29 oktober 2008

Pysselförsök


Idag har jag försökt mig på att tillverka strutar. Vanliga, enkla strutar i papper - hur svårt kan det vara, tänkte jag käckt? JÄTTESVÅRT, visade det sig! Jag har verkligen inga anlag för struttillverkning och idag känns det som om jag inte ens skulle klara dagis grundkurs i pyssel... Jag försökte både med en mall (som en kvarts cirkel) och med kvadratiskt papper med samma dåliga resultat. Nej, jag förstår inte hur ni andra gör som får perfekta strutar och lyckas fästa en spets längst upp - hur går det till egentligen, när struten är konisk? Jag får bara veck och skrynklor... Tur att jag inte köpt en massa fina papper enkom för detta, utan att jag använde mig av sådant jag redan hade. Här står pysslet i zinkhinken från Moster Malla, vi får se om jag har det kvar eller om det hamnar i papperskorgen... Har du några bra struttips får du gärna skriva ner dem åt mig!
Kram på er och hoppas ni har en bra vecka!

12 kommentarer:

Tidsmästarinnan sa...

men de är ju jättefina!!
Jag kastade mig över ditt inlägg för jag har provat på strutar med MYCKET nedslående resultat :-) De blev inte i närheten av dina tjusiga!

Kram!
Susanne

Liten Bod sa...

Fniss! Du kan visst, de ser jättefina ut. Jag hittade en länk med mönster på strutar du kan väl titta om du blir klokare av den? http://web.dansukker.com/Default.aspx?ID=63
Kram, Tina

Flyarna sa...

Hej
Jag tackar och bockar för tipset om hur man gör strutar, som jag har letat. Tack liten bod :).
Vilken fin blogg du har i mitt paradis, har varit inne varje dag sen jag fann den.
Kram
flyarna.blogg.se

Kamomilla sa...

Visst kan du ju, de är superfina! *berömmer*

Tulipa sa...

hej! Jag har aldrig gjort en strut! Det ser ju lätt ut när man ser andras, men det verkade inte du tycka. I mina ögon var de i alla fall jättefina.
Du frågade om buljongtråden, den köper du i blomsterbutiken. Man drar ut den när man använder den.
De vaxade päronen köper jag. Har aldrig provat att göra egna. Tror inte att det är värt pengarna.
Lycka till med projekten! Jag får nog också försöka mig på en strut eller två!
Kram Tulipa

Karin sa...

Godkväll Kristin!

De ser jättefina ut tycker jag. Men jag har heller aldrig provat och så är jag inte så perfekt av mig. Så bra tips från Tina, det ska jag kolla in opm jag får för mig att göra några!

Ha det så bra!

Kramar
Karin
Ps vi hörs på mejl!

hannas form sa...

Hej!

Jag tycker att dina strutar är JÄTTEFINA!!!!

KRAMMM
Hanna

Anonym sa...

Jag tycker de ser jättefina ut! Alla är vi barn i början heter det ju.
Hoppas allt är bra med er!
Kram!

Vitt och blandat sa...

Somnat? Nej tvärtom - jag slukade allt du skrev!! Fantastiskt kul att höra att du (fler) oxå tillämpat Feng Shui - och sett/märkt att det verkligen funkar!! Jag har oxå haft problem med sömnen - har det lite hela tiden, men sover så otroligt mycket bättre nu sen jag hivade ut TV:n och rensade annat där. För två dagar sen satte jag upp en spegelljuslampett framför sängen å vips sov jag som en kratta igen. Va fasen nu då tänkte jag. Ja, man ska ju vara väldigt restriktiv med speglar i sovrummet kom jag på. Igår tog jag bort den och inatt har jag sovit hur gott som helst!

Boken Rensa i röran med Feng Shui och Feng Shui i Svenska hem är två "biblar" för mig. Jo, det är hon Agneta som skrivit, jag kommer heller inte ihåg efternamnet - men nått åt det hållet. Det är verkligen ett underbart "redskap" Feng Shui och jag är ohyggligt glad över att jag satte igång med att fixa med stöd och hjälp av den. Sen får man inte driva det heller för långt, bara av det kan man ju bli galen för då står ju inte huset rätt och sovrummet är fel, bla bla. Det ska vara ett redskap, en hjälp att göra det bästa man kan av det man har och situationen!

Till strutarna - om det är du som gjort strutarna på bilden kan jag inte riktigt förstå att du säger att det var svårt och inte blev bra!?! Eller att det var svårt kan jag förstå i och för sig =) Dom var i alla fall superfina. Fint att göra och ge bort hemmagjorda karameller i eller nått! Till och med jag som verkligen inte är en pysslare blir sugen på att pröva!

Oj, det blev riktigt lång det här med. Jag hör gärna med detaljer kring tipsen du fick om sovrummet om du vill delge! Via mail kanske, så man kan utveckla det lite. Om du har tid och lust någon gång skulle det betyda mycket och få lite info kring föreläsningen och hur F S hjälp till!

Hoppas att du/ni oxå får en riktigt härlig helg full med bus och godis =) KRAMAR

Marie sa...

Hej Kristin!

Jag tycker att dina strutar ser jättefina ut! Jag har ju strutdille ibland, men jag har inga speciella knep. Jag bara rullar ihop dem, hihi.

Ha en mysig helg!
Kram Marie

Hannis sa...

Okej..
Jag har förvisso glasögon men så dålig syn har jag inte!
Det är absolut inget fel på dina strutar av det jag ser!!!
Dom är ju fina!!

För att få dom sådär runda så behöver man bara andra mått.
Finns mallar att hämta hem=))

Helg igen..Skönt!
Hoppas du får lugn och varm helg//Kram Hannis

milly Garden sa...

Men dom är ju jättefina! Ska ta och prova jag med!"

Trevlig Helg!
Kram Marina