09 december 2008

Virkprojektet

Under hösten har jag ägnat mig åt virkning emellanåt, det var ungefär hundra år sedan jag gjorde det sist, men jag har blivit riktigt biten! Ni har ju sett mina virkade blommor tidigare, och nu har även lilla M:s filt blivit klar att slå in som julklapp. Filten heter Tiramisu Baby Blanket och har figurerat på en del bloggar tidigare (förra hösten/vintern), men jag är ingen turbovirkare, så det är inte förrän nu som jag har haft tid att slutföra den. Såhär blev mitt exemplar, virkat i vitaste vitt och med ett rött band från Russinnet. Jag satte även dit några virkade blommor för att piffa till den ännu mer. Mönstret till filten finns gratis att ladda ner från nätet, här hittar du en beskrivning i pdf-format.


.
Nu tror jag att jag ska släppa virkningen ett tag och försöka ge mig på stickning. Sist jag stickade var på högstadiet, och då var stickning = evighetsprojekt = inte kul. Vi får se om jag klarar av det bättre nu. Min syster är värsta sticktanten och gör så fina saker, kolla här får ni se hennes senaste alster...

15 kommentarer:

Malin sa...

Hej!
Jättefint! Sån skulle jag också vilja prova på men vet inte om jag klarar av det =) Ska kolla lite på beskrivningen iaf.
Kram Malin

Karin Lindström sa...

Hej Kristin!

Åh, den är så söt filten. Jag har inte virkat sen i grundskolan, men det ser ju så mysigt ut! Jag har ju däremot börjat sticka lite igen och det är faktiskt jätteskoj. Jag ska på stickjunta ikväll och ska börja på ett par handledsvärmare. Jag är jättenyfiken på dem, och det är ju roligast att börja på nya saker. Ibland är det liksom svårt att slutföra alstren, undrar varför.

Mysiga bilder också från ditt vardagsrum. Jag tycker alltid dina bilder är så fina, oftast fångar du ljuset så fint! Jag vill också fota lite idag, men det är ju mörkare än mörkast. Får nog prova i alla fall!

Ha en fortsatt mysig vecka och du ska verkligen vara stolt över filten, den är underbar!

Varmaste kramarna
Karin

Maria sa...

Gud vad fin!!!
Kul att vi har samma smak, gillar verkligen vårat arbetsrum, enkelt, snyggt o stilrent!

Viktdrottningen - Anna Malmborg sa...

Å vad rart!!! Jag önskar jag hanterade virkkonsten... Du kan kanske börja sälja lite?

Kram!

Liten Bod sa...

Underbar filt! Tack för beskrivningen, jag tycker om att virka även om det inte blir så ofta längre. Visst är det svårt att fota, men jag tycker det var fint i ditt fönster ändå! Jag är aldrig hemma i dagsljus längre, så det får bli värsta arbetslampan och blixt tyvärr. Kram, Tina

Designe sa...

Åh så gulligt! Vilken superfin!
Ha en fin kväll! Kram :)

Ett hem på landet sa...

Vilken jättesöt filt!!! Så duktig du är.

En kompis och jag gick en stickkurs en kväll förra vintern för att återuppliva de gamla slöjdkunskaperna. Så nu stickar jag lite nu och då framför tv:n när Lilleman har somnat. Är verkligen jätterolgit!
KRAM

Graadskan sa...

Så underbart fin filten blev!! Jag började på en likadan för ett tag sedan, men mitt garn var lite för tjockt, så det blev inte riktigt bra...
Jättefint med det röda bandet till dessutom!

Kram Camilla

Marie sa...

Vilken helt ljuvlig filt du har virkat Kristin, vad duktig du är! Jättegulligt med det röda bandet och de virkade blommorna.

Ha en trevlig kväll!
Kram Marie

Fröken Fräken sa...

Imponerad av ditt virkande! Så snygg filt! Jag har funderat på om jag ska ge mig på att virka skålar eller kuddfordal, vore ett bra pyssel att ha med sig när man flyger, eftersom jag inte kan vare sig sova eller läsa böcker då. Om de nu inte räknar virknålar till terroritredsakp, det är inte så lätt att veta nu för tiden!...

Dina Indiska-muggar var så fina . undras om man skulle önska sig ett par stycken i julklapp? Och så fint i fönstren dessutom!

♥ Fyra årstider sa...

Vad fina..tänk att du kan göra så fina filtar själv.
Kram Lotta

Tidsmästarinnan sa...

Hej Kristin,
åå vad fin den är, och vad duktig du är, jag tror inte jag skulle klara mer än en sån där lång mask som man kunde virka när man var liten, men jag är hemskt sugen på att prova (särskilt när man ser dina bilder!)

Tusen tack för dina rara ord inne hos mig!

Kram på dig! Jag ska kika lite mer här inne nu tror jag...
Susanne

Millygarden sa...

Åh va fin virkat gillar dom fina blommorn aoch den nätta röda bandet...jättefint!

Det där om vakre hjem kände jag inte till.. vilken besvikelse att tjejerna inte längre kommer skriva för den.

Kram Marina

Kamomilla sa...

Oj så duktig du är!
Min 17 åriga son älskar att sticka och det är ju kul! Jag uppmuntrar honom så mycket jag bara kan. Han stickar vantar, mössor och halsdukar...

Vitt och nött sa...

oj va fin!! å bandet va ju helt underbart! du är verkligen duktig!!

kram!