09 juli 2007

Loppisturné i södra Småland

Igår, söndag, när regnet stod som spön i backen, åkte jag och pappa på loppisturné i södra Småland. Min son var hos min mamma och så lämnade jag min man med ett par balar isolering, så att han inte skulle vara sysslolös ;-) Äventyret tog hela dagen så det var en härlig lyx för mig.

Vi var på ett antal loppis- och antikbodar och det här är vad jag kom hem med, ca 800 kr fattigare, jag tycker jag fick mycket för pengarna. Vad som inte är med på bilder är ett köksbord (ska hämta det inom en vecka) för 295 kr och ett konserveringskärl i zink för 90 kr, som jag ska använda som kruka till mitt stora olivträd i. Ni får se bilder senare.Först ett par nysilverbägare för 10 kr/st och så ett nickelfat för 5 kr. "Vad ska du ha det till?" var min pappas kommentar. Ja, man vet aldrig! Bägarna är söta med spröda ängsblommor i, tycker jag, och faten är ju användbara som underlägg för ljus eller andra arrangemang. Varför måste allting vara så himla användbart???Hittade lite krämvitt porslin som matchar mina vardagstallrikar. Uppläggningsfaten kostade 20 kr resp 40 kr, den lilla skålen 5 kr och det vita fatet längst fram kostade 30 kr. Det sistnämnda fatet var så sött med pärlkant på, och det stod att det var från 1800-talet, och det föll jag direkt för!


Det blev också ett stort vitt fat/skål för 175 kr. Först tyckte jag det var ett tvättfat men jag är inte säker längre, det är inte riktigt så stort, men större än en vanlig skål. Fick bli fruktfat hos mig. Snygg, gräddvit färg och helt utan skador!Till J köpte jag en stor trälåda (märkt med 20 liter) att förvara alla barnböckerna i. När han har dem i bokhyllor så ramlar de bara ner och då hittar han inte den han vill, i lådan står de bättre och man kan "bläddra" igenom böckerna för att hitta rätt.

5 kommentarer:

Karolina sa...

Åh vilka loppisfynd, visst känner man sig som en vinnare varje gång! och så är någon alltid tvungen att ställa frågan var man ska ha det....dessa människor:)

Jag har nästan abstinens, inte en enda loppis blev avverkad denna helgen. Aja baja på mej.

kram Karolina Fröken Fägring
www.frokenfagring.blogspot.com

Marie sa...

Vilka fina fynd du har gjort. Skulle kunna tänka mig alltihopa jag med.

Ha det fint.
Kram Marie

Anonym sa...

Ååh, minns ännu med avund skolplanscherna i ditt kök i Stockholmslägenheten... Måste ta mig i kragen och åka på loppis jag me'. Har inte varit på dylikt sedan min pappa släpade med mig på gårdsauktioner i Uppland som riktigt liten och då var det bara för att titta på gamla maskiner!
Kram Tina

Kristin sa...

TAck alla för era kommentarer! Loppisar är verkligen ett riktigt nöje att besöka - särskilt om man får göra det i vuxet sällskap och lämnar kinkigt barn hemma! :-)
/Kristin

Karin Krut sa...

Vilka härliga loppisfynd du har gjort. Lycka till med det lilla vita skåpet, helt rätt inställning. Det gäller att få andra att tro att man vet vad man gör :-)
Karin