har den här dagen över 39 grader i feber hela dagen och gör inte många knop. När jag kravlar mig upp ur sängen vid lunchtid stängs strömmen av, det är en elgubbe och klättrar i "vår" stolpe här vid gården och lagar något som gått sönder i tidigare strömavbrott. Vi får tända i vedspisen och laga burksoppa. Alvedonen är vår bästa vän just nu...
.
Torsdag: Dagen börjar med att M skriker "lammen ute! lammen ute!". Just det, fåren har rymt!! De finurliga rackarna har klättrat upp på en snöhög och hoppat över staketet. Tur att de älskar pellets så de kommer när man skramlar med det i en hink. Funderar på att gå till jobbet igen eftersom jag inte har feber, men efter att ha lämnat barnen är jag genomsvettig och darrig på benen. Stannar hemma. Däckar i sängen i tre timmar, så jag var nog inte så pigg ändå... Att göra stallet tar oss 40 min tillsammans, att jämföra mot en halvtimme på egen hand i vanliga fall. Lyckas minska alvedonkonsumtionen något idag.
.
Nu känner jag ändå att det går på rätt håll, och imorgon måste jag vara pigg för då ska jag och Lotta ut och göra vårt första jobb ihop! Hon fotar och jag skriver, och så stylar vi tillsammans. Jag tror jättemycket på det här upplägget, för Lotta och jag kommer så bra överens! Sedan tycker jag det är skönt att ha någon att bolla idéer med, för inte sällan drabbas man av tankar som "jag kan inte..." eller "det här går inte..." när man håller på att starta upp en ny verksamhet. Men vågar man inte, så får man inte veta hur det skulle ha gått! (Tack för alla lyckönskningar ni har gett oss! Ni är guld!!!!)
.

.
Dagens bild har jag lånat från Lottas blogg. Ser ni hur härligt hon fotar?

15 kommentarer:

Unknown sa...

Hej Kristin - godt at se at der var liv i dig igen - var nesten blevet helt bekymret:) Men sikke en uge - det lyder ikke sjovt. Håber det går bedre nu, og at du får en god dag i morgen - held og lykke med det. Jeg gleder mig til at se resultatet!
Knus; Heidi

lottens vita och gröna sa...

hej kristin, vilken vecka du haft, hoppas du kryar på dig och stort lycka till med reportaget, kommer nog bli superfint!
varmkram lotten

Spirande grönt - sa...

Låter inte som någon vidare vecka, usch. Låter desto roligare med reportagejobbet, lycka till!

Rebecca

Marie - Systrarna sa...

Men oj vilka prövningar ni har drabbats av! Hoppas det är över nu, så ni kan ta det lite lugnt.
Vad kul med ett stylingjobb, stort lycka till med det!
Kram/Marie

Anonym sa...

Hej!
Har tjuvläst din blogg ända sen du mailade i julas men missat att svara dig - ursäkta. Jättekul att ha hittat hit. Vilket underbart hem, jag blir verkligen sugen att hälsa på.
Har saknat dig de här bloggfria dagarna och gissat på vädret som ställt till problem. Krya på er alla riktigt nu.
Kram/Johanna i Mölnlycke

Karin Lindström sa...

Men Kristin, vilken otur ni haft. Jag skulle försöka hinna in till dig idag och kolla läget tänkte jag, undrade ju hur det gått med all snö och stormar. Här har vi sportlov så det blev ingen bloggtid, men nu fick jag syn på att du varit här! Jag hoppas verkligen du blir bättre nu, speciellt om du ska ut på så roliga saker som att göra reportage! Bilden från hennes blogg är ljuvlig, men så är även alltid dina:)

Krya på dig nu min vän och jag håller tummarna för imorgon!

Många kramar

Karin

millandante sa...

Men OJ vilken pärs... förstår att du inte bloggat... =O
Så roligt att ni samarbetar!! Lycka till båda två!!
KRAM

Made in Persbo...Carina sa...

Men vilken vecka!
Nu får ni krya på er allihop och stort lycka till imorgon med reportagejobbet!

Kraaam, Carina

Nina`s Lantliga med Pamp sa...

Helt rätt tänk med den nya verksamheten. Jag skrev om just mitt sviktande själförtroende i mitt inlägg idag och tror det e univerellt. Och att ha någon där som pushar in en i rätt rikting igen är super viktigt!!! Bra att ni har varandra :)
Himla otur med din halsfluss och bra att du tar hand om dig och vilar :) Ibland kan jag känna, speciellt med frossan, som man ofta tror är övergående, så är det bara ett varmt bad som hjälper. Hoppas nu att det är på väg åt rätt håll.
Kram, Nina

Ett Vitare Hem sa...

Åh vilken jobbig vecka hoppas det vänder nu och ni piggar på er fort!
Ha en finfin helg!
Kramis/LenaS

Katinka sa...

Nå så du ER der endnu! Var helt vildt bekymret, egentlig, men tænkte at det var lidt meget at begynde at blande sig og skrive til dig etc :-)

Sjovt hvad denne blogverden bringer med sig. Helt nye ting og situationer som man skal forholde sig til....forstår du hvad jeg mener? man føler man kender hinanden, men det gør man jo ikke. Eller gør man? Ha ha.

Vi ses - skriver snart til dig - har fået en idé.

Giv dine frække lam skæld ud fra mig.

Kh Katinka

♥ Fyra årstider sa...

Hej underbara Kristin
Vad roligt jag har haft idag. Nu är jag hemma och ätit. Tack för idag, ska titta på bilderna ikväll och så hoppas jag hinna redigera dem och skicka dem till dig i veckan. Vi hörs på mailen!!
Jag är så glad att få jobba med dig!
Kram Lotta

LOPPISLIV sa...

Vilken jobbig vecka ni har haft, ibland känns det som om allt kommer på en och samma gång. Krya på er nu och hoppas att reportaget gick bra! Mycket vacker bild du bjuder på. Kram Paula

Tulipa sa...

Hej Kristin!

Jag tror också på ert samarbete! Gillar bägges sinne för stil väldigt mycket!

Lät inte som en vidare vecka med sjukdomar...Hoppas allt blev bättre till idag!

Trevlig helg!/ Mariette

Kamomilla sa...

Jag trodde min kommentar kom fram men vilken tur att jag kikade in igen, för tydligen blev det nåt strul..

Jag tycker det är härligt när två så duktiga kreativa kvinnor slår ihop sig för att jobba och resultatet kan inte bli annat än bra!!

Krya på er nu allihop! Hoppas du orkar med alla härliga nya utmaningar!! *sänder lite cybervitaminer*