09 januari 2011

Får jag presentera...

Här får ni se bilder på våra "kattungar" som inte är särskilt små längre, de är ju ett halvår gamla nu. Barnen fick välja var sin ur en kull på sju stycken katter i somras hos våra grannar. I slutet av september flyttade de in hos oss. Det blev en svartvit Molly till M och en grårandig Wiener till J. Namnet Wiener kanske kräver en förklaring, jag vet att mina systrar tycker det är urfult, men J har valt det själv - katten är döpt efter taxen (!) i de tecknade filmerna "Boog & Elliot". Det är ju viktigt att få döpa djuret själv också ;-)

Molly är en riktig liten alert ärta som nog kommer bli den som håller rent på möss här åt oss, Wiener är mer en livsnjutare och väljer helt klart soffan före att vara ute i snön och frysa.

Molly spanar...

Wiener - med lite stubbade "mustascher". Jag vet inte riktigt vad han gjort?

14 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Grattis till fina katter =)
Wiener har troligtvis fått morrhåren avbitna av sin mamma, ganska vanligt ;)
Fina bilder, hit kommer jag tillbaka!
Mvh Maria

Millas hem sa...

Haha! Ja, undra vad han har gjort! Friserat sig inför det nya året kanske!=))

Älskar verandafönstrena!

Kram Camilla

Marita sa...

Åh vad söta de är!! Molly ser verkligen pigg och alert ut, en typisk tjej! Weiner ser mer ut som en liten lat herre, typiskt män!! Fniss!!!!
Jag tror er lilla herre har gått lite för nära ett tänt ljus....ganska vanligt att katter inte kan hålla sig undan. Pälsen brinner ju tack och lov inte, den bara krullar ihop sig och så faller det bort, skulle gissa att det är det som hänt mer er lilla kille.
kramar, Marita

Susanne sa...

Så søte:) Ønsker deg et riktig godt nyttår og takk for masse inspirasjon!Klemmer

Pia sa...

Åh, vilken trevlig blogg du har. Detta kommer att bli en favorit att återvända till. Inspiration i både text och bilder.

Stina sa...

Så fina.:-) Stina

Kamomilla sa...

Nåmen... så söta de är! Verkligt vackra katter!!

n o r d i n g å r d e n sa...

Hej där, nej men lille vännen, vad kan ha hänt?? De var så söta båda två!! " Ett hem utan katt är bara ett hus..." och er veranda, så vacker och huset ska vi inte tala om, så jäkla snyggt! God fortsättning på året!! Mari.

Made in Persbo...Carina sa...

Å så söta de är båda två! Tänk att de växer så snabbt.

Kramar, Carina

Ett Vitare Hem sa...

Så söta!
Ha en fin dag!
Kram/Lena

Villa Solgården sa...

Superfina missar!

Kolla gärna in mina på min andra blogg gormochbella.blogspot.com

Ha en skön söndag!

Sanna

Satu sa...

så söta :))

iLife and Charlies sa...

Wiener är inte grå, utan troligen lila =) Lite svårt att se, men jag är ganska säker. Ser ut som lila mönstrad och det är troligen Molly som bitit av morrhåren. Så kan dom göra. Det ligger väl i hennes gener att se till att "barnen" (fast det är brorsan) håller sig i boet och inte ger sig ut på äventyr. Morrhåren är ju deras "gps" och har dom inga kan dom inte känna sig fram i mörkret på samma sätt. Lite onödigt kattvetande kanske. Kram /Anneli

PS hälsar ofta på men lämnar inga spår, kunde ju så klart inte låta bli när det handlar om era fina katter =)

Anonym sa...

Va kul med bilder på kissekatterna!Så söta båda två!Hon ser verkligen ut som en piggelin o han som en mysare..Du tar så vackra bilder, o ljuset..Jag blir alldeles salig,har ni alltid sånt ljus i ert hus?!I love it!!Sånt vill jag oxå ha..=) kramiz Veronica