12 juli 2007

En bok om fransk lantstil

Ingen har väl undgått boken "Franske stemninger". När jag letade på nätet hittade jag dock en annan dansk bok med lite samma tema, nämligen den franska stilen och hur den anpassas till nordiska förhållanden. Den heter "Franske forbindelser" och är utgiven 2006, skriven av Lise Septimius Krogh med foton av Kristian Septimius Krogh. Finns att köpa på bl a Adlibris, kostar där 349 kr. Jag har inte läst eller bläddrat i boken själv, men den verkar högintressant, tycker jag! För oss som alltid läser det "finstilta" i inredningstidningar så känns namnen igen, detta äkta par brukar producera mysiga reportage om vita, slitna danska hem i flertalet svenska inredningstidningar.

13 kommentarer:

På min gatan i stan sa...

Åh, den skulle man ha! :-)
Fin blogg du har!

Kram Martina!

Mrs M sa...

Hej! Jag märker att vi har lika smak när du skriver *hihi*... Hugo har en gammal säng som jag har bloggat om för länge sedan, så den blir det. Jag funderar på att köpa Hemnes byrå och klädskåp, om jag inte hittar något gammalt.

Den nya skolbänken ska målas vit och kommer nog mest vara till förvaring. Det finns ganska stor plats under locket och den kommer nog bli fin med skrivbordslampan på.

På väggarna blir det vitmålad microlit (slät väv), men jag tycker om Sandbergs tapeter och främst då "Kaspar" i barnrum.

Vi har bott här i tre år nu, så det känns verkligen skönt att det händer saker på övervåningen. Första året gick åt till husmålning, altanbygge, trädgård och garage, andra till att göra klart garaget och föda barn :)!

Karm Mimmi

Moodboardwithflowers sa...

Hej och VÄRLDENS största grattis! Jag ska hålla tummarna så blodet stannar i händerna! Själv är jag inne på de mest hektiska produktionsdagarna hihi. Nu ska jag gotta runt i din blogg lite

Amoroso sa...

Åh tack för tipset!!

Åsa sa...

Hej kära syster yster!

Tack för ditt inlägg, det piggade upp mig! Idag är det jätte mycket folk på båten, nästan fullt med 2500 passagerare. Mycket gotia cup ungar som slänger skräp som konfetti.

Jag fixar din beställning! Miracle luktar jättegott. Jag har själv tänkt mig den, men köpte Ralph Lauren förra året istället. Men jag tycker Miracle luktar kanongott. Fråga I om den annars.

Låter härligt med semester =) Jag skulle egentligen umgås med min kanadensiska kompis Annie som är och hälsar på i Sverige nu på min lediga vecka. Men hon har hemlängtan och har bokat om biljetten hem och åker redan på onsdag morgon. Så om du har lust att kika förbi mig redan till veckan så går det alldeles utmärkt. I ska också komma. Granit och Lagerhaus lockar!

Kram kram

Åsa sa...

Oj, en mening verkar ha försvunnit i mitt inlägg ovan. Vad jag skrev var att syster I har haft Miracle innan vet jag, och hon älskade den. Kram igen.

MODERN COUNTRY sa...

OJ! Den så spennendes ut :) Elsker jo interiørbøker og kan ikke få nok av dem. Den herlige landstilen med innslag av fransk er jo min favoritt, så takk for tipset og ha en deilig kveld! Klem ;)

Marie sa...

Tack för tipset! Den verkar helt klart intressant.

Ha det bra.
Kram Marie

Hem och Lycka sa...

Den där skulle jag också vilja ha..

Anonym sa...

Den vill jag ha! Vilket bra tips, jag har nämligen mer eller mindre bläddrat sönder min "franske stemmninger"... leende...

Som svar på ditt inlägg hos mig; Ja, jag ska nog ta mig en funderare på det. Men det känn så långt nu när det är en månad i mellan och sedan ska jag alltså få vänta två månader..... phu... men den som väntar på något gott... sägs det ju.
Tack för dina råd. Ha en go dag!
Mvh Petra

Anonym sa...

Hej Kristin,
såg att du lagt en länkt till min E-butik, countrystyle.se på din jättefina blogg. Skoj att du gillar min sajt! Håller på nu i sommar att lägga ut nya produkter, fler bilder, mer info etc, så där kommer hända en hel del framöver. Ska lägga en länk till din blogg på min länksida + på bloggarna lantstil.blogspot.com + inredningstips.blogspot.com

Kram från Kicki på Countrystyle

Kristina sa...

Ja den där boken skulle man ju kunna önska sig i present - ska genast skriva upp den, har annars en förmåga att stå som ett frågetecken så fort man får frågan om man önskar sig något speciellt!

Jag har läst in mig på din fina blogg och tycker verkligen att ni har ett jättemysigt hem - vi ska också bygga ut snart så lite fler bilder på huset skulle vara spännande att se!

Kristin sa...

Tack för alla inlägg och snälla kommentarer från er. Det värmer alltid att läsa vad ni skriver.

Kristina - bilder kommer, ska göra ett inlägg alldeles strax med några byggbilder...

Kram alla i det trista, kalla regniga s k sommarvädret... *suck*
/Kristin