05 september 2009

Äppel-päppel

Jaha, så var det höst! För någon vecka sedan kändes det otänkbart att det skulle gå mot vinter och mörkare tider, men nu känns det inte bara möjligt utan uppenbart, utan återvändo! Egentligen gillar jag hösten, men det är liksom alltid en omställning från sommar till höst för mig som tar ett tag. Hällregn och stormvindar igår gjorde dock att omställningen gick fortare. Nu kommer hösten med massvis med födelsedagar i vår familj. I september fyller min man, son, mina två systrar, mitt syskonbarn och så min mans ena syskonbarn. Det är många presenter som ska kommas på och köpas in, och mycket tårta blir det!
.

.
Med hösten kommer också äpplen! Jag älskar svenska äpplen! Det brukar bli äppelkaka, äppelmuffins, äppelpaj, äppelmos... och hur vi än gör så har vi hinkvis med äpplen över, så hästarna brukar också få mumsa på hösten.
.
Kram på er nu och ha en bra helg!

5 kommentarer:

Ensamma mamman/Ögonblick och Tankar sa...

O va härligt med massa äpplen! Skicka över lite till mig. Jag älskar att baka! Kram

Tessan sa...

Håller med dig att äpplen är så gott. Idag skördade vi vårt allra första äpple på trädet som planterades i våras. Det var lite speciellt.

må gott tessan

Made in Persbo...Carina sa...

Hej vännen!
Samma här! Älskar hösten men det blir ändå lite av en omställning innan man vänjer sig.

Så fiffigt av dig att efterlysa en Vakre tidning på bloggen...vi är ju många som läser mängder av inredningsmagasin. Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med detta men jag ska själv ta och efterlysa Drömhem och trädgård Nr 2/2009 vid tillfälle.

Ha det göööör gott!
Kram, Carina

Lilla huset på prärien sa...

Ja hösten är över oss i all hast! Här blåser det och är riktigt kyligt. Sade till sambon igår att vi måste iväg och köpa ved så vi kan elda i vinter.

Äpplena ser himla goda ut. Vi har bara plommon och där är mest mask i dem i år känns det som :( Urk! Hemmagjord äpplemos är ju så himla gott!

Kram Jenny

Anonym sa...

Jag håller med dej. Svenska äpplen blir så mycket godare i pajer m.m.


Krams!