28 oktober 2008

Så vackert...

Jag fick Allt i Hemmets julspecial igår (ute i butik 30 okt för er som inte prenumererar) och där var Johannas (Vintage) hem med - sååååå vackert! Jag fick jättemycket inspiration från det och har nu ännu mer lust att pyssla och pynta till julen! Bilden nedan är tagen av Mari Eriksson och stylad av Johanna Flyckt & Marie Delice Karlsson, jag har lånat den från Johannas blogg.


.
För att betygssätta julspecialen så tyckte jag att det var ett reportage till som var fint (om en liten stuga i Dalarna) och så pysselsidorna som trion ovan hade gjort. I övrigt... tja vad säger man, jag blir så trött på lila, kitsch, storblommigt, retro... det är sådana inslag som gör att jag är i valet och kvalet att säga upp min prenumeration på Allt i Hemmet. De har vissa helt underbara reportage, riktiga pärlor, och så kommer det färgorgier och/eller ultramoderna hem som gör att jag liksom baxnar... antar att det är för att "alla ska få sitt", men samtidigt tycker jag tidningen blir mycket mer spretig då, då tycker jag Lantliv och Vakre Hjem är bättre - de har en uttalad linje och följer den. Vad tyckte ni, som också har tidningen?

12 kommentarer:

lottens vita och gröna sa...

oh så fint du har det kristin, tänk att jag har missat denna härliga blogg, nu är du funnen och hoppas det är ok att länka, annars hittar jag inte hit igen!!! älskar med johannas hem, grymgrymt!

varmkram lotten

Ett hem på landet sa...

Tack för tipset! Det är inte utan att man längtar til julen nu!
KRAM

Anonym sa...

Ja, tidningen heter ju "Allt i hemmet" tanken är väl då också att visa allt i hemmet, och allt i olika sorters hem också :)

Men jag håller med dig annars, jag gillar lantliv bättre:)

Tidsmästarinnan sa...

Själv tycker jag Allt i Hemmet är superbra! Jag tycker den har en skön stämning och personlig ton, liksom. En annan bra sak är att det ofta är tips och inredning som fungerar för min plånbok :-)

Sen kan det ju vara upp och ner med olika nummer, så klart. Julnumret har jag inte hunnit läsa klart än.
Lantliv är också bra, gillar att det även finns lite recept och mode i den. Och Drömhem & Trädgård gillar jag också. Det är ju alltid kul med variation!

Kram
Susanne

Hem och Lycka sa...

Jag gillar AiH men håller med dig, det är många hem som står ut ifrån de andra som jag inte gillar. Men för många reportage som är bra gör att jag fortsätter min prenumeration.

Johannas är ju helt underbart och håller med dig där också, man vill börja julpynta! kram

Hannis sa...

Tack gulliga, gulliga du för dina rader!
Blev så himla glad och lite generad=))
Väntar på att allt i H ska komma i butik!
Fast jag föredrar Vakra hjem.(prenumererar på den)

Stor kram Hannis

Annika sa...

Den tidningen får det nog blli.... Kram Annika

Tulipa sa...

Hej! Jag väntar på att få lägga vantarna på denna tidning. Är ej prenumerant. (Har varit). Vissa tidningar tappar man efter ett tag pga det du beskrev. Man stämmer för dåligt överens, för ofta!
Kram Tulipa

vacker i brunt sa...

min kusins ambo kommer i från tranås...de är där emellanåt och jag ser att jag kanske skulle följa med nån dag....fina saker du hittat.......angående julnummer som kommer nu så kan jag inte bestämma mig vad jag tycker är fint..jag gillar det vita...men oxå retro men i en lagom blandning...och ett tips..kolla in Allers julnr.....ovätat fina saker där i.......

Fröken Fräken sa...

Jag tycker ju om när det är lite blandning av hem i en tidning. Jag gillar också Vackre Hjem, men ibland känns det som att det blir lite för mycket vitt och lantligt på en gång, när alla hem är inredda i samma stil. Jag gillar även retro och mer modernt, men kitsch står jag inte ut med..

Bland kuddar o busiga barn sa...

Jag har också läst julnumret. Tycker precis som du om de nämnda reportagen, resten kan vara.
Jag tror också att AiH försöker få en väldigt bred publik och därför har med lite av varje. Men jag tycker ändå att i varje nummer så har de med något lantligt/vitt. SÄrskilt dukjtiga är de på att ta upp fina lantkök tycker jag.

Lantliv är min favorit, men jag vill även läsa AiH för att se lite annat också. :-D
*flummar*

Eva sa...

Men vet du, man kan få nog av shabby chic också. Det blir för mycket när det bara är vitt, beige, ljusgrått, volanger, spetsar och pärlspont för hela slanten i en hel tidning. Det ger inte direkt någon ny input att hela tiden se samma sak om och om igen. När man går igenom bloggar tex så ser man vissa saker som graserar som en gräsbrand och plötsligt har alla just den där detaljen hemma. Därför är det bra att exponeras även för det som man kanske inte själv skulle ha hemma för det kan faktiskt leda till nya egna idéer.