06 september 2009

Billigt krafs

Ofta när jag är på loppis så känner jag mig som om jag rotar i de allra värsta lådorna, där där ingen tittar för det inte är något som någon vill ha! Billigt krafs, med andra ord. Men det är ofta där man hittar roliga grejor. Oavsett om det är en låda med bestick, gamla böcker eller udda gardinknoppar. Jag är sällan intresserad av det som räknas som dyrt och fint. Hos oss passar det inte in, i ärlighetens namn skulle jag inte våga ha ostindiskt porslin från 1700-talet eller en äkta gustaviansk trågsoffa, för jag skulle vara livrädd för att ungarna skulle förstöra det. Eller jag själv, jag som är en riktig spillmaja och som tappar porslin titt som tätt! Hos oss passar loppisgrejor bättre... inte dyra i inköp, men lika kära för det.

Här är en bricka med sådant billigt krafs. Jag gav mest för brickan, tjugo kronor. Sedan kostade de glasen en tia styck. Marmeladglaset en femma. Den höga smala flaskan, senapsburken och bläckhornet har jag hittat här ute på gården i en stenmur ("sophög" för de som bodde här förr i tiden - säga vad man vill om livet förr, men några esteter kan de inte ha varit när de hävde iväg allt skräp bara några meter ifrån sin bostad!). Spetsen är ärvd från S:s mormor och björnbärskvisten norpad i mammas trädgård.


8 kommentarer:

Kamomilla sa...

Glas är så vackert! Min man hittade en gammal flaska häromdagen, när han var ute i svampskogen (!) Den stack upp ur mossan...
Vad fint det är på din bricka!

Hem och Lycka sa...

Vad vackert! Glas är verkligen dekorativt både med och utan innehåll.

kram Mia

Ett Vitare Hem sa...

Åh vad fint stilleben, jag jagar också saker i de udda lådorna på loppisarna, för mig behöver sakerna inte vara dyra eller de får inte vara superdyra för det klarar inte ekonomin, älskar att leta udda spännande saker på loppisar....
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

Fröken Fräken sa...

Jajamen! Jag håller med om allt!
Jag går också och rotar i fyndlådor, ja även de som det står "Gratis" på, man vet aldrig vad man kan hitta bakom damm och trasiga grejer. Jag skulle inte heller tordas ha jättedyra saker hemma, för hur roligt är det att vara ängslig över att något ska gå sönder eller fläckas?
Och gamla glas är en passion för mig också. Så det där låga glaset längst fram till vänster, med ett ljus i, är det ett marmeladglas? Sådana brukar jag se här rätt ofta, men jag har aldrig vetat vad det var.

Lilla huset på prärien sa...

Tjusigt Kristin!

Var också på en loppis i helgen faktiskt, det var ett tag sedan för mig så det var så trevligt så :)

Nästa vecka börjar jag att skola in min minsting på dagis för att själv börja jobba den 1:a oktober. Så håll tummarna för mig att det hela ska gå smärtfritt ;)

Kram Jenny

Anonym sa...

Vackert med glas i alla dess former. Kram Sofia

Dona blogg sa...

Japp, jag håller också med dig. Så kul att rota efter saker och kanske, kanske få ett litet guldkorn med sig hem.
/Pernilla

Hanna sa...

Hej Kristin!
Jag hamnade här av en slump, när jag googlade efter bilder på monogramkuddar...
Vilken härlig blogg du har! Och ett underbart hem!!

Ha d gott!
Kram Hanna