01 maj 2011

Golvade

Våren är nog årets mest hektiska tid och det finns inte mycket tid över för att sitta vid datorn, är lätt att konstatera. Sedan i påskas har vi ägnat oss åt att lägga golv i matsalen. Äntligen hade pappa hittat ett golv långt nog för att räcka till. Och som vanligt, när vi fixar med huset, så är det ju inget som går snörrätt eller av sig själv... det går åt mycket bullar, mat och kärlek för att blidka S när han sliter med detta nästan ogörliga... Fint blir det i alla fall! Nu äntligen kommer vi ha ett likadant golv i matsalen som överallt annars i huset - gamla, tjocka kilsågade brädor som ska såpskuras!

Här är brädorna rensade i sponten, avtvättade och står och torkar i halvskuggan
i den ordningen som vi ska ha brädorna på golvet.
(Vad mycket grönare det är nu än bara för en vecka sedan, när denna bild togs!)

Här har vi lagt nästan halva golvet... det blir så fint!!!!

PS (tillagt 2011-05-02): Ja, alltså... hela poängen är att det SKA vara ett GAMMALT golv. Vi är inte alls intresserade av moderna varianter. Jag skulle aldrig i hela mitt liv lägga in ett klickgolv eller något som inte ens är av trä utan bara ser ut som det... jag är av åsikten att gamla hus kräver gamla material, det är det som gör dem så vackra. Så tyck inte synd om oss för att vi har "kämpat" så mycket med ett gammalt golv, vi är tvärtom hur nöjda som helst - det är ju detta vi har väntat på i ett och ett halvt år! Vi hade kunnat köpa ett nytillverkat kilsågat golv, men det var vårt sista alternativ, vi ville hellre försöka hitta ett "äkta gammalt". Jag älskar att det är långt ifrån perfekt och att det har patina från början. För mig är detta jättevackert... men jag vet att smaken är som baken och tur är väl det också! :-)

9 kommentarer:

♥ Fyra årstider sa...

Å vad ni är duktiga och S är en härlig och duktig man. Längtar efter dig!
Kram Lotta

Rose Garden Malevik sa...

Hej Kristin
Blir ju SUPERFINT :)

P
A
R
T
Y
T

fortsätter.....
VÄLKOMMEN :)
Håkan

Kamomilla sa...

Det där blir ju bara för härligt!! Can´t wait to se slutresultatet!

Kristina sa...

Hej!
Låter underbart med er remont, som är på riktigt... menar att ni kunde säkert slippa lättare undan med ett snabbgolv...

Blandet-landhandel.dk sa...

Nej men hvor FINT! Tænk bare, gamle brædder. INGENTING kan erstatte den sjæl et gammelt gulv besidder. Jeg ved at det er et KÆMPE arbejde I gør (hils S!!) og vil bare heppe med herfra sidelinjen, for det bliver et gulv i verdensklasse. Tillykke!
Kh Katinka

Liten Bod sa...

Vilket fantastiskt golv ni får! Jag beundrar ert tålamod :) Vi har också tagit tag i vårt vardagsrum äntligen, men där är problemet snarare tvärtom. Vårt hus är för nytt för vissa saker jag gillar... Det är i-landsproblem som går att kringgå. Siggesta hade premiär i går för ute-loppis, men jag har belagt mig själv med köpförbud tills jag rensat ur lite hemma :)Hör gärna av dig igen när ni är här uppe, det är så kul att träffa bloggare. Kram, Tina

Ett Vitare Hem sa...

Åh så vackert golv!
Ha en mysig kväll!
Kram/Lena

bikim sa...

lots of work, no?!
!
!
take care,
Rosa

Lilla huset på prärien sa...

Åhh Kristin vad underbart vackert!! Gud mitt hjärta stannar nästan. Vi lägger in råspont i vårt hus men ett sådant där golv... wow säger jag bara!! Hade antagligen varit svårt att hitta tillräckligt till ett hus på över 100 kvm... :(

Stor kram Jenny