22 oktober 2008

Virkade blommor

Jag har virkat lite blommor... Kanske att de hamnar på någon sjal eller mössa, eller så får de pryda en julklapp så småningom! Visst var de söta?

Här är beskrivningen:

Lägg upp 5 lm och bind ihop med 1 sm till en ring.
Varv 1: *1 fm 2 lm*, upprepas 5 ggr. Avsluta med en sm i första fm på varvet.
Varv 2: 1 lm, sedan virkas i varje lmb: 1 fm 1 lm 3 st 1 lm 1 fm. Avsluta med en sm i första fm på varvet.
Varv 3: 1 lm, sedan virkas i varje fm från varv 1: 1 fm 5 lm. Se till att få tråden spänd när du gör de fasta maskorna. Avsluta med en sm i första fm på varvet.
Varv 4: 1 lm, sedan virkas i varje lmb: 1 fm 1 lm 5 st 1 lm 1 fm. Avsluta med en sm i första fm på varvet och fäst sedan trådarna.

Om du inte är haj på att virka kan du kolla här för en virkskola. Där ligger också en massa fina mönster om du blir riktigt biten!

8 kommentarer:

Ett hem på landet sa...

Men så söta virkade blommor. Vad du är duktig.
Skulle också vilja lära mig att virka. Gick en stickkurs i vintras så jag håller på för fullt med stickor och garn på kvällarna, så avkopplande att sitta med när man slötittar på tv efter att sonen somnat.
KRAM

Liten Bod sa...

Vad fina de är! Jag måste prova snarast, jag såg något sådant i Allers jultidning. De går ju att ha till allt möjligt som sagt! Kram, Tina

Ingrid sa...

That I like!
Måste prova genast... Fast egentligen har jag lovat mig själv att inte börja på nåt nytt "garnpyssel" förrän jag stickat klart ett par handledsvärmare som aldrig tycks bli färdiga. Många pärlor och tunna stickor = evighetsprojekt! Kram från Ingrid

Lilla Hjärtat sa...

Hej, vad kul att du skrev i min blogg! :) Jag lägger till dig till min blogglista också för hit kommer jag vilja kika in fler gånger.
Hmm.. jag har köpt virknål och garn.. men jag vet inte.. har inte riktigt tålamodet just nu att lära mig virka :/ Kanske får lite energi framöver så jag kan lära mig ordentligt. Dom var ju jättesöta blommorna! Duktig du är!
Kram Sophie

bagateller.se sa...

Så söta! Blev lite sugen på att plocka fram virknålen nu. fast jag får nog fräscha upp mina kunskaper lite först. Kram Terese

Karin sa...

Men Kristin, virkar du också!
Så söta de blev, och en virkskola har du hittat, passar mig utmärkt.

tack för pysseltips, det behövs här *fniss*!

Många kramar
Karin

Gårdsromantik sa...

Så bra tips - det skall jag visa för mina elever!

Kram Maud

nettan sa...

Snygga blommor! Gulligt av dej att dela med dej av beskrivningen :)
Jag ska genast prova. /Nettan