03 oktober 2012

Idag blev det aldrig dag

Idag har det varit premiär för två saker: eldning i vedspisen och att det inte blev något riktigt dagsljus. Onsdagar är min lediga dag sedan jag gick ner till 80% från mitt controllerjobb i augusti, och därför är jag hemma. Jag och M har en skön mitt-i-veckan-dag tillsammans då hon inte behöver vara på förskolan, och sedan hämtar jag J på skolan vid halv två och så är vi hemma alla tre. Idag blev det en dag inne, det har varit grått och ruggigt och känts riktigt höstigt.

Visar er några bilder från vår matsal. Det är det rummet vi har mest färg i, om man nu kan kalla grått för en färg och om man nu bortser från barnens rum! Haha, ja, jag vet, jag är en riktig mes när det kommer till färger, men saken är den att jag trivs så otroligt bra med min "färglösa" inredning när det mesta går i mjuka greige och vita toner! När man sitter här och äter, speciellt på vinterhalvåret, blir det ett väldigt mysig stämning i rummet just på grund av de varma rosa och röda tonerna och kristallkronans sken. Beige medaljongmönstrad tapet från Eco, matsalsmöblerna har jag målat i en ljust varmgrå nyans (Alcros "Fjäder").

Med matsalen har vi verkligen haft tur. Här har inte inredningen kostat speciellt mycket. Skåpet har vi bytt till oss (ni kan läsa mer om det här), mattan är ärvd. Ljuskronan är en födelsedagspresent från pappa och mamma, vi har dock kostat på den en omdragning av el som gick på 1400 kr - rekommenderas verkligen, om man vill kunna använda de gamla lamporna utan att oroa sig! Stolarna har jag köpt på Blocket för en spottstyver, tror det var 800 kr för alla sex. Dem har jag sedan målat om själv samt satt ny klädsel på sitsarna, jag valde ett mörkgrått grovt hellinnetyg. Bordet är gjort av två halvmånebord, också från Blocket för en kostnad av 1200 kr, som en snickare tillverkat tre separata iläggsskivor till åt oss. Jag målade sedan in alla delar i samma färg. Nu kan vi dinera på ett bord som är allt från 120 cm till 400 cm långt! Det kostade ett par tusen. Är man händig och har tid, kan man nog lösa det själv för det var inte så komplicerat, vi valde att köpa tjänsten då vi kände att det annars skulle dröja så länge innan det blev gjort. De andra möblerna som finns i rummet är ett litet sidobord, två skåp och en karljohansoffa. Dem har jag fått köpa av min pappa, med antikaffären, till hans inköpspris (ja, jag vet, det är en riktig lyx!).

Vårt "fulskåp" i matsalen. Vanligtvis har man väl ett "finskåp" där, men vi har detta gamla skåp,
jag gillar det och tycker det är charmigt trots att det inte är "vackert" direkt. Men det är gammalt,
från sekelskiftet 1600/1700 är det värderat till av Antikrundans expert förra året. 

Här ser ni mina trogna kompanjoner, labradortikarna Jaspis (svart, 1½ år) och Leia (gul, 5 mån).
De kommer från samma kennel (Gravel's utanför Skövde) men är inte släkt. De är alltid där vi är,
och vilar de, ligger de alltid tätt intill varandra. Jaspis ska helst ha sitt huvud på mina
fötter också, så att hon säkert vet att matte inte går någonstans utan att hon märker det ;-)

1 kommentar:

Marthina, Holmbytorp sa...

Urvackert rum tycker jag! Och hundarna, såna sötisar :) Kram, Marthina