30 december 2010

Gott Nytt År och årskrönika för 2010

Då var snart 2010 snart över. Det är egentligen inte klokt vad ett år går fort, även om man tycker tiden står stilla ibland. Min vana trogen gör jag en årskrönika. Det hinner hända mycket på ett år och mitt minne är rätt dåligt, så det är kul att påminna sig själv om vad man har åstadkommit och upplevt. Hoppas ni tycker detsamma... häng med på ett långt inlägg!

Januari - iskallt!!!! Även inne var det vitt... Laddade gamla träsoffan med vita kuddar och grå fårskinn för "innemys". Jag gjorde mitt första hemma-hos-reportage också hos Karin, tyvärr har inte reportaget blivit sålt än (helt otroligt, för jag tycker både Karins hem och de bilder vi fick där är såååååå fina). Men Karin, jag lovar, jag har inte gett upp hoppet!


Februari - jag träffade Lotta för första gången, min reportagepartner! Jag är verkligen lyckligt lottad (ha, ha, vilken ordvits!) som får jobba ihop med henne. Hon är en sådan toppenpingla på alla sätt. Alla hjärtans dag är det ju i februari också (bilden därifrån), den får symbolisera min ständiga vårlängtan när man kommit över tolvslaget på nyårsafton... Det var också i februari jag startade min blogg och 2010 firade bloggen 3-årsjubileum.


Mars - vårt badrumsprojekt påbörjades och vi trodde väl att det skulle gå på en kvart eller så... vi hade ju ändå gjort en massa förarbete, tyckte vi. Något som däremot blev klart i mars var en förändring av vårt sovrum. Efter flera års dålig sömn och det faktum att jag tröttnat på salviagröna tapeter gjorde jag slag i saken och målade om väggarna i en grå nyans (som heter sidengrå) och bytte plats på sängen, väl påläst i diverse feng shuiböcker. Det funkade! Sovrummet "blev som nytt" och vi sover som små grisar numera!


April - badrummet blev inte klart den här månaden heller! Mitt absoluta favoritobjekt från Tradera ropade jag hem den här månaden, emaljterrinen. Jag tycker fortfarande den är helt ljuvlig...


Maj - en händelserik månad. Badrummet = färdigt! Visst, det drog ut på tiden, men det blev ändå sådär bra som vi hade hoppats på. I maj gjorde jag också flera reportage, som ni kommer få se i Drömhem & Trädgård respektive Sköna hem under våren. Maj var tyvärr också en tråkig månad, då vi fick lov att avliva vårt äldsta sto Lili pga fång. Bara tio dagar senare födde vårt andra sto Smilla ett föl som blivit utsatt för syrebrist och därmed var så hjärnskadad att han aldrig kunde resa sig, utan veterinären fick avliva honom när han var några timmar gammal. Usch, då var det lätt att hålla sig för skratt. Men, man måste ta nya tag och nu är både Sider och Smilla dräktiga och väntas föla i april igen. Håll tummarna!


Juni - Jonathan slutade F-klassen och vi var på skolavslutning i kyrkan. Älskar syrener, "Du blomstertid nu kommer" och förväntansfulla elever med sommarlovsspring i benen - så underbart att man nästan måste fälla en liten tår... Sven och hans gula grävmaskin (inte mer än rätt att den får vara med på ett hörn här på bilden) flyttade stenar i trädgården och vi fick äntligen klart stenmuren som går runt huset på ena sidan. Det blev så fint, och vilken känsla att återigen ha en ordnad tomt när vi i flera år haft byggstök på den här sidan huset.


Juli - i juli fortsatte trädgårdsarbetet. Vi gjorde en stentrappa på framsidan vid de franska dörrarna från matsalen. Jag la gatsten och vi gjorde grusgångar. Nybeställda grindar, med de gamla originalgrindarna som förlaga, målades och kom upp. Vilket lyft det är att få en snygg entré!


Augusti - Man kan säga att vi gjorde två saker i augusti, plockade svamp och målade utbyggnaden på huset rött (till våren/sommaren har vi det vita kvar att måla). I nr 10/2010, som kom ut i augusti, var vårt hem med i Lantliv. Det gjordes sommaren 2009 och mycket har hänt under det år som gått innan reportaget publicerades, men det var ändå kul att se det i tryck. Bilden nedan är en av de bilder som Patrik Hagborg tog här då.


September - en riktig höstmånad och inte alls sådär varm och vacker som den brukar vara. Lotta och jag gjorde höstreportage här och mitt kök var helt fullt av jordiga grönsaker. Så himla fint!!! Det är sålt till både Gård & Torp och Jeanne d'Arc Living och visas under 2011. Jag hade en rejäl hosta nästan hela månaden och det hela kulminerade i lungsäcksinflammation till sist, usch vad dålig jag var... (tyvärr dras jag fortfarande av hosta och heshet så helt frisk har jag inte blivit än).


Oktober - köpte ett nytt objektiv till kameran som jag blev väldigt nöjd med. Jag gjorde faktiskt inte så mycket den här månaden (försökte vila ikapp mig från hostan från september), bortsett från ett par reportagejobb ihop med Lotta.


November - blev ett år äldre även i år ;-) Jag och S var nere i Skåne på en barnfri helg och besökte en massa trevliga affärer. Snön kom samma helg och har legat sedan dess, därför kändes inte första advent så tidigt trots att det ju bara var november när det inträffade.


December - i år tycker jag att jag hann med att julpyssla som jag ville. Julkorten var klara i tid, jag gjorde pyssel med barnen och hemgjort julgodis. Vi hade en glöggfest den andra advent vilket var perfekt, då blev huset pyntat och klart med undantaget för julgranen som vi aldrig tar in förrän "dan före dopparedan". Och ja, så köpte jag ju den efterlängtade kameran... en Canon Eos 5d mark II som helt klart är min senaste stora kärlek!


Sammanfattningsvis kan man säga att 2010 var ett år då vi inte gjorde så mycket på huset (mycket blev ju klart under 2009) utan mer koncentrerade oss på utemiljön, vilket även kommer fortsätta under nästa år.

2010 var också första året för mig som egen företagare och med tanke på att jag driver företaget vid sidan av mitt vanliga heltidsarbete som controller (ekonom) så tycker jag att jag lyckats ganska bra med det också. Vi har gjort många reportage som kommer publiceras under 2011. Jag vill tacka alla er som vi har besökt och som så generöst har delat med er av era hem och trädgårdar till oss - tusen, tusen tack! Under 2011 kommer jag fortsätta jobba tillsammans med både Lotta och Hasse, men jag kommer också försöka göra helt egna reportage med text och bild.

Sist men inte minst, Gott Nytt År till alla er som läser här på bloggen. Tack för alla era rara kommentarer och att ni följer med vad som händer här på bloggen, jag är otroligt tacksam!

Ha nu en fantastisk nyårsafton och väl mött här igen 2011!

15 kommentarer:

Kia sa...

Kul att läsa och man blir påmind om vad som hänt under året.
Gott Nytt på dig.

Kia

Zinkhjärtat ♥ sa...

Hej!
Ja det hinner hända mycket på ett år! Spännande att få läsa vad du varit med om.
Gott Nytt År på dig också:)
Stor Kram Annelie ♥

Lilla huset på prärien sa...

Hej sötnos! Vad KUL att se bilderna från året! Tänk att det är ett helt år som har gått förbi nu... fantastiskt och otroligt! Tusen tack för din fina kommentar.

Önskar dig ett riktigt HÄRLIGT och GOTT nytt år!

Kram Jenny

Kamomilla sa...

Halloj vännen! du är verkligen lyckligt lottad! *fniss*

Reportaget i lantliv var fantastiskt fint, en klar favorit i år, och jag ser fram emot att se dina egna alster i diverse tidningar. Jag hoppas du skriver på bloggen när de kommer så man kan köpa rätt tidning och bara njuta...
Jag önskar dig ett härligt år, fyllt av kreativa stunder och lycka och framgång!
Kram, Kamomilla

Monica, Blogg Betongkrukan sa...

Hej,
Bloggen är verkligen en bra dagbok!! som får en att minnas det gångna året.

Gott Nytt År!
Hälsningar monica

Rose Garden Malevik sa...

Kul idé :)
Roligt att läsa...

★˛˚˛*˛°★SNART 2011!!!★* 。*★* ˛

GOTT NYTT ÅR

missa inte HAPPY NEW YEAR PARTY
hos mig imorgon

Håkan

StrandviksVillan sa...

Ett sånt härligt sammandrag över året! Det har varit väldigt händelserikt tycker jag :)

Håller tummarna jättehårt för att det ska gå bra för hästarna och dom nya fölen!

Gott nytt år till dig!
kram, Ann-Christine

Villa Björkenäs Backen sa...

Hej!
Kul att hitta din fina blog! :)
Vad mycket det har hänt med det här året..
Du har väldigt fint hemma och bloggen är mysig!
Hoppas att det gör inget om du hamnar på min bloglista!
Gott nytt år 2011!
Kram

Jes/Vita villa vila sa...

Ljuvliga bilder av året som gått vännen!!!

Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År, Kristin!

Kram Jes ♥

Fröken Fräken sa...

Gott nytt år till dig också!!

Härligt att se alla bilder och påminnas.. jag minns nog mest sovrumsförändringen och det stora skåpet som målades grått.. det hyser jag mycket varma känslor för fortfarande! Och tack för alla tips på gråa nyanser förresten, under året!

Hoppas att du mår bättre nu och får fira nyårsafton. Här inväntas sällskap, och då ska det huggas in på smörgåstårta!

♥ Fyra årstider sa...

Jag är så otroligt glad över att jag fått lära känna dig och jobba med dig Kristin. Du är helt enkelt bäst.
Kram Lotta

Anonym sa...

Mycket fina bilder!Vilket vackert hus ni har o så snyggt med grindarna!
Ren njutning att kika in i din blogg med allt vackert,vilken tur för mig att jag hittat hit!=)
Gott nytt år!kramiz Veronica

Ett Vitare Hem sa...

Önskar dig en fin fortsättning på det nya året!
Kram/Lena

Inredningsfrun sa...

Gott Nytt År på dig söta Kristin!

Idag finns du och Lotta på ett hörn på bloggen. Å mig sålde ni minsann ;D! Ska bli såååå spännande att se. Ni är så duktiga, ni två!

KRAM

// Inredningsfrun

Liza sa...

Oj så fina bilder!!

Gott Nytt År!

Mvh Liza