06 oktober 2008

Vedspis

Inget torp utan vedspis! Här är vår vedspis, i det som var det gamla köket, men som nu är vår bakre hall. Det brukar vara min skräphörna, här hamnar det mesta som jag inte vet vad jag ska göra av just för tillfället. Mitt ena olivträd har mellanlandat här, jag vet inte om jag ska beskära det och/eller plantera om i annan kruka... Det är också min torkhörna när jag har tvättat stora saker som inte går att torktumla, som mattor och fårskinn. Det är jättepraktiskt att de gamla märlorna i taket sitter kvar, jag har hängt upp en gammal gardinstång i dem och på den hänger jag sedan det som ska torka. Det går på nolltid när man eldar i vedspisen!

Jag har besparat er från att få se taket innan, det är nämligen inte ommålat. Det borde skrapas ordentligt och sedan målas äggskalsvitt - om bara tiden fanns! Det är väldigt shabby och inte det minsta chict.På spiselkransen har jag pokaler i tenn, silver, nysilver och annat silvrigt material. Några är gamla och ärvda, några är priser från hästutställningar och andra är loppisfynd.Jämte spisen har jag ett litet skåp och, som sagt, olivträdet. På skåpet en gammal konserveringsburk och en nytillverkad stormlykta.

Jag hoppas ni alla får en bra vecka och tusen tack för all respons ni lämnar i form av kommentarer på mina inlägg. Jag är bara så dålig just nu på att hinna skriva hos er, jag hoppas ni ursäktar!!!

10 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Vad härligt med en vedspis!

Ja tyckte i alla fall att taket var väldigt chicht!

Men det brukar ju se bättre ut på bild.

Kram Maud

Helena sa...

Önskar vi också hade vedspis! I dom gamla papperen om vårt hus så står om förbättringar som gjorts -rivit ut kakelugnarna!! Det är så man kan gråta....
Ha det gott/ kram Helena

Kamomilla sa...

Vilken lyx att ha ett sånt praktiskt utrymme!

Karin sa...

Hej Kristin!

Men åh vilka härliga bilder. Den med kransen ser ju ut som tagen från Vakre!!!

Vad mysigt med vedspis. Vi tog ut vår för den fungerade ändå inte, men jag kan sakna eldstad i köket!

Du har så många fina saker, och vilken samling!

R har varit ok idag, men lite hängig. Hopplöst med dagisstart. Tack för dina rara ord Kristin, jag blir sååå glad.
Det blåste hos oss men inte så mycket så det var helt ok.

Många kramar
Karin

Vitbalansen - Helena sa...

Vilka härliga inlägg jag har missat under de senaste dagarna! Har nyss kommit hem efter en resa till Rom... Vedspisen är helt underbar, och du har gjort det så himla fint vid och på den. Taket ser också kanonsnyggt ut - charmfaktorn är skyhög, tycker jag!

Och vad roligt med dokumentet som du köpte på Tradera. Vilket sammanträffande mellan dokumentet och släkten - det är ju helt otroligt att det bara kan hända. Kul också att det går att beställa kartor från Lantmäteriet. Det tipset tackar jag för!

Receptböckerna känner jag verkligen för att köpa nu när jag har läst om dem här på din blogg. Matlagning är inte min grej, men bakning, däremot, det är grejer det :-).

Ha en fin tisdag!

Kram från Helena

Annika sa...

Åh en sån stång skulle ja med villa ha till att torka på.... bra ide... har ju en kamin i köket... kanske inte så vackert precis men praktiskt... hemma hos mig alltså för du har det så fint i ditt torp... o jag tycker inte det ser ut som nåt skräphörn jag inte... många vackra saker.... Kram Annika

bagateller.se sa...

Åh, det ser så underbart mysigt ut med vetspis och trasmatta, känns på någotvis som att man längtar till vintern när man ser dina bilder. Lite varm choklad och en brasa :)

Jag har också precis skrivit om alternativa användningsområden för engardinstång. Kram Terese

Liten Bod sa...

Åh så fint! Jag vill också ha ett gammalt hus nu på stört! Kram, Tina

Viola sa...

Vilken underar vedspis, tycker at aölla sprickor är väldans vackert, ha en bra dag i höstrusket, kram VIOLA

Meddelålderskvinna sa...

Vedspisen är helt fantastisk!
MVH Zinkbaljan