24 januari 2010

Hopplös?

Igår var vi duktiga här, vi städade större delen av dagen! Jag gick igenom mina kläder och rensade ut en massa för bortskänkning, vi plockade också bort en ikeabyrå och en karmstol från sovrummet och genast blev det mycket lugnare i rummet. Vi fortsatte i samma takt och körde en möbelrockad i tre steg som resulterade i att gamla soffbordet i vardagsrummet åkte ut i bodarna, soffbordet från lekrummet blev vårt nya bord i vardagsrummet och en gammal kista bord i lekrummet. Även vår gamla hemska stationära dator åkte ut med skräpet nu. Alltså fyra stora möbler som lämnade huset. Befriande!!! Jag tycker om när det är enkelt och ganska avskalat (utan att för den skull vara någon minimalist), men på något sätt så har vårt hem ändå en tendens att dra till sig saker så att rensa med jämna mellanrum är ett måste.
.
Det kanske inte så duktiga var att jag på kvällen köpte två gamla stolar på Blocket. Då blev det två nya möbler... men å andra sidan så åkte två pinnstolar ut istället så kanske kan man säga plus minus noll? Jag är nog en hopplös prylälskare ändå...
.

.
Här ser ni den ena stolen, som jag ställde vid skrivbordet i sovrummet. Nästan exakt samma grå nyans! Vad är oddsen för det egentligen?
.

.
Nedanför skrivbordet har jag en av mina gamla lövkorgar och här förvarar jag extrakuddar.

10 kommentarer:

Hem och Lycka sa...

Vilken fin stol, fin nyans på färgen och så kul att det matchade utan att behöva måla!

Underbara kuddar..

kram Mia

Marie - Systrarna sa...

Å det där är härligt! Och alltid tänker man - varför har jag inte kommit på det där förut? Såå ska ju möblerna stå! Kul är det i alla fall!

Kamomilla sa...

Jag borde också... och ska nog ta itu med en rensning inom en snar framtid. Skulle behöva mååånga lediga dagar bara.. ;)

Fina stolar!

C. Tvillingmamma sa...

Mmm...va jag gillar korgarna med kuddar i!

Johanna sa...

Visst är lövkorgarna bra för förvaring. Jag förvarar mina sjalar i min. MVH Johanna

Marie sa...

Hihi, jag tror att även jag är ett hopplöst fall! Älskar ju också att rensa och röja, men på något vis hittar alltid nya saker vägen in hit.

Stolen du hittade var superfin, häftigt att det var nästan exakt samma färg som skrivbordet.

Ha en bra vecka Kristin!
Kram Marie

Ps. Vad kul att du har börjat göra reportage, ser fram emot att få se dem i tidningar framöver!!!!

Millygarden sa...

Ja visst är det härligt när man plockar undan lite prylar och får en renare känsla! Kikar runt i bloggvärlden och inspireras av alla saker högt som lågt och tycker allt är så fint..men har konstaterat att jag själv är en "Less i more" och förr eller senare blir det till och plocka bort saker.

kram Marina

NeMa Design sa...

Åhh så fint det blev! Får du med din "kära" på alla dina "rokader" i hemmet?? Här får man göra sånt själv om det ska bli gjort...;o)
Ha en skön söndagkväll. Kraaam Malin ♥♥♥

Ljuva Drömmar sa...

Jag skulle behöva lite av din energi just nu. Finns många ställen hemma hos mig som jag ska ta tag i nån gång. Dröjer dock, just nu ställer jag bara fram mer saker men ingenting försvinner...

Kram Maria!

Millas hem sa...

Åh, vad jag tycker om denna bilden med väskan på stolsryggen!

Kram Camilla