20 juni 2013

Det första man ser...

Såhär ser det ut, det första man ser när man är på väg in till oss. Under stora lönnar och bakom vita kryssgrindar, nytillverkade efter de gamla ruttna som förlaga, går man i granitgruset som knastrar trivsamt under fötterna (om man har skor) och är hemskt jobbigt att gå på (om man är barfota). I år har plymspireorna tagit fart och växt till sig och nu blommar de vackert.

Just spireabuskarna tyckte jag gjorde mycket för trädgården. Dels leder de ögat fram mot verandan och husets entré, dels skapar de en rumsindelning i trädgården genom att vara "väggar" (man pratar ju om tak, golv och väggar även i trädgården). Det var förra året vi grävde upp ett antal rotklumpar med plymspirea och flyttade hit, och det bästa är att jag i år har upptäckt att det måste blivit kvar rötter på de gamla ställena, för där har det kommit upp spireor även i år. Alltså har vi fler plantor att flytta och göra likadant med på andra ställen, det är ju perfekt att återanvända det man redan har i trädgården!

Mitt första försök för att få en inramad grusgång var att plantera rosenbuskar här. Det gick inte alls. Efter ett antal år när de förde en allt mer tynande tillvaro så grävde jag upp dem och nu står de på ett helt annat ställe där de mår bättre. Visst hade det varit vackrare med blommande rosor längs gången, men såhär på småländska höglandet är det inte alltid växterna gör som man vill!


Nu önskar jag er alla glad midsommar!

3 kommentarer:

Huset på landet sa...

Vilken entré! Så inbjudande. Vi är precis i startgroparna med att själva påbörja inglasningen av vår veranda. Din veranda ger vekligen inspiration. Tack!

Vikeskärs hem och ting sa...

Vackert :)
Fortsatt trevlig midsommar.
Annika

susanne sa...

Vilken jättefin entré!! Ser verkligen välkomnande ut! /Susanne