21 oktober 2008

Garn och porslin

Igår hann jag med en liten tur till Kupan, och där hittade jag en skål och ett uppläggningsfat i vitt porslin. Fatet hade den där vågiga kanten som jag gillar så mycket, och skålen köpte jag för att ha tazetter i till jul. Den är perfekt storlek för det. Sedan hittade jag en rolig zinkburk, rombformad. Den kommer göra sig utmärkt som knäckförvaring, tänkte jag! Alla saker kostade 20 kr/st så det var helt överkomligt.

I en garnaffär så köpte jag några roliga garnnystan. Minns ni att Lantlifs-Anette hade vitt mohairgarn i julgranen förra året? Det var med i reportaget i Lantliv (nr 11/07), och ni kan också se bilder från det här. Jag hittade inget fransigt mohairgarn, men väl ett luddigt fleece(?)garn. Ett nystan med svart metallicgarn åkte också ner i påsen. Båda garnerna gör sig fint runt julklappar eller julkort eller som annan dekoration. I vilket fall som helst ska jag inte sticka eller virka upp dem!

Jag ska tala om vad jag ska göra med alla kottarna. Det var inte meningen att det skulle skapa en sådan hausse, och det är egentligen inte hemligt heller, det var mest det att jag inte ville tala om vad det skulle bli innan jag var klar. Karin gissade rätt, det ska bli en krans. Det är verkligen prat i futurum än så länge, för jag har nu lokaliserat min limpistol men inte själva limpatronerna!!! Så jag kan inte göra någon krans än... och jag vet inte om kottarna är så värst fina heller (man ska uppenbarligen inte plocka tallkottar en blöt oktober) men blir det en krans framöver, så lovar jag att visa den!

Idag steg räknaren över 48 000 besök här inne, vilket jag tycker är smått otroligt. Jag vet att andra bloggar har hundratusentals besökare, men för mig är 48 000 en m-a-s-s-a folk. Tack för att ni kommer hit och skriver kommentarer, ni ska veta att jag uppskattar er även om jag inte hinner svara er alla jämt! Ha nu en bra vecka i höstrusket!

5 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Oj vilka fina saker du har fyndat!! Bra tips det där med garn i julgranen - det kommer säkert att bli jättefint! Nu ska jag in o kolla reportaget i Lantliv!

Kram Jenny

liljorochtulpaner sa...

Hej! Grattis till så många besökare! Jag håller med dig att det är fantastiskt! Vilka kul fynd du gjort, det är ju altid bra att ha en tanke bakom det hela (vilket jag många gånger inte har!). Måste också kolla Lantlivs reportaget! Kram! Tulipa

Fröken Fräken sa...

Vad roligt att fler fyndar på "sina" Kupor! Och en plåtburk du med! Jättefin var den liksom de andra fynden. Kul med så många besökare, fast jag tycker fortfarande att det är lite läskigt, har inte vant mig än...

Karin sa...

Godkväll Kristin min vän!

Jasså det var en krans! Du verkar ha fått riktig pyssel inspiration. Så roligt. Det brukar jag också få fast det är oftast när jag har som minst med tid.

Lycka till med allt pyssel och fina saker du fyndat. Tänk att snart är det dags att börja julstöka! Fast jag har fortfarande lite höststök att göra först!

Många kramar
Karin

Vitbalansen - Helena sa...

Det var kalasfina fynd du gjorde bara så där! Och garnerna kommer säkerligen att göra sig väldigt bra hos er framåt jul. Fleecegarnet skulle jag också bra gärna vilja ha :-).

Ja, visst är linne helt hopplöst att hålla slätt. Det är lika bra att ge upp innan man ens har börjat :-). Som tur är är det ju minst lika snyggt i ostruket tillstånd. För en stund sedan lade jag in mitt numera "bara" 15 meter långa linnetyg i garderoben, för nu har jag lite målningsabstinens (och då menar jag inte lacknafteabstinens :-). Ett litet fynd står och väntar på att bli vitt, och då kliar det ju lite i fingrarna. Sömnaden får vänta så länge.

Ha en bra onsdag!

Kram från Helena