10 maj 2011

Blåvitt

Blått och vitt ger sommarkänsla, det matas man ju med i varje inredningsmagasin den här tiden på året. Själv har jag haft ganska svårt för blåvitt en längre tid, förmodligen för att jag hade det så mycket i mina lägenheter på 90-talet och början av 2000-talet (och då inte bara på sommaren). För mig har det känts ”uttjatat” och ”tråkigt vanligt”. Nu verkar det ha svängt om, på senare tid har jag nästan längtat lite efter blå och vita kuddar till sofforna, problemet har bara varit att jag inte hittat den milda randning jag tänkt mig. På 90-talet hade jag mycket marinblått, nu vill jag hellre ha himmelsblått som en vacker sommarhimmel!

Nedanstående bild har jag hittat på Hus och hem. Blommig tapet är nog inget jag skulle våga mig på hemma (för jag tröttnar väldigt lätt på mönstrat), men det var väldigt vackert ihop med den vita kakelugnen och gamla sängen.

5 kommentarer:

Ett Vitare Hem sa...

precis som dig har jag haft lite svårt för blått och vitt länge för jag hade det också under lång period men nu kan jag tycka att det känns friskt!
Ha en härlig tisdag!
Kram/Lena

rosenälvorna sa...

Hej, tröttnade också på blått efter att haft det som älsklingsfärg sedan jag var barn. Nu kan någon enstaka pryl/klädesplagg som är lite pastelligt ljusblå få komma in igen.//Christina

Kamomilla sa...

För att inte tala om sängen... vilken pärla!! Jag hajjade till först när jag såg bilden- trodde den var från er och tänkte att oj- vad har tjejen hittat på? :D

Tack för din hälsning om vad du vill se på bloggen. Jag lovar det blir utekök tids nog, men ännu har jag inte hunnit ställa i ordning därute. :)

Mycket annat & lite betong sa...

Här är en som inte tröttnat på blått! Sovrummet var fint, men jag skulle nog inte heller välja den tapeten själv.

Hälsningar Agneta

Lotta sa...

Jaa där skulle man sova gott!! Tack för en mysig blogg! Kram Lotta