09 januari 2010

Ljust ute

Har ni frusit bort där ute? Idag hade vi köldrekord hos oss, -24 grader visade termometern när jag fick tassa ut till stallet i morse. Frukosten för hästarna fick serveras inomhus då jag inte orkade langa vatten ut till hagen i denna kylan. Nu är det "bara" -12 och jag hoppas den värsta kylan har passerat nu. Vackert är det i alla fall ute, det är som att befinna sig i ett vykort! Och ljust inne blir det också när solen reflekteras i snön.
.
Dagens bild blir därför en "vy" från köket in mot matsalen. Jag är så nöjd med att vårt hem nu "hänger ihop". Vita tak överallt, ljusa snickerier och så små svarta inslag, som i koskinnet, tavelramar och andra detaljer. (Önskar bara vi fick det riktiga golvet i matsalen också, så är jag helnöjd.)
.
I förgrunden köket och spisen, längst bort på väggen i matsalen hänger ett nytryck av en 1880-tals häradskarta över Norra Hvedbo Härad, som vi tillhör. Den var julklappen jag och min man gav till varandra, beställd ur det historiska kartarkivet från suveräna Lantmäteriet på nätet som jag tipsat om tidigare. Kostar några hundralappar, kommer på en knapp vecka hem i brevlådan och så har man en verklig prydnad för väggen. Inramningen är gjord av Gallerix, som vid det här laget känner igen mig och de gamla kartor jag kommer dragandes med för...
.

.
I torsdags, i värsta halkan, köpte jag en byrå på Blocket. Kände mig riktigt präktig när jag först fick fixa upp bagageluckan, som hade frusit men som gick upp med låsspray, och sedan trotsa snövallarna och tugga mig fram på snöiga gator innan jag hittade säljarens hus. Inte för att jag den dagen vaknade och visste att jag behövde en byrå ;-) men den var så nätt och söt, så jag kunde inte motstå den. Jag kanske börjar måla den i helgen och ni ska få se den senare! Egentligen står många andra renoveringsprojekt före den här lilla byrån, men den knep en stor plats i mitt hjärta så jag tror jag ställer den i VIP-kön.
.
Kram till er allihopa och tusen tack för era kommentarer! Det är så kul att läsa raderna från er!

9 kommentarer:

Hem och Lycka sa...

Härligt med kartan, så kommer jag också göra en dag men vi har för få väggar här hemma med vår öppna planlösning.. Jag ska leta efter en ram till den fina gamla skrift jag fick av dig för några månader sedan och sätta upp den i köket nu efter att julen åkt ut, tror det blir riktigt fint. Ditt kök är så vanvettigt fint!

kram Mia

Britt-Inger sa...

Så fint Ni har det i Erat hem... :) Blir avund på Er. Min önskan är, att när allt här hemma är klart så ska det vara lika ljust och fint som hos Er(huset är från 1921). Men det är mycke jobb innan den drömmen blir sann.
Ha en skön helg.
Britt-Inger.

Louise sa...

Oj så fint ni har det!

Karin sa...

Visst är kartorna fina! Jag har inte beställt någon ännu. Vi har så ont om hela väggar att hänga på...
Karin

Viveka i Bläckhornet sa...

Så grymt fint ni har det. gillar komattan ni har under matsalsbordet. en fin brytning.

Kram Viveka

Marie - Systrarna sa...

Verkligen inspirerande att se ert vackra hem - och så tar du superfina bilder också!
Kram /Marie - Systrarna -

Ett Vitare Hem sa...

Vilken vacker bild! Tavlan med kartan är jätte fin!
Ha en fin kväll!
Kramis/LenaS

Nina`s Lantliga med Pamp sa...

Hej, vilken fantastisk bild med ljuset som skiner in så där. Ja, det har vart kallt men det är ju som att få leva i en saga så vackert det är.
Lycka till med byrån :)

C. Tvillingmamma sa...

Härligt med ljus,behövs nu!