17 januari 2011

Vardagsrummet blommar

På rean hos Julias vita drömmar köpte jag 2 st kviltar "Bella linen" från Greengate, som nu ligger i sofforna hos oss. Jag har suktat efter dessa sedan de kom (förra våren? sommaren?) men då när jag skulle beställa var de slut, så fatta vilken lycka det var att hitta dem nu på rean!!!! Tycker de passar så bra med sin gråaktiga linneton till det övriga i vardagsrummet, som skåpet jag målade duvgrått och vårt ljusgrå soffbord, men ändå känns det romantiskt och vårlikt tack vare blommönstret. Vårens första pärlhyacinter har hittat hit också, mmm, med takdroppet utanför fönstret går det lätt att låtsas att det är vår på gång (verkligheten är dock att det kommer vara en eeeevighet med vinter innan våren kommer på allvar men det förtränger jag just nu).

Jublar lite över att jag - till slut!!! efter åratal av "tjat" - har fått igenom att skaffa vita klädslar till våra Ektorpsoffor. Kviltarna kommer bli ännu snyggare när det är en helvit klädsel och inte den ljusbeiga "Redeby" som vi har nu. Får nog inhandla dem innan S ångrar sig igen ;-)

Satte om pärlisarna i en gammal glasburk för att få ännu mer av den "skira" känslan.
Läser om alla gamla Jeanne d'Arc Living Magasinen och drömmer om grönska och trädgård...

Kvilt "Bella linen" från Greengate, köpt hos Julias vita drömmar.
Grå volangkudde från Hemtex.

Ha en bra vecka och dröm om våren allesammans!

7 kommentarer:

Petra sa...

Vilka underbara quiltar! och vilken lycka att hitta dom på rean :-) Kom just på en quilt som jag velat ha... ska kika om den är på rea!
Ha en vårig dag / Petra

Zinkhjärtat ♥ sa...

Jag drömmer och längtar också efter våren här hemma!
Underbart härligt med pärlisarna:)
Stor Kram Annelie ♥

Kamomilla sa...

Med rädsla för att upprepa mig, men Jag älskar färgskalan i ert hem..

Anne sa...

Åh så fint!
Kviltarna är ju bara så vackra, även kudden ifrån Hemtex!

Lyckost dig som fått igenom att få vita soffor hemma, det har jag också tjatat om men det är ganska tvärnit...i alla fall just nu :-)

Kram

jennie sa...

Vilka fantastiska quiltar!!!! De blir ju perfekta hos er. Våra barn har visst funnit varandra på dagis, lekt väldigt bra denna vecka, kul!

till alla er som inte får igenom vita soffor, jag fick med mig mannen på det här och vi har svart hund, svart katt och en 2,5åring,vedeldning konstant inne... inga problem, bara att tvätta och damsuga. fortsätt lägga fram argument tjejjer så går det.:)

Sophie sa...

Upprepar vad de andra redan skrivit, otroligt fina är de, quiltarna! Att lägga några lager i olika färger uppe på ett vackert skåp är så fint!

Jag gillar ert hem jättemycket, fint reportage i Lantliv också, som jag kände igen efter att ha sett bilderna här!

/Sophie

Villa Björkenäs Backen sa...

God natt!

Vilka otroligt fina bilder!
Visst är det så mysigt nu med alla vårlökar!

Ha en riktigt trevlig helg!

Kramar Sirpa